Uçak Bileti

Paket turlarla seyahat bir dönem dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok revaçtaydı. Özellikle ilk kez yurt dışına gidenler için hayat kurtarıcı olan paket turlarla seyahatle yeni yerler keşfedenler bir süre sonra tur deneyiminin kendi gerçekleriyle bağdaşmadığını fark edip bireysel olarak seyahat etmeye başladılar.

Bireysel seyahat kişinin kendi ilgi dünyası ve hoşlandığı şeylerle plan yapabildiği sınırsız özgürlük alanı sağlayan bir kavram. Ülkemizde de her yıl bireysel plan yapıp, uçak bileti alıp seyahate çıkan çok sayıda seyahat sever var.

Bireysel seyahatlerde işimizi kolaylaştıran akıllı telefon uygulamaları yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için oldukça işlevsel. Seyahatte hayat kurtaran akıllı telefon uygulamalarından bazıları bu yazıda.

Seyahatte Hayat Kurtaran Akıllı Telefon Uygulamaları

1. Time Out

Mobil Uygulama

Time Out (Android, iOS), daha çok restoran, cafe, bar gibi mekanlar hakkında geniş bilgiye sahip. Kendi editörlerinin yorumlarıyla çevrede istenilen zevke göre bir mekan bulunabilir. Tek yapılması gerken bulunulan şehri seçmek ve yakındaki mekanlara göz atmak.

2. Gogobot

Gogobot (Android, iOS), dünya üzerindeki diğer gezginlerin birbirinin deneyimlerine başvurabileceği bir platform. 16 milyondan fazla kullanıcı, 800,000’den fazla yorum 4 milyon fotoğraf ve 60,000 şehir bilgisiyle bir akıllı telefonda bulunması gereken seyahat uygulamalarının başında geliyor.

3. Trippy

Trippy (Android, iOS), gezginler bir araya getiren ve birbirlerini desteklemesi, cesaretlendirmesine yardımcı olan bir uygulama. İnsanlar seyahat ettike birbirlerine olan bakış açısı değişir ve empati yapmaya başlar düşüncesiyle yoa çıkan uygulamada seyahat hakkında her soruya cevap bulunabilir.

4. TravelSafe

TravelSafe (Android, iOS), seyahat edilmesi düşünülen ülkedeki acil durum numaralarının hepsini bir arada tutuyor. Tek bir dokunuşla polis, ambulans ve itfaiye gibi numaralara ulaşabilmeyi sağlıyor. Ayrıca Pro versiyonunda konsolosluk numaraları da bulunuyor.

5. LoungeBuddy

LoungeBuddy (Android, iOS), uçuştan önce havaalanı loungelarında vakit geçirmeyi herkes ister. Sık sık uçan biri ya da hayatı havalimanında geçen biri olması fark etmeksizin herkese hitap eden bu uygulama, dünya üzerindeki havalimanı loungelarının hangisine ücretsiz hangisine tek seferlik bir ücret karşılığı girebileceğinin bilgisini veriyor.

6. Vayable

Vayable (Android, iOS), dizayn, fotoğraf, sokak sanatı, lokal yemek turları gibi eşsiz ve kültürel deneyimlerin bulunduğu bir uygulama. Bu aplikasyon diğerlerinden farklı olarak gerçek bir şekilde lokallerle şehri deneyimlemeyi isteyenler için birebir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here