Uçak Bileti

İstanbul’a yakın konumuyla yaz aylarında İstanbul ve çevresinden çok sayıda tatilciyi ağırlayan Kuzey Ege Bölgesi, Ayvalık, Sarımsaklı, Cunda, Akçay, Yeşilyurt, Adatepe ve Assos gibi tatil merkezleriyle Türkiye’nin en gözde seyahat destinasyonlarından.

Çanakkale Boğazı’ndan başlayan ve güneyde İzmir’in Dikili ilçesine kadar uzanan hatta ağırlıklı olarak yazlık tatil siteleri ve küçük ölçekli konaklama tesisleri bulunuyor. Bölgede 5 yıldızlı, devasa turizm işletmelerinin bulunmaması doğanın bozulmasını ve çevre tahribatını en aza indirmiş durumda.

Kuzey Ege tatili planlayanlara Kuzey Ege’nin en güzel duraklarını bu yazıda bir araya getirdim.

Kuzey Ege Tatili Rotaları

1. Cunda, Balıkesir

Mobil Uygulama

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı bir mahalle olan Cunda Adası’nın resmi adı Alibey Mahallesi. Ayvalık ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan ada Türkiye’nin ilk boğaz köprüsüne de sahip. Tarih boyunca ağırlıklı olarak Rum vatandaşların yaşadığı Cunda Adası, mübadele süresinin ardından Türklerin yerleştiği bir yer oldu. Günümüzde rengarenk butik otelleri, geniş taş evleri, daracık sokakları ve mahalle yaşamıyla Cunda, Kuzey Ege’nin en popüler rotalarından.

Rahmi Koç Müzesi, Taş Kahve, Değirmen ve Cunda Pazarı’na uğramadan Cunda’dan ayrılmayın.

Edremit uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Assos, Çanakkale

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sınırlarında bulunan Assos Antik Kenti, muhteşem Ege Denizi manzarası ve huzurlu limanıyla, etkileyici bri atmosfere sahip. Günümüzde Behramkale köyü içerisinde yer alan Assos’un tarihi antik döneme kadar uzanıyor. Ören yerinde küçük bir tiyatro ve çok sayıda tarihi kalıntı bulunuyor. Assos’un liman bölümü ise yan yana sıralanan kahvehaneleri ve balık restoranları ile günün her saati huzuru bulabileceğiniz bir nokta.

3. Ayvalık, Balıkesir

Kuzey Ege denildiğinde akla ilk gelen tatil merkezlerinden biri de Ayvalık. Ayvalık, Balıkesir’in Ege Denizi’ne kıyısı olan ilçelerinden. Çok sayıda ada, koy ve körfezin yer aldığı doğal koruma bölgesine de ev sahipliği yapan Ayvalık ilçe merkezi taş konakları, daracık sokakları, butik işletmeleriyle görülmeye değer. İlçede çok sayıda pansiyon ve irili ufaklı butik otel bulunuyor.

Merkezde bulunan Macaron Konağı, konaklama önerim.

4. Dikili, İzmir

İzmir’in Ege Denizi kıyısında yer alan en kuzeydeki ilçesi Dikiliş, daha çok ekonomik tatil tercih edenleri ağırlıyor. Kamp alanları, sahilleri, şirin köyleri ve çok sayıda konaklama alternatifi ile içe yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Dikili’de Bademli, Denizköy ve Çandarlı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here