Uçak Bileti

İngiltere‘nin kültürel zenginliğiyle öne çıkan turizm destinasyonlarından biri olan Liverpool’da, yaklaşık bir buçuk milyon kişi yaşıyor. UNESCO Dünya Mirası Alanları bakımından oldukça zengin olan ve 2008 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen bu etkileyici yerleşim yeri, sakin ve huzur dolu sokakları, müzeleri, tarihi yapıları ve göz kamaştıran güzellikteki mimarisiyle hayranlık uyandırıyor. Liverpool şehri, turistik yerlerinin yanı sıra dünya liglerinde yarışan başarılı futbol takımı Liverpool FC’yle da adından söz ettiriyor. İşte bu göz kamaştıran şehirde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Liverpool’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. St. George’s Hall

Lime Caddesi üzerinde yer alan ve Neoklasik tarzı mimarisiyle dünya çapında ünlü olan St. George’s Hall, inşa edildiği 1800’lü yıllarda ceza mahkemelerine ve festivallere ev sahipliği yaptı. 2007 yılında ise restore edilerek daha etkileyici bir görünüme kavuşan bu tarihi yapı; günümüzde çeşitli etkinlikler, davetler ve törenlere ev sahipliği yapıyor.

2. Albert Rıhtımı

Mimar Jesse Hartley’in tasarladığı Albert Rıhtımı (Albert Dock), 1846 yılında Prens Albert tarafından açıldı. Uzun yıllar ülkenin ticaret yaşamına yön veren en önemli yerlerden biri olan Albert Rıhtımı, günümüzde ise çevresinde yer alan kırmızı tuğlalı evler, mağazalar, şirin kafeler, restoranlar, barlar, tarihi yapılar ve müzelerle turistlerin vazgeçilmez ziyaret adresleri arasında.

Mobil Uygulama

3. Pier Head

Mimari dokusu ve etkileyici atmosferiyle ilgi odağı olan Pier Head, şehre gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri. Şehir merkezinde konumlanan ve ülkedeki UNESCO Dünya Kültür Mirası Alanlarından biri olan Pier Head’te görebileceğiniz en popüler eser ise Three Graces (Üç Güzeller) heykeli.

4. Anfield Road Stadyumu

Dünyanın en prestijli futbol kulüplerinden biri olan Liverpool FC’nin sembolü olarak anılan Anfield Road Stadyumu, Liverpool FC ruhunu hissetmek isteyenlerin buluşma noktası oluyor. Bu efsanevi stadyumun büyüleyici atmosferine tanık olmak isteyenleri cezbeden Anfield Road Stadyumu, 45 bin kişi kapasitesine sahip. Siz de maç günleri dışında düzenlenen bir saatlik turlara katılarak bu stadyumu keşfe başlayabilirsiniz.

5. Merseyside Denizcilik Müzesi

Model gemiler, liman maketleri, denizcilikle ilgili çeşitli eşyalar ve objelerin yanı sıra denizcilik tarihine dair pek çok ilginç bilgiye de ulaşabileceğiniz Merseyside Denizcilik Müzesi, Albert Rıhtımı yakınlarında bulunuyor. Ülkenin en önemli liman kentlerinden biri olan bu şehre geldiğinizde denizcilik tarihine dair yeni bir şeyler öğrenmeden dönmemek için Merseyside Denizcilik Müzesi’ne mutlaka uğramalısınız.

Eğer siz de bu şehrin sokaklarında dolaşıp, keyif dolu anılar biriktirmek istiyorsanız, Liverpool uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here