Uçak Bileti

Komünist devrimin izlerini taşıyan Küba, turizm odaklı yapılan çalışmalar ve artan turist sayısı nedeni ile eski havasını yitirmeye başlasa da, mutlaka görmeniz gereken ülkeler arasında kalmayı hala hak ediyor. Turizm etkisinden uzak gerçek Küba ile tanışmak için eski şehir merkezinden biraz uzaklaşıp, ülkenin daha sakin noktalarını keşfedebilirsiniz.

Küba’da Görülecek 4 Eşsiz Şehir

1. Havana 

İki milyonu aşan nüfusu ile ülkenin başkenti konumunda bulunan Havana, Küba’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alıyor. Puroları ve Eski Havana bölgesi ile oldukça ilgi çeken şehirde, üzerindeki geleneksel kıyafetlerle dolaşan yerel halkın fotoğrafını çekmek içinse onlara cüzzi miktarda bir para ödemek gerekiyor.

2. Varadero

Mobil Uygulama

Ülkenin yaz turizmi açısından oldukça popüler noktalarından biri olan Varadero şehri, turkuaz renkli sulara sahip plajları ile hayranlık uyandıran bir görünüme sahip. Varadero, göz alıcı doğası, müzeye çevrilen eski evleri ve ilginç mağaraları ile Küba’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken adreslerden.

3. Trinidad 

La Brea Pitch Lake, Caroni Bird Sanctuary, Pointe-A-Pierre Wild Fowl Trust, Nariva Swamp, La Vega Garden Center gibi turistik noktalarının yanı sıra ipek gibi kumlarla çevrili plajlarıyla da bilinen Trinidad, doğal güzellikleri ile büyülüyor. Ülkenin turizm destinasyonları arasında yer alan şehir, Küba’nın en kalabalık nüfusa sahip adası olmasıyla da biliniyor.

4. Cienfuegos 

Küba’nın güneyinde kalan Cienfuegos, turizm bölgesi olmasının yanı sıra ülkenin önemli liman şehirlerinden biri olarak da öne çıkıyor. Tarihi şehir merkezi 2005 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınan bu şirin yerleşim yeri, Havana’ya yaklaşık 250 kilometre mesafede yer alıyor. Cienfuegos ziyaretinde görülmesi gereken yerler arasındaysa; Palacio de Valle, Parque Jose Marti gibi adresler ilgi çekiyor.

Küba uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu etkileyici ülkenin sokaklarında eğlence ve huzur dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here