Uçak Bileti

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli olaylarından biri olarak anılan ve Türk millletinin kurtuluş mücadelesinin mihenk taşı olan Çanakkale Zaferi, her yıl 18 Mart günü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Bu büyük zaferin ruhunu hissetmek isteyenler de Çanakkale şehrine gidip; Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlikleri, savaş kahramanlarının heykellerini, askeri malzemelerin ve eşyaların sergilendiği müzeleri ve savaşın yaşandığı alanları ziyaret ederek o acı ama kahramanlık hikayeleriyle dolu günlerin izlerini keşfedebilir.

Çanakkale Zaferi Ruhunu Hissedebileceğiniz 5 Yer

1. Kilitbahir Kalesi

Fatih Sultan Mehmet tarafından Çanakkale’nin Kilitbahir köyünde  yaptırılan Kilitbahir Kalesi, konumu itibariyle Çanakkale Savaşı sürecinde kilit bir rol üstlendi. 1980 yılından bu yana Kültür Bakanlığı tarafından Korunması Gereken Kültürel Varlık olarak tescil edilen bu tarihi yapı, günümüzde şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

2. 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Anıtı

Çanakkale Savaşında yaşamını yitiren şehitlerin anısını ve ruhunu yaşatmak için 12 Aralık 1992 yılında inşa edilen 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Anıtı, Kabatepe-Conkbayırı yolu kenarında yer alıyor. İçinde şehitlerin naaşı bulunmayan bu yer sembolik olarak tasarlandı. Gerçek şehitlikleri görmek isteyenler, Kesikdere Şehitliği, Anafarta Köy Mezarlığı Şehitliği ve Akbaş Şehitliği’nin de aralarında olduğu yerleri ziyaret edebilir.

Mobil Uygulama

3. Arıburnu

Savaş zamanında Anzak askerlerinin karaya çıktığı yer olarak anılan Arıburnu, günümüzde de her sene binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Anzak Törenlerine ev sahipliği yapıyor. Naaşları Çanakkale’ye gömülen Anzak askerlerinin aileleri ve yakınlarının da katıldığı bu törenlerde duygu dolu anlar yaşanıyor. Arı Burnu’nda turistlerin bölgedeki şahane manzarayı izleyebileceği bir seyir terası da bulunuyor.

4. Conkbayırı

Savaş döneminde ağır çatışmaların yaşandığı Conkbayırı, Çanakkale’de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Gelibolu Yarımadası’nın batısında yer alan ve coğrafi olarak bölgeye en hakim tepe olduğu için savaş döneminde büyük önem taşıyan Conkbayırı, o günlerde Ege Denizi, Marmara Denizi ve Çanakkale şehir merkezinin tamamının görülebildiği bir yerdi. Bugün ise bölgede yapılan ağaçlandırma ve anıt düzenlemeleri nedeniyle bu geniş görüntü biraz kısıtlanmış durumda.

5. 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi

Tarihçi ve Çanakkale Savaşları Araştırmacısı Ahmet Uslu’ya ait özel bir sergi olan 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi, bölgeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği müzelerden biri. Yıl içinde Türkiye’nin çeşitli illerinde gezici sergi olarak da açılan bu müzede, savaş döneminden kalma kılıçlar, silahlar, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ile Çanakkale Savaşını anlatan çeşitli belgeseller ve maketler de var.

Siz de Çanakkale Savaşı ruhunu daha derinden hissetmek ve savaş döneminde yaşanan tarihi olaylar hakkında daha detaylı bilgiler öğrenmek istiyorsanız, Çanakkale uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here