Uçak Bileti

İlginç yasakları, her yaptığı olay olan devlet başkanı, dünyayla iletişime kapalı yapısı, ekonomik çalkantıları ve siyasi sorunlarıyla dünya gündeminde yer alan, hakkında çok konuşulan ama aslında fazla bilinmeyen bir Doğu Asya ülkesi olan Kuzey Kore, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Kore’nin bölünmesi ile kuruldu. 1948 yılında kurulan Kuzey Kore’nin resmi ismi ise Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti.

Kuzey Kore’de Görebileceğiniz 8 Yer

1. Tomb of King Kongmin

İçinde Kral Kongmin’in mezarının olduğu Tomb of King Kongmin, ülkenin önemli yapılarından biri. Kaesong merkezine bağlı Haeson-ri bölgesinde konumlanan bu yapı, Hyonjongrung Kraliyet Türbesi ismiyle de biliniyor.

2. Kumsusan Güneş Sarayı

Ülkenin kurucusu Kim İl-Sung onuruna yapılan büyük bir anıt mezar olan Kumsusan Güneş Sarayı, ülkenin en popüler turistik yapılarından. Bakşkent sınırlarında bulunan saray, 1976 yılında inşa edildi. Günümüzde müze olarak da hizmet veren sarayda Kim İl-Sung’a ait pek çok heykel ve fotoğraf görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Tomb of King Wanggon

Kaesong yakınlarındaki Haesong-ri bölgesindeki Tomb of King Wanggon, Goryeo Hanedanlığının kurucusu Kral Wanggon’un mezarına ev sahipliği yapıyor. Geçmişi 943’lü yıllara dek uzanan bu yapı, savaş dönemlerinde zarar gördüğü için 1994 yılında yeniden inşa edildi.

4. Özgürlük Anıtı

İkinci Dünya Savaşı döneminde ülkeyi Japon işgalinden kurtaran askerler onuruna inşa edilen Özgürlük Anıtı, Pyongyang şehrinde giden turistlerin ilgi odağı. 1947 yılında yapılan anıt üzerinde Korece ve Rusça açıklamalarda bulunuyor.

5. Juche Kulesi

Kim Cong-il tarafından tasarlanan anıtsal bir sütun olan Juche Kulesi, 1982 yılında ziyarete açıldı. 170 metre yüksekliğindeki bu kule, ülkenin başkenti olan Pyongyang şehrinde yer alıyor.

6. Roket Otel

Yapımına 1987 yılında başlanmasına rağmen günümüzde hala inşaat halinde bulunan 105 katlı Roket Otel (Ryugyong Otel), Pyongyang şehrinde bulunuyor. Bu otel günümüzde dünyanın en yüksek tamamlanmamış binası olarak da anılıyor.

7. Sonjuk Köprüsü

Koryo-hanedanı döneminde inşa edilen bir taş köprü olan Sonjuk Köprüsü, ülkenin sembol yapıları arasında kabul ediliyor. 8 metre 35 cm uzunluğundaki bu köprü ilk yapıldığı yıllarda Sonji Köprüsü adını taşıyordu.

8. Zafer Takı

Ülkenin Japon egemenliğinden kurtulması anısına inşa edilen Zafer Takı, 50 metre genişliğe, 60 metre yüksekliğe sahip. Beyaz granit malzemeden yapılan Zafer Takı, dünyanın en büyük taklarından biri olarak biliniyor.

Eğer siz de bu ülkeyi ziyaret edip hakkında daha fazla şey öğrenme planları kuruyorsanız, Kuzey Kore uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin. Bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen turistlerin devlet tarafından düzenlenen turlara katılması gerektiği için seyahat planlarınızı buna göre yapmalısınız.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here