Uçak Bileti

UNESCO tarafından yapılan araştırmalara göre dünyada en çok ziyaret edilmek istenen ülkelerden biri olan Küba, Komünizm rüzgarını taşıyan sokakları, her adımda karşınıza çıkan sokak müzisyenleri, rengarenk kıyafetleriyle göz kamaştıran yerel halkı, eski model Amerikan arabaları ve tarihi evleriyle oldukça cezbedici bir yer. Dünyaca ünlü puroları, Komünist devrimin ayak izlerini görebileceğiniz müzeleri ve anıtlarıyla da ilgi çeken bu ülke, masmavi sulara sahip plajlarıyla da hayranlık uyandırıyor. İşte Küba’da görmeniz gereken o muhteşem yerlerden bazıları.

Küba’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Old Havana

Ülkenin en çok turist çeken yerleşim yerlerinden biri olan Old Havana (Eski Havana), 1982 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Ağzı purolu, geleneksel kıyafetler giyen kadınların fotoğraflarını çekmek isteyenler de bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmeli. Geleneksel yaşamın yanı sıra Eski Koloniyel evleri ve Katedral Meydanı’yla da ünlü olan Old Havana’yı görmeden Küba’dan ayrılmayın.

2. Devrim Müzesi

Küba’ya gittiğinize göre Fidel Castro ve Ernesto Che Guevara öncülüğünde gerçekleşen ve ülkenin uzun yıllar süren bir bağımsızlık mücadelesine girmesine neden olan Komünizm Devrimi’ne dair merak ettiğiniz çok şey olmalı. O dönemlere dair detaylı bilgiler bulabileceğiniz ilk adres ise Devrim Müzesi. Günümüzde ülkenin en önemli müzesi olarak kabul edilen bu müzede, devrim tarihine ait çok sayıda tarihi belge ve fotoğraf görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Trinidad

Ülkenin güney kesiminde bulunan eski bir İspanyol sömürge şehri olan Trinidad, 1888 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. 1514 yılında Diego Velaquez tarafından kurulan bu şehir, Arnavut kaldırımlı sokakları, rengârenk evleri ve birbirinden değerli eserlerin sergilendiği Museo Historico Municipal, Museo Romantico ve Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos gibi müzeleriyle de öne çıkıyor.

4. Varadero

Ülkenin turkuaz renkli sularında yüzmenin ve sıcak havanın tadını çıkarmayı hayal ediyorsanız, Varadero şehri sizin için eşsiz bir nokta olabilir. Küba’da yaz turizminin en hareketli geçtiği yerleşim yerlerinden biri olan bu şehir, beyaz kumsalları, eski evleri ve harika doğasıyla nefes kesen bir güzelliğe sahip.

5. Baracao

Ülkenin doğası en bakir kalan yerleşim yerlerinden biri olan Baracao, Küba’nın doğu yakasında konumlanıyor. Kristof Kolomb’un ülkeye ilk ayak bastığı yer olarak bilinen bu yerleşim yerinde, 570 metre yüksekliğiyle ünlü El Yunque Dağı da yer alıyor. Ulaşım açısından biraz uzak bir noktada olduğu için oldukça sakin bir atmosfere sahip olan Baracao, geleneksel yaşamın ve doğal güzelliklerin korunduğu bir şehir.

Eğer siz de bu şirin ve büyüleyici coğrafyayı daha yakından tanımak ve Küba hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız, Küba uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here