Uçak Bileti

Afrika kıtasının güney bölümünde yer alan Zambiya, nefes kesen güzellikteki doğa harikaları ve geleneksel yaşantılarıyla öne çıkan kabileleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Vahşi yaşama ve yüzlerce bitki türüne ev sahipliği yapan doğal yaşam parkları, hayvan koruma çiftlikleri, çevre parkları ve tarihi yapılarıyla da adından söz ettiren bu etkileyici ülke, turistlerin popüler seyahat rotalarından biri. Mozambik, Zimbabve, Botswana, Namibya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola, Tanzanya ve Malavi gibi ülkelerle sınır komşusu olan bu ülkede, görebileceğiniz çok sayıda turistik yer bulabilirsiniz. İşte o yerlerden bazıları.

Zambiya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Victoria Şelalesi

Görkemli görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakan Victoria Şelalesi, başkent Lusaka‘ya yaklaşık 495 kilometre uzaklıkta. Yerel dilde, ‘gök gürültüsü gibi gürleyen duman’ anlamına gelen ‘Mosi-oa Tunya’ ismiyle de anılan bu doğa harikası, Livingstone Bölgesi’nde yer alıyor. Kraliçe Victoria’nın adını taşıyan bu muhteşem şelale, yılın 12 ayı üzerinden eksilmeyen gökkuşağı ve çevresini saran enfes doğayla ünlü.

2. Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park (Aşağı Zambezi Ulusal Parkı), yaklaşık 4 bin 92 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Afrika kıtasındaki önemli ulusal parklar arasında bulunan Lower Zambezi National Park, doğal yaşamın bozulmadan korunabildiği parklardan biri. Bu parkta; Afrika buffalosu, Afrika fili, aslan ve leopar gibi pek çok vahşi hayvan yaşıyor.

Mobil Uygulama

3. Tanganika Gölü

Kongo, Tanzanya, Zambiya ve Burundi ülkeleri arasında yer alan Tanganika Gölü, dünyanın en derin ikinci gölü olmasının yanı sıra büyüklük olarak da dünyanın en büyük altıncı gölü unvanına sahip. 300’ü kendine has olmak üzere çok sayıda balık türüne ev sahipliği yapan Tanganika Gölü, etkileyici manzarasıyla da biliniyor.

4. Lusaka National Museum

Başkent Lusaka’da yer alan Lusaka National Museum (Lusaka Ulusal Müzesi), ülkenin geleneksel yaşamını, çağdaş sanat eserlerini ve zengin kültürel dokusunu merak edenlerin ziyaretine uğruyor. Zambiya geziniz sırasında birkaç saatinizi ayırarak tamamını görebileceğiniz Lusaka National Museum, 1996 yılından bu yana ziyarete açık.

5. Zambezi Köprüsü

Zimbabwe ve Zambiya arasında sınır görevi gören Zambezi Köprüsü‘nden geçerken ülkeye giriş çıkışınızı gösteren bir kağıt parçası yani vize almanız gerekiyor. Zimbabwe sınır kapısına ulaşana kadar da yaklaşık iki kilometrelik bir yol gidiliyor. Bu yolda ilerlerken hayatınızda görebileceğiniz en güzel manzaralardan birine tanık olacağınızı da unutmayın.

Eğer siz de bu büyüleyici ülkeyi ve birbirinden otantik şehirlerini gezip, keyifli bir seyahat yaşamak istiyorsanız, Zambiya uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here