Uçak Bileti

Ukrayna’nın batıya açılan kapısı konumundaki Lviv, Avrupa’da turist hareketliliğin en çok arttığı destinasyonlardan. Lviv konsept mekanları ile unutulmayacak bir şehir. Çikolata, bira, kahve, lamba fabrikaları, konsept restoranları, kurabiye dükkanları, kiraz likörü barı, Rynok Meydanı etrafında yer alıyor.

Hem Avrupalı turistlerin hem de vizesiz ve kimlikle seyahat edilebiliyor olması nedeniyle Türk seyahat severlerin ilgi gösterdiği şehir, Ukrayna, Sovyet ve Avrupa kültürünü bir arada sunuyor.

24 saat yaşayan Lviv sokakları muhteşem mimari yapılar, geniş meydanlar ve rengarenk mekanlarla dolu. Hareketli sokaklarda günün her saati kalabalık turist gruplarıyla karşılaşmak mümkün. Lviv, her geçen yıl artan turist akınını açılan yeni mekanlarıyla karşılıyor.

lviv-mekanlar

Lviv’de Gitmeniz Gereken Mekanlar

Lviv sokaklarında her biri şehirle özdeşleşen sembol haline gelen kafeler ve publar sıralanıyor. Şehrin dört bir yanında yer alan müzelerin aksine Lviv kent merkezinde tek bir alışveriş merkezine rastlayamıyorsunuz. Lviv’in tarihi dokusu ve kent atmosferi sıkı kurallarla korunuyor.

Mobil Uygulama

Ana alışveriş caddesi ve ara sokaklarda yer alan mağazaların birçoğu da dar pencereli tarihi binaların giriş katında yer aldığından birçok şehirde alışık olduğumuz o koca vitrinleri göremiyorsunuz Lviv’de.

‘Aslanların kenti’ anlamına gelen Lviv sokaklarında tarihi atmosfere eşlik eden en önemli semboller ise atkestanesi ağaçları ve aslan figürleri. Lviv’in birbirinden özgün mekanlarının ise hiçbiri birbirine benzemiyor. Tavanda asılı renkli pencereler, dolarlardan yapılma tuvaletler derken her mekanda kendine has bir şeyler var.

1. Lviv Handmade Chocolate

Handmade-Chocolate

Ukrayna’nın birçok farklı şehrinde de şubeleri bulunan Lviv Handmade Chocolate, tam anlamıyla çikolatayı sanat eserine dönüştüren bir merkez. Belçika çikolatasından dünyanın en çok bilinen tatlarına kadar değişik lezzetlere dönüşen çikolatalar mekanın içerisinde ziyaretçilerin göz önünde yapılıyor.

Vişneli, tarçınlı, çilekli, hindistan cevizli, portakallı, aklınıza gelebilecek her türlü malzemeyle tamamen elle üretilen çikolatalar öyle bir markaya dönüşmüş ki Lviv’de her yıl çikolata festivali bile yapılıyor. Aynı zamanda teknolojik cihazlardan çiçek desenlerine, aksesuardan bibloya kadar çikolatadan yapılmış ürünleri seyredebilmek için çikolata müzesine de gidebilirsiniz.

2. Lvivska Kopalnya Kavy Coffee Manufacture

Handmade-Chocolate

Lviv eski şehir merkezinde Osmanlı’nın Viyana Kuşatması ile yaşıt olan bir kahve imalathanesi bulunuyor. Lvivska Kopalnya Kavy Coffee Manufacture adındaki bu mekan Lviv’i ziyaret eden herkesin uğrak noktalarından.

Devşirme Yeniçeri olarak Viyana Kuşatması’na katılan bir Osmanlı askerinin savaştan sonra Lviv’e yerleşmesiyle başlayan hikaye, askerin kentte ‘Mavi Şişenin Altındaki Kahve’ isimli dükkanı açmasıyla devam ediyor. Mekanda bu öyküyü destekleyen çok sayıda görsel var.

Mekanın alt katında ise 1800’lü yıllardan bu yana kahve madeni olarak kullanılan karanlık depo bölümü bulunuyor. Fabrikaya girişte ziyaretçilere birer kask veriliyor. Mahzene iner gibi çıkılan yolculukta maden bantları üzerinde taşınan kahveler ilginç bir görüntü oluşturuyor. Kahve burada ocakta değil fincanda pişiriliyor. Mekanda günlük 3 tona yakın kahve tüketiliyor. Fiyatlar uygun.

3. At the Golden Rose

At the Golden Rose

At the Golden Rose, tartışmasız Lviv’in en sıra dışı restoranı. Ukrayna Musevileri tarafından işletilen ve Musevi geleneklerine göre bir menüsü olan restoranı sıra dışı yapan özellik ise menüde fiyatların yazmaması.

El işi dantel örtülerin serildiği masaları, eski eşyaların sergilendiği iç tasarımıyla müze evi andıran restoranda hesap ödeme kısmına geldiğinizde elinde hesabınızın yazılı olduğu bir kutuyla masaya gelen garson sizden bir rakam söylemenizi istiyor ve aranızda çekişmeli bir pazarlık başlıyor.

ⓘ En ucuz Yurtdışı uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here