Uçak Bileti

Akdeniz’in göz kamaştıran güzelliğini yansıtan bir Kuzey Afrika ülkesi olan Libya, batıda Cezayir ve Tunus, güneyde Nijer ve Çad, doğuda Mısır, güneydoğuda ise Sudan ile komşu. Uzun yıllar Kaddafi yönetimi altında kalan ve yaşanan iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Libya, günümüzde o acı dolu zamanların izlerini silmeye çalışıyor. Dünya petrol üretiminin yüzde ikisini karşılayan Libya; Akdeniz kıyılarındaki şehirleri, kültürel zenginliği ve Berberi kabilelerine dek uzanan tarihi geçmişiyle görülmeye değer bir coğrafya.

Libya’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Acacus Dağları

At ve filler gibi çeşitli hayvan figürlerinin resmedildiği kaya çizimlerinin yer aldığı çevresi çöllerle kaplı bir sıradağ olan Acacus Dağları, Libya’da görülecek yerler arasında ilk sıralarda. Acacus Dağları’nın kaya çizimlerine ev sahipliği yapan bölgesi, 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde.

2. Sabratha

Trablus’un batısında bulunan bir antik bölge olan Sabratha, 1982 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alındı. Milattan Önce 500’lü yıllarda kurulduğu bilinen bu antik bölge, Akdeniz kıyısında olduğu için ticaret konusunda önemli bir liman konumundaydı. Tarih boyunca yaşanan depremler yüzünden hasar gören Sabratha’da çok sayıda tarihi kalıntı görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Kızıl Kale Müzesi

UNESCO işbirliğiyle 1919 yılında hayata geçirilen ve günümüzde Assaraya Al Hamra Müzesi olarak da bilinen Kızıl Kale Müzesi (Red Castle Museum), bir dönem Libya Müzesi ismiyle de anılıyordu. İçinde beş bin yıl önceden kalma çok sayıda eserin sergilendiği müze, ülke tarihi hakkında ilginç bilgiler saklıyor.

4. Leptis Magna

Romalılar zamanından kalma bir antik şehir olan Leptis Magna’da, geçmişi bin yıl öncesine dayanan ve günümüze dek bozulmadan gelen çok sayıda Roma kalıntısı bulunuyor. Ülkenin başkenti Trablus’a yaklaşık 130 kilometre mesafedeki bu antik şehir, ülkenin en önemli ve popüler turistik yerlerinden.

5. Kirene

Ülkenin en değerli tarihi yerleri arasında olmasına rağmen günümüzde bir harabeden farksız hale gelen Kirene’nin kuruluşu ise Milattan Önce 630 yılına dayanıyor. Harika doğasıyla ünlü yemyeşil bir vadide konumlanan Kirene, tarih boyunca Romalıların en önemli yaşam alanlarından biri oldu.

6. Gaberoun

Gaberoun, iklimin ılımanlaştığı mayıs ve ekim ayları arasında ziyaret edilebilecek bir vaha. Sahra Çölü’nün Idehan Ubari çöl bölgesinde yer alan ve içinde tuzlu sulara sahip bir gölü de bulunan bu vahaya, kamp yapmak ve göl sularında yüzmek için gidilebilir.

Eğer siz de Afrika coğrafyasını daha derinlemesine tanımak istiyorsanız, hemen bir Libya uçak bileti alarak, Afrika’nın Akdeniz kıyılarına doğru uzanabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here