Uçak Bileti

Fransa’nın batısında Loire Nehri kenarında yer alan Nantes, huzur dolu atmosferi ve muhteşem doğasıyla Avrupa’nın büyüleyici şehirlerinden. Kalabalıktan uzak şehir yaşamı ve şehrin kapasitesini zorlamayan nüfusuyla Fransa’nın en yaşanabilir şehirlerinden biri olarak kabul edilen Nantes, turistleri kendine hayran bırakan müzeleri, kiliseleri, sanat galerileri ve tarihi yapılarıyla harika bir coğrafya.

Nantes’te Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Nantes Katedrali 

Gotik tarzı mimarisi ve ihtişamlı görünümüyle göz alan Nantes Katedrali (Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul de Nantes), şehrin en popüler turistik noktalarından biri. 1434 yılında Aziz Peter ve Aziz Paul adına yapılan bu tarihi katedralin tamamlanması 19. yüzyıla dek sürdü. 1972 yılında meydana gelen yangın sonrasında ağır hasar gören bu yapı, büyük bir restorasyon çalışmasının ardından bugünkü görünümüne kavuştu.

2. Brittany Dükler Kalesi 

Brittany Bölgesi’nin son düklerinden II. François adına yaptırılan Brittany Dükler Kalesi (Chateau Des Ducs De Bretagne), 500 metre yüksekliğindeki devasa duvarları ve yedi kulesiyle şehrin görülmeye değer yapılarından biri. Orta Çağ’dan günümüze dek ayakta kalmayı başaran bu tarihi kale, Şehir Tarihi Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

3. Goulaine Şatosu

Mobil Uygulama

Goulaine Şatosu, 15. yüzyıla dek uzanan tarihi ve Rönesans tarzı görkemli mimarisiyle şehrin güzelliğine güzellik katıyor. Loire Vadisi’ne inşa edilen ilk şatolar arasında yer alan bu tarihi yapı, mimarisinin yanı sıra çevresini saran rengarenk bahçeleriyle de ünlü. Nantes’e gittiğinizde şatonun içini görecek zamanınız yoksa bile mis kokulu çiçeklerle süslü bu bahçeleri mutlaka görün.

4. Machine of the Isle of Nantes

Eğer seyahatinize biraz da eğlence katmak istiyorsanız sizin için en doğru adres Machine of the Isle of Nantes. Francois Delaroziere ve Pierre Orefice tarafından Jules Verne’in kitaplarından esinlenerek tasarlanan bu tema parkta kocaman mekanik hayvanlar ve bitkiler bulunuyor. Leon Bureau Bulvarı’nda bulunan bu park, gençler ve çocuklar arasında oldukça popüler.

5. Nantes Botanik Bahçeleri

Yürüyüş yolları, heykeller ve çocuk oyun alanlarına da sahip olan Nantes Botanik Bahçeleri (Jardin Des Plantes), 1829 yılında ziyarete açıldı. Dünyayı gezen gemi kaptanlarının dünyanın farklı ülkelerinden getirdiği bitki tohumlarıyla oluşturulan bu bahçeler, yaklaşık 17 dönümlük bir alanı kaplıyor. En büyük beş Victoryan stili parktan biri olan Nantes Botanik Bahçeleri’ni görmeden bu şehirden ayrılmayın.

Bonus: Graslin Tiyatrosu

Seyahatlerinde kültür sanattan uzaklaşamayan gezginler için küçük ama keyifli bir mola durağı olan Graslin Tiyatrosu, 18. yüzyıldan bu yana pek çok oyun ve operaya sahne oldu. Roma ve Yunan mimarisi kullanılarak inşa edilen bu tiyatro, Rue Cornielle üzerinde yer alıyor.

Siz de bu harika şehri ve birbirinden etkileyici turistik noktalarını keşfetmek için Nantes uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here