Uçak Bileti

Ege’nin incisi, masmavi suları ve tarihi dokusuyla büyüleyici bir adaya, Bozcaada’ya yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Tarih ve doğanın kucaklaştığı bu eşsiz adanın keşfine hazır olun. “Bozcaada’ya nasıl gidilir?” merakınızı gidermek için buradayım. Bu yazıda, size bu güzelliklerle dolu adaya ulaşmanın en keyifli ve pratik yollarını anlatacağım. Hazırsanız, sırtınızı dönün şehrin gürültüsüne ve ruhunuzu Bozcaada’nın huzur dolu atmosferine bırakın. Gelin, hayalinizdeki tatilin başlangıcına adım atalım!

Bozcaada Nerede ?

Bozcaada Nerede ?

Bozcaada Çanakkale iline bağlı bir ada ilçesi. Eski adı Tenedos olan ada, Türkiye’nin üçüncü büyük adası. Ege Denizi’nde bulunan Bozcaada, Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi olarak anılıyor. Yüzölçümü 40 km2, anakaraya uzaklığı ise 6 km.

2020 yılındaki verilere göre ilçe nüfusu 3,052. İlçede kışları nüfus düşüyor, yazları ise tatilcilerle epey artış oluyor. Bozcaada bağcılık, deniz turizmi ve rüzgâr santralleriyle ön plana çıkıyor.

Türkiye haritasında Bozcaada’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Bozcada ile Önemli Yerler Arasındaki Mesafe

  • Bozcaada ile İstanbul arası 381 km
  • Bozcaada ile Ankara arası 720 km
  • Bozcaada ile İzmir arası 297 km
  • Bozcaada ile Çanakkale arası 65 km

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir ?

Bozcaadaya Nasıl Gidilir ?

Bozcaada’ya nasıl gidilir bölümüne geldik. Bozcaada’ya 3 farklı yol ile ulaşım seçeneği bulunuyor. Karayolu, havayolu ve deniz yolu ile Bozcaada’ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Yakın bir ilden Bozcaada’ya gidecekseniz en pratik yol tabi ki karayolu. Uzak bir yerden gidecekseniz ise havayolu en kolay seçenek olacak. Bozcaada’ya Nasıl Gidilir sorusunun detaylarını anlatmaya başlıyorum.

Bozcaada’ya Havayolu İle Ulaşım

Bozcaada’ya uçakla ulaşmak isterseniz en yakın seçenek Çanakkale Havaalanı. Burası Bozcaada’ya 56 km mesafede bulunuyor. Çanakkale havaalanından Çanakkale otogarına geçip buradan da Geyikli Koop. firmasına ait Geyikli minibüslerine binmeniz gerekiyor. Yarım saatte bir Geyikli’ye seferler düzenleniyor.

Çanakkale uçak bileti fırsatlarımıza göz atın.

Bozcaada’ya Karayolu İle Ulaşım (Araç ile Ulaşım)

Bozcaadaya Nasıl Gidilir ? karayolu

Herhangi bir yere kendi aracınızla gitmek gezilecek yerleri rahatça keşfetmek ve zaman yönetimini kendiniz planlamanız açısından en güzel yol. Bozcaada’ya karayolu üzerinden kendi aracınızla gitmek isterseniz takip etmeniz gereken güzergahlardan bahsedeyim.

Öncelikle şunu belirteyim; Bozcaada’ya gitmek için belli bir yere kadar karayolunu takip edebiliyorsunuz. Adaya geçmek için her halükarda deniz yolunu kullanmanız gerekecek. Aşağıda deniz yolu detaylarını anlatacağım. Şimdi karayolu bölümünün detaylarını vereceğim.

İstanbul’dan Bozcaada’ya arabayla ulaşmak için Çanakkale Boğazı’nı geçmek gerekiyor. Boğazı deniz yoluyla, arabalı feribot kullanarak geçebilirsiniz. Bunun için 3 farklı seçenek var:

  • Gelibolu – Lapseki (20 dak)
  • Eceabat – Çanakkale (15 dak)
  • Kilitbahir – Çanakkale (7 dak)

Gestaş’ın düzenlediği sefer saatlerini bu bağlantıda bulabilirsiniz.

https://www.gdu.com.tr/

Bozcaada’ya tek ulaşım yolu Geyikli feribot iskelesinden kalkan feribotlar. Geyikli, Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı bir belde. Geyikli’ye Çanakkale Ezine yolu üzerinden 45 dakikalık bir yolculukla ulaşılıyor.

İzmir’den Bozcaada’ya nasıl gidilir derseniz Çanakkale’ye hiç uğramadan Ezine ve Geyikli tabelalarını takip ederek Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.

Bozcaada’ya Denizyolu İle Ulaşım (Feribot Seferleri)

Bozcaada'ya Denizyolu İle Ulaşım

Bozcaada’ya Geyikli feribot iskelesinden Gestaş firmasının arabalı vapurları ile ulaşım sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki mesafe yarım saat sürüyor. Yazın seferler 45 dakikada bir yapılıyor. Kış aylarında ise günde üçe kadar düşüyor.

Çanakkale’den Bozcaada’ya doğrudan deniz yolu ile ulaşmak da mümkün. Bu seçenek sadece yaz sezonunda geçerli ve yalnızca yayalar ulaşım imkanı buluyor. Yazın Çanakkale’den kalkan bir gezi teknesi ile adaya sabah gidip akşam geri dönebilirsiniz. Araçla gitmeyi düşünüyorsanız bu seçenek sizin için uygun değil.

Bozcaada’ya Otobüs İle Ulaşım

Bozcaadaya nasıl gidilir Otobüs İle Ulaşım

Büyükşehirlerden Bozcaada’ya yazın her gün otobüs seferleri düzenleniyor. Büyük otobüslerin adaya geçmesi yasak. Otobüsler yalnızca yaz döneminde Geyikli Yükyeri İskelesi’ne kadar yolcu götürüyor. Kış döneminde tüm yolcular son durak olan Ezine’de indiriliyor. Buradan minibüs ya da taksi ile Geyikli’deki iskeleye geçmeniz gerekiyor.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir Sıkça Sorulan Sorular

Geyikli Bozcaada feribot kaç TL?

Bozcaada feribot ücretleri 2022 güncel tarifeye göre Gestcart öğrenci 3,6 TL, yolcu 18 TL, otomobil 190 TL, Gestcart indirimli yolcu 13,75 TL. Geyikli – Bozcaada seferlerinde tüm biletler gidiş – dönüş satılıyor.

Bozcaada Feribot Saatleri

Yaz sezonunda Geyikli’den Bozcaada’ya 08.00, 11.00, 15.00, 19.00 saatlerinde, Bozcaada’dan Geyikli’ye 07:00, 10:00, 14:00, 18:00 saatlerinde seferler bulunuyor.

Çanakkale–Bozcaada Feribot Seferleri 2022 

Çanakkale Bozcaada arası deniz otobüsü seferleri kış aylarında yapılmıyor. Yazın ise haftanın 3 günü Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri düzenleniyor.
Çanakkale kalkış: 10.00
Bozcaada kalkış: 20.00

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here