Uçak Bileti

Tropikal iklimin hüküm sürdüğü harika bir tatil cenneti olan Marshall Adaları, Okyanusya‘da, Hawaii ve Papua Yeni Gine arasında bulunan beş ada ve 1152 adacıktan oluşuyor. Kasım ve mayıs ayları arasında havanın yağışlı olması nedeniyle haziran-ekim döneminde gitmesi tavsiye edilen Marshall Adaları, dalış meraklılarını kendine hayran bırakan dalış noktaları ve inci tanesini andıran kumlara sahip plajlarıyla görülmeye değer.

Marshall Adaları’nda Görebileceğiniz 5 Yer

Nüfusunun büyük bölümü göçmenlerden oluşan ve genel olarak Japonca ve İngilizce dillerinin konuşulduğu ülke, sabaha kadar süren eğlencelerin yaşandığı gece kulüpleriyle de ünlü. Portekizli denizci Ferdinand Macellan ve İspanyol kâşif Miguel de Saavedra tarafından keşfedilen bu ada ülkesi, tarihi yapılar bakımından pek zengin olmasa da nefes kesen güzellikteki plajlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor.

1. Alele Museum and Library

Ülkenin başkenti olan Majuro’da bulunan Alele Museum and Library (Alele Müzesi ve Kütüphanesi), turistik gezilerin en popüler ziyaret noktalarından biri. 1981 yılında kurulan ve içinde ülkenin halk sanatları, geleneksel el sanatı eşyaları, tarihi belgeleri gibi parçaların yer aldığı bu yer, aynı zamanda ülkenin ulusal arşivi konumunda.

2. 1918 Typhoon Monument

Ülkede nadir olarak görülen tayfunlar oldukça büyük kayıplara neden olabiliyor. 1918 yılında yaşanan ve çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği tayfun faciasının ardından yapılan 1918 Typhoon Monument (1918 Typhoon Anıtı) da bu doğal afet nedeniyle kaybedilen insanların anısını canlı tutuyor.

Mobil Uygulama

3. Marshall Islands Peace Park Memorial

Japon hükümeti tarafından inşa edilen bir anıt park olan Marshall Islands Peace Park Memorial, İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik’te savaşan ve hayatını kaybeden askerlerin anısını yaşatıyor.

4. Ebeye Island

Üzerinde yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı Ebeye Island, doğal güzelliklerinin yanı sıra yarısından fazlası 18 yaş altında olan genç ve dinamik nüfusuyla da biliniyor. Dünyanın en yoğun nüfuslu beşinci adası olarak anılan Ebeye Island, günübirlik tekne gezileriyle ziyaret edilebiliyor.

5. Majuro Yerel Pazarları

Şehrin pek çok noktasına kurulan yerel pazarlar, ülkedeki gündelik yaşamı görebileceğiniz cıvıl cıvıl yerler. Pandanus yapraklarından yapılmış yumuşak kenarlı geleneksel bir çanta olan Alele’nin yanı sıra ve kolye, sepetler ve örgü paspaslar gibi el emeği ürünleriyle de adını duyuran Marshall Adalarından, sevdiklerinize ve kendinize küçük hatıralar satın almak için bu pazarlara uğrayabilirsiniz.

ABD Ordusu’nun yaptığı nükleer denemeler sonrasında ağır zarar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen yerleşim yerleri, nefis kumsalları ve eğlence yaşamıyla bilinen bu adalarını görmek için Marshall Adaları uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here