Uçak Bileti

Doğal güzellikleriyle Afrika kıtasının en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Zambiya’nın başkentliğini üstlenen Lusaka, iki milyona yaklaşan nüfusuyla ülkenin en büyük ve kalabalık şehri. 1900’lü yılların başına kadar bir yerli köyü olan bu şehir, Zambiya’nın 1964 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından hızlı bir gelişim sürecine girdi. Günümüzde ülkenin eğitim ve ticaret merkezi haline gelen şehir, müzeleri, yerel pazarları ve şehir çevresinde yer alan şelale ve doğal parklarıyla turistlerin de ilgi odağı oldu. İşte bu şehirde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Lusaka’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Kahire Caddesi

Şehrin en hareketli ve işlek caddelerinden biri olan Kahire Caddesi (Cairo Road), seyyar satıcıları ve cadde çevresinde bulunan yerel pazarlarıyla oldukça otantik bir görünüme sahip. Şehirdeki gündelik yaşama tanık olma fırsatı bulacağınız bu caddede, geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz pek çok tezgah görebilirsiniz.

2. Lusaka Ulusal Müzesi

Şehir merkezinde yer alan Lusaka Ulusal Müzesi (Lusaka National Museum), 1996 yılında hizmete girdi. İki farklı galeri salonu bulunan müzede, Zambiya halkının kültürel ve tarihi geçmişine dair çok sayıda eser sergileniyor. Tarihi parçaların yanı sıra Zambiyalı sanatçılara ait çağdaş sanat eserlerinin de yer aldığı bu müzeyi, gün içinde birkaç saatinizi ayırarak gezebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Lusaka Ulusal Parkı 

Binden fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan Lusaka Ulusal Parkı (Lusaka National Park), şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yaklaşık 67.15 kilometrekarelik bir alan üzerinde kurulan ve 2015 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bu parkta, kamp yapabilir, yürüyüş safarilerine katılabilir ya da bisiklet parkurlarını kullanabilirsiniz.

4. Munda Wanga Environmental Park

Munda Wanga Environmental Park (Munda Wanga Çevre Parkı), görkemli ağaçlarla çevrili botanik bahçeleri, vahşi hayvanları görebileceğiniz hayvanat bahçesi ve huzur dolu atmosferiyle oldukça cezbedici bir gezi noktası. 1956 yılına kadar özel bir bahçe olan günümüzde ise Munda Wanga Vakfı tarafından işletilen bir çevre parkına dönüştürülen bu alan, özellikle haftasonları oldukça kalabalık oluyor.

5. Victoria Şelalesi

Muhteşem gökkuşağı manzarası ve büyüleyici atmosferiyle her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Victoria Şelalesi, şehir merkezine yaklaşık 495 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Eğer şehir merkezinden uzaklaşıp ülkedeki diğer doğal güzellikleri de görmek istiyorsanız, Livingstone’da yer alan Victoria Şelalesi’ne mutlaka gitmelisiniz.

Eğer siz de bu Doğu Afrika şehrini ve çevresinde yer alan birbirinden harika turistik yerleri keşfetmek istiyorsanız, Lusaka uçak bileti kampanyalarına göz atarak keyifli bir seyahat planı yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here