Uçak Bileti

Meksika, tarih, kültür ve doğal güzelliklerle dolu bir ülke. Geleneksel dansları, lezzetli yemekleri, renkli festivalleri ve antik Maya kalıntıları gibi birçok özelliğiyle dünyanın her yerinden turistlerin ilgisini çekiyor. Eğer o ilgi duyanlardan biri de sizseniz bu şahane ülkeye ayak bastığınızda gezebileceğiniz 10 harika yeri anlatacağım size. Hazırsanız, Meksika gezilecek yerler listesini keşfetmeye başlayalım!

Meksika Gezilecek Yerler

Meksika Gezilecek Yerler

Latin Amerika kültürünün hüküm sürdüğü bir Kuzey Amerika ülkesi olan Meksika, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki turistik yerleri, doğal güzellikleri, enfes manzaralar görebileceğiniz dünyaca ünlü plajları ve kültürel zenginliğiyle hayranlık uyandıran Meksika, bu coğrafyayı keşfetmek isteyenlerin en sevdiği destinasyonlardan.

Aztek ve Maya medeniyetleri gibi eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Meksika, bu mirası modern dünyayla harmanlayarak eşsiz bir turizm deneyimi sunuyor. Başkent Mexico City, tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra canlı gece hayatı ve dünya çapında ünlü yemekleri ile, Yucatan Yarımadası, sıcak iklimi ve güzel plajları ile ön plana çıkıyor.

Tulum, turkuaz renkli suları ve antik Maya kalıntılarıyla ünlü. Chichen Itza ve Teotihuacan gibi antik şehirler, binlerce yıllık tarihi ve mimari yapıları ile ziyaretçileri büyülüyor. Ayrıca, Meksika’nın rengarenk sokakları, yerel festivalleri ve canlı müzik sahneleri de oldukça ilgi çekici. Meksika gezilecek yerler, farklı ilgi alanlarına ve bütçelere hitap eden çok sayıda seçenek sunuyor.

Mobil Uygulama

Chichen Itza

Chichen Itza

Chichen Itza, Yucatan yarımadasındaki en önemli antik Maya kentlerinden biri. Dünya Mirası listesinde yer alan bu tarihi yer, günümüzde resmen turist akınına uğruyor. En dikkat çekici özelliklerinden biri, “Kukulkan Piramidi” olarak da bilinen “El Castillo” adlı yapı. Piramidin inşası ve şekli, Maya astronomisi ve matematiği ile bağlantılı. Ayrıca, Chichen Itza’da, antik zamanlardan kalma birçok yapı, tapınak, saray ve spor alanları da bulunuyor. Bu antik kent, Meksika’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Teotihuacan

Teotihuacan Meksika gezilecek yerler

Teotihuacan, Meksika’nın başkenti Mexico City’ye yaklaşık 40 km mesafede yer alan antik bir Meksika şehri. M.S. 1. yüzyılda kurulan bu tarihi yer, Azteklerin keşfi sırasında ortaya çıkmış. İki büyük piramidi, Tapınakları, Kraliyet Sarayları ve Kutsal Caddesi ile ünlü. Piramitlerden biri, Güneş Piramidi olarak bilinen Piramide del Sol, Meksika’daki en büyük yapılar arasında.

Burada antik Meksika uygarlıklarının mimarisini, inançlarını ve yaşam tarzlarını keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca, Teotihuacan’ın iki büyük piramidi, Tapınakları, Kraliyet Sarayları ve Kutsal Caddesi, hayranlıkla izleyeceğiniz muhteşem yapılar. Teotihuacan’ın gizemli ve büyüleyici atmosferi, unutamayacağınız bir deneyim yaşamanızı sağlayacak.

Cobá

Cobá

Meksika’nın tarihi yerleri içinde Maya uygarlığından izler taşıyan tarihi bir yerleşim yeri olan Coba, ülkenin en çok turist çeken noktalarından. Quintana Roo’da bulunan Yucatán Yarımadası’nda konumlanan bu Maya şehri, arkeolojik gezilere ve tarihe meraklı gezginlerin gözdesi. Yerleşimin olduğu yıllarda 50 bine yakın nüfusu olduğu düşünülen Coba yaklaşık 80 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

Coba’nın en dikkat çekici özelliği, tarihi kalıntıları keşfetmek için kullanılan eski bir Maya yolu olan Sacbe Yolu. Coba’da bisiklet kiralayarak gezebilirsiniz. Ya da bisiklet taksiler de sizi gezdirebilir. Epey geniş bir alana yayıldığı için yürüyerek gezmek hem zaman hem de efor istiyor.

Tulum

Tulum Meksika gezilecek yerler

Meksika gezilecek yerler arasında yer alan Tulum, turkuaz renkli denizi, beyaz kumlu plajları ve antik Maya kalıntıları ile ünlü bir bölge. Tulum, Karayip Denizi kıyısında yer alıyor ve doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve rahatlatıcı atmosferi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Tulum’da gezilecek yerler arasında, El Castillo adlı büyük piramit ve antik Maya kalıntılarına ev sahipliği yapan Tulum Arkeolojik Alanı mutlaka görülmeli. Akumal Plajı, Gran Cenote ve Sian Ka’an Biyosfer Rezervi gibi popüler yerler de listenizde olsun derim. Tulum, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve eşsiz atmosferiyle muhteşem bir tatil destinasyonu.

Cancun

Cancun

Meksika’da gezilecek şehirler denildiğinde Cancun listede üst sıralara adını yazdırır. Meksika’nın doğu kıyısında bulunan Cancun, Karayip Denizi’ne kıyısı olan ve turizm açısından ülkenin en popüler yerlerinden biri. Cancun, turkuaz renkli suları, beyaz kumlu plajları, tropikal iklimi ve gece hayatı ile ünlü. Bölgedeki konaklama imkanları arasında lüks tatil köyleri, butik oteller ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

Eğlence dolu gece hayatı, canlı müzik, barlar ve restoranlar, ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi için birçok seçenek sunuyor. Cancun’un merkezinde, yerel el sanatları pazarları, müzeler, galeriler, lezzetli Meksika yemekleri sunan restoranlar ile harika vakit geçirebilirsiniz. Cancun’un yakınında bulunan Isla Mujeres, Cozumel ve Playa del Carmen ise keşfetmek için popüler destinasyonlar.

Chapultepec Ormanı

Chapultepec Ormanı

Meksika’nın başkenti Mexico City’de bulunan Chapultepec Ormanı, 1,600 hektarlık bir alanı kaplayan muhteşem bir yeşil alan ve dünyanın en büyük şehir parklarından biri. İspanyolca’da “çekirge tepesi” anlamına gelen Chapultepec Ormanı, tarihi ve kültürel öneme sahip birçok yapıya ev sahipliği yapıyor.

Parkın en ünlü yapılarından biri, 18. yüzyılda inşa edilen Chapultepec Kalesi. Ayrıca, Modern Sanat Müzesi, Antropoloji Müzesi, Tamayo Müzesi ve Meksika Ulusal Tarihi Müzesi gibi önemli müzeleri de barındırıyor. Parkta ayrıca göletler, hayvanat bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları ve çeşitli etkinlikler için kullanılan geniş bir açık hava tiyatrosu da var. Mexico City’de gezilecek yerler listesinin şahane duraklarından biri olarak listenize ekleyin.

Frida Kahlo Museum

Frida Kahlo Museum

Meksika’nın ünlü ressamı Frida Kahlo’nun evi, bugün Frida Kahlo Müzesi olarak hizmet veriyor. Kahlo, 1907’de bu evde doğmuş ve 1954’teki ölümüne kadar burada yaşamış. Müze, hayranlarının Kahlo’nun yaşamına ve sanatına yakından bakmalarını sağlıyor.

Kahlo’nun resimlerinin yanı sıra, müzede yatak odası, çalışma odası ve genel yaşam alanları da sergileniyor. Ayrıca, Kahlo’nun ünlü eseri “Viva la Vida” da burada. Mexico City’e giderseniz Frida Kahlo Müzesi’ni görmemek olmaz. Kahlo’nun resimleri, kişisel eşyaları ve kıyafetleri gibi pek çok parçanın yer aldığı bu müze, Frida’nın hayatını merak edenler için kaçırılmayacak bir adres.

Meksika’nın zengin kültürünü daha yakından tanımak isteyenler Meksika uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmesin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here