Uçak Bileti

Manchester, İngiltere’nin Lancashire bölgesinde yer alan üç milyon nüfuslu bir şehir. Bölgenin kültür, ticaret ve sanat merkezi olarak da anılan bu şehirde dünyaca ünlü markaların bir arada olduğu caddeleri, eğlence mekanlarını ve birbirinden etkileyici tarihi yapıları da görmek gerek. İşte şehrin gezilmesi gereken önemli yerlerinden bazıları.

Manchester’da Gezilmesi Gereken 5 Yer

1. Castlefield

Deansgate İstasyonu batısına dek uzanan Castlefield, şehrin Kentsel Miras Parkı olarak tasarlandı. Bu büyüleyici bölgede gezerken Victorian Evleri, Bridgewater Kanalı, Castlefield Sanat Galerisi ve Bridgewater Salonu’na da uğramalısınız. Ayrıca Bridgewater’da romantik bir tekne turu yapmak da fena fikir değil.

2. Bilim ve Sanayi Müzesi

Klasik araba ve icatlara ilgi duyanları cezbeden oldukça etkileyici bir mekân olan Bilim ve Sanayi Müzesi (Museum of Science and Industry), şehrin en popüler ziyaret noktalarından. Bu müzede Rolls Royce arabalar ve İngiltere’nin ilk uçağı olan Triplane A.V Roe’nin bir kopyası gibi pek çok tarihi hava ve kara aracını görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Manchester Katedrali

Yapımına 1422 yılında başlanan ve 1508’li yıllara dek pek çok ekleme yapılarak günümüzdeki görünümüne kavuşan Manchester Katedrali, Irwell kıyılarında kurulu. İlginç iç tasarımıyla ilgi çeken bu katedral, şehre gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yapılardan.

4. Chetham Hastanesi ve Kütüphanesi

Manchester Katedrali’nin kuzeyinde konumlanan ve yapımı 1400’lü yıllara dek uzanan Chetham Hastanesi, aynı zamanda ülkenin en eski ve en önemli halk kütüphanesine sahip. Günümüzde bir müzik okulu olarak kullanılan bu yapı, göz alıcı atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

5. Manchester Belediye Sarayı

Neo-Gotik tarzıyla dikkat çeken Manchester Belediye Sarayı (Town Hall), 1868 – 1877 yılları arasında inşa edildi. İhtişamlı görünümüyle dünya çapında bilinen ve duvar kâğıdı olarak pek evin duvarını süsleyen bu yapı, yolu bu şehre düşenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden.

Bonus: Knutsford

Şehrin yaklaşık 13 kilometre güneybatısında yer alan ve birbirinden harika restoranlarıyla ünlenen Knutsford ise damak tadına düşkün gezginlerin favorilerinden. Siz de bu şirin yerleşim yerine uğradığınızda bölgenin en nefis lezzetlerini deneyerek hem göze hem de mideye hitap eden muhteşem bir seyahat yapabilirsiniz.

Canlı yaşamı, bitmeyen enerjisi ve sıcakkanlı insanlarıyla ülkenin sevilen şehirlerinden olan bu eşsiz yer, gezilip görülecek yerlerinin yanı sıra başarılı futbol takımları olan Manchester City ve Manchester United’la da tanınıyor. Eğer zamanınız denk gelirse bu takımların maçlarından birine gitmeyi de programa eklemeyi ihmal etmeyin. Siz de Manchester uçak bileti fırsatlarını takip ederek bu şahane şehri keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here