Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’nın en etkileyici ülkelerinden biri olan Laos, el değmemiş doğası, şahane manzaraları, görkemli dağları, mimarisiyle büyüleyen tapınakları ve bölgeye can veren akarsularıyla göz kamaştırıyor. Resmi adı Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti olmasına rağmen kısaca Laos olarak anılan ülkenin başkent Vientiane, Luang Prabang, Savannakhet ve Pakse gibi şehirlerinde yaklaşık yedi milyon kişi yaşıyor. Eski dönemlerde kendi halinde sakin bir ülke olan Laos, bölgeye yapılan turistik turların artmasıyla oldukça hareketli bir yapıya büründü.

Laos’ta Görebileceğiniz 5 Yer

1. Mekong Nehri

Eşsiz günbatımı manzarasıyla ünlenen Mekong Nehri, 5 bin 224 metre yükseklikteki batı Himalayalar’dan doğup, Laos, Tayland, Kamboçya ve Vietnam boyunca uzanıp Pasifik Okyanusu sularına karışıyor. Dünyanın en büyük 12. nehri olarak da bilinen Mekong Nehri, geçtiği topraklara bereket ve canlılık katması nedeniyle de oldukça önemli.

2. Kuang Si Falls

Laos’u anlatan fotoğraflara baktığınızda karşınıza çıkan ilk görsel Kuang Si Falls (Kuang Si Şelalesi)’un şahane manzarası oluyor. Luang Prabang’ın 29 kilometre güneyinde yer alan bu şelaleler, ülkeye gelen turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Buraya gittiğinizde şelale sularının toplandığı havuzlarda yüzme şansı bulabilirsiniz. Havuzların bazıları kutsal olduğu gerekçesiyle yüzmeye kapalı için sormadan suya atlamamakta yarar var.

Mobil Uygulama

3. Vat Phou

Vat Phou, 2001 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olan bir Khmer Hindu tapınak kompleksi. Arkolojik alanları gezmekten keyif alan gezginlerin gözde ziyaret noktalarından biri olan bu kompleks, ülkenin güneyindeki Champasak eyaletinin Mekong şehrine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kompleks içinde 11 ve 13. Yüzyıldan kalma tapınaklar ve çeşitli kalıntılar yer alıyor.

4. Wat Si Muang

Tapınaktaki kesişlerden şans duası alarak şansınızı artırabileceğiniz bir şans tapınağı olarak anılan Wat Si Muang, tapınak yaşamı ve kesişlerin hikayeleri hakkında bol bol sohbet edebileceğiniz bir yer. Laos’un başkenti Vientiane’de bulunan bu Budist tapınağı, 1563 yılında eski Lan Xang Krallığı döneminde inşa edildi.

5. Pha That Luang

Ülkedeki en önemli ulusal anıt olarak kabul edilen Pha Luang, altın kaplı ihtişamlı mimarisiyle muhteşem bir görünüme sahip. 44 metre yüksekliğindeki bu Budist tapınağı aynı zamanda ülkenin ulusal sembolü. Vientiane şehir merkezinde yer alan Pha That Luang, ülkenin görülmeye değer yapılarından.

Eğer siz de Myanmar, Tayland ve Vietnam arasında konumlanan bu küçük Asya ülkesini ve etkileyici kültürel dokusunu keşfetme hayalleri kuruyorsanız, Laos uçak biletinizi alarak yola çıkabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here