Uçak Bileti

Doğal kaynaklar bakımından pek zengin olmadığı için dünyanın en fakir ülkeleri arasında bulunan Kiribati, Pasifik Okyanusu üzerinde konumlanan bir Okyanusya ülkesi. Birbirinden etkileyici doğa alanları ve plajlara ev sahipliği yapan noktalarıyla turistleri cezbeden bu coğrafya, göz alıcı güzelliklere sahip 33 mercan adasından oluşuyor. İşte Kiribati seyahatinizde görebileceğiniz yerlerden bazıları.

Kiribati’de Görebileceğiniz 8 Yer

1. Tabuaeran

Amerikalı Kaptan Edmund Fanning tarafından keşfedilen Tabuaeran, Hawaii Adaları’na yakın bir konumda bulunuyor. Yüzölçümü bakımından 110 metrekarelik bir alanı kaplayan bu ada üzerinde yaklaşık üç bin kişi yaşıyor.

2. Rawaki Adası

Bir vahşi yaşam bölgesi olarak ünlenen Rawaki Adası, ülkenin popüler adalarından biri. Doğanın en güzel manzaralarını bulabileceğiniz bu ada, aynı zamanda hayvan türleri açısından da oldukça zengin.

Mobil Uygulama

3. Betio

Betio, 154 hektarlık yüzölçümüyle şirin bir ada parçası. Ülkenin başkenti olan Güney Tarawa’nın en büyük ilçesi olarak da anılan bu ada aynı zamanda Kiribati’nin ana limanı konumunda.

4. Abaiang

Yaklaşık 5 bin 500 kişinin yaşadığı Apaiang, yerli halk arasında Apia ismiyle de anılıyor. Bakir doğası ve enfes manzaralarıyla ilgi çeken bu ada, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında.

5. Abemama Adası

Geçmiş yıllarda; Roger Simpson Adası, Dundas Adası, Hopper Adası ve Simpson Adası gibi farklı isimlere sahip olan Abemama Adası, ortalama 27.37 kilometrekare genişliğinde. Ada üzerinde yaklaşık üç bin 200 kişi yaşıyor.

6. Banaba Adası

Banaba Adası, 81 metre yüksekliğindeki tepesiyle Kiribati’deki en yüksek nokta olarak adından söz ettiriyor. Fosfat bakımından da oldukça zengin olan bu ada, Nauru’nun 185 kilometre doğusunda konumlanıyor.

7. Marakei

Marakei Havalimanı’nın hizmet verdiği, Gilbert Adaları’nın kuzeyinde Kiribati’ye bağlı bir mercan adası olan Marakei, ülkenin geleneksel ve kültürel yaşantısını gözler önüne seren bir yerleşim. Bölgenin kültürel dokusu hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler bu adayı mutlaka görmeli.

8. Butaritari

Butaritari, yaklaşık 322 kişinin yaşadığı küçük, sakin ve sessiz bir yerleşim yeri. Bu mercan adasını ünlü yapan en önemli özelliği ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Makin Muharebesi’nin yapıldığı yer olması. Bu adaya giderek, savaş döneminden günümüze dek ulaşan izleri görebilirsiniz.

Eğer siz de bu harika ülkeyi ziyaret etmek ve bakir doğasını daha yakından görmek istiyorsanız, uçak bileti kampanyalarına göz atarak unutulmaz bir tatil geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu ülkeyi ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alması zorunlu olduğu için seyahat öncesinde vize işlemlerinizi tamamlamayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here