Uçak Bileti

Doğa harikası, seyrine doyum olmayan bi şelale var bugün rotamızda. Van gezilecek yerler listesinin baş tacı, Türkiye’de görülmesi gereken önemli şelalelerden biri Muradiye Şelalesi. Her mevsim farklı güzelliklere bürünerek ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kış aylarında da kar yağışıyla birlikte görenleri büyülüyor.

Görkemli akışı ve sahip olduğu eşsiz doğasıyla beni mest eden bir yer burası. Hatta Erzurum Tortum Şelalesi’nden sonra en sevdiğim ikinci şelale olduğunu söyleyebilirim. Doğanın sesine kulak vermek, gözümüzü yeşile doyurmak, ciğerlerimizi oksijenle doldurup suyun gürül gürül akışında huzur bulmak için bu yeryüzü cennetini bir gün mutlaka ziyaret edin.

Muradiye Şelalesi Hakkında Bilgi

Muradiye Şelalesi Nerede?

muradiye şelalesi

Şelale, Van’ın Muradiye ilçe sınırlarında yer alıyor. Tendürek Dağı’ndan beslenen Bend-i Mahi çayı üzerinde bulunuyor. Van-Muradiye Şelalesi arası 80 km.

  • Şelalenin haritadaki konumu burada.

Muradiye Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

muradiye'de kış

Van- Erciş karayolunu takip edip Muradiye- Çaldıran ayrımından dönün. Buradan sonra 20 km daha devam edip Karahan Köyü sapağında yer alan şelaleye ulaşabilirsiniz.  Otobüsle gitmek isterseniz Van otogarından Muradiye otobüslerine binerek ilçeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Van uçak bileti fırsatlarımıza mutlaka göz atın.

Muradiye Şelalesi’nin Oluşumu

van muradiye şelalesi

Kaynağını Tendürek Dağı’ndan alıyor Muradiye Şelalesi. Çaldıran Ovası’nda bir araya gelen sulardan oluşan Bendimahi Çayı Gönderme Boğazı’ndan akarak Muradiye ovasına ulaşıyor. Şelalenin oluşum nedeni olan genç oluşumlu, sert bazalt kütlesi üzerinden akarak çağlayana dönüşüyor.

Muradiye Şelalesi Özellikleri

muradiye asma köprü

Muradiye Şelalesi’nin yüksekliği 18 metre genişliği ise 77 metre. Çok yüksek bir şelale olmasa da suyun geniş bir alandan yerden düşüşü oldukça görkemli bir görüntü ortaya çıkarıyor. Suyun en coşkulu aktığı anlar ilkbahar dönemi. Kışın -20 derecelere düşen havada donan şelale masalsı bir görünüme kavuşuyor. Şelale, çevresini güzelleştiren tabiatıyla da muazzam bir görüntü sunuyor.

Şelalenin hemen önünde bulunan asma köprüde fotoğraf çekilebilirsiniz. Köprüden karşıya geçildiğinde şelalenin karşısında bulunan alanda piknik yapabilirsiniz. Ayrıca burada bir büfe ve restoran da var. Burası kamp yapmak için de mükemmel bir konumda.

Muradiye Şelalesi Hikayesi

muradiye şelale piknik

Osmanlı Padişahı IV. Murat Bağdat seferi sırasında burada konaklamış. O nedenle bu bölge Muradiye ismini almış.

Muradiye Şelalesi Giriş Ücreti

Muradiye Şelalesi giriş ücreti 10 TL.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here