Uçak Bileti

Dünyaca ünlü Dakar Rallisi ile adını duyuran bir Batı Afrika şehri olan Dakar, Senegal Cumhuriyeti’nin başkenti olarak da biliniyor. Kara kıtanın en modern ve kalabalık şehirleri arasında bulunan Dakar, Senegal’in siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve dini merkezi konumunda. Tropik iklimi ve muhteşem doğasıyla büyüleyen bu şehir, Atlas Okyanusu boyunca uzanan kıyılarıyla da hayranlık uyandırıyor. İnsana değer veren bir yaklaşımın hakim olduğu bu şehir, Afrika’nın modern ve gelişmiş yüzünü yansıtıyor.

Dakar’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Goree Adası

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Goree Adası, şehrin en popüler ve etkileyici noktası. Senegal’in Fransız sömürgesi olduğu yıllarda köle ticareti yapılan ve Amerika’ya gönderilecek olan kölelerin hapsedildiği zindanların bulunduğu bu adaya Dakar’dan hareket eden gemilerle ulaşım sağlanıyor. Goree Adası’na gittiğinizde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma topu görmeyi de unutmayın.

2. Bağımsızlık Meydanı

Şehrin en hareketli yeri olan Bağımsızlık Meydanı, Ticaret Odası, bakanlık binaları gibi resmi kurumların yanı sıra havayolu ve seyahat acentalarının ofislerine de ev sahipliği yapıyor. Şehrin en merkezi noktasında yer alan bu meydan, Dakar’ı gezmek isteyenlerin uğrayacağı ilk yerlerden biri.

3. Retba Gölü 

Mobil Uygulama

İnsanı hayrete düşüren bir doğa harikası olan Retba Gölü (Pembe Göl), alışılmışın aksine pembe bir görünüme sahip. Suya bu pembe rengi veren şey ise Duanliella Salina isimli yosunlar. Şehir merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki bu gölün bir diğer özelliği ise yüksek tuz seviyesi sayesinde göle giren insanların batmadan su üstünde kalabilmesi. Fotoğraf sanatçıları için de eşsiz kareler oluşturan bu gölü mutlaka görmelisiniz.

4. Köleler Evi Müzesi

Goree Adası’nda bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde dahil edilen Köleler Evi Müzesi, adaya gelenlerin akıllarında kalıcı izler bırakıyor. Sömürge döneminde yaşanan köle zulmünü gözler önüne seren bu müze, Senegal’in en ünlü turistik adreslerinden. Amerika’ya gönderilmek için adada bekletilen kölelerin tutulduğu zindanların müzeye dönüştürülmesiyle oluşturulan bu müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü açık.

5. Afrika’nın Rönesans Anıtı

Mimar Pierre Goudiaby tarafından tasarlanan ve dünyada bronzdan yapılmış en büyük heykel unvanını taşıyan Afrika’nın Rönesans Anıtı, toplam 49 metre yüksekliğe sahip. Yaklaşık 27 milyon dolar harcanarak inşa edilen bu anıt, Senegal’in Fransa sömürgesinden kurtuluşunun 50. yılı sebebiyle dikildi.

Siz de Dakar uçak bileti alıp, bu etkileyici Afrika şehrini ve Senegal’in göz alıcı dünyasını yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz. Yeni bir yer keşfetmek için yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here