Uçak Bileti

Dünyada, ‘dansın ve devrimin merkezi’ olarak anılan Küba, Karayipler’de bulunan muhteşem bir ada ülkesi. Komünist rejiimin hüküm sürdüğü bu özgürlükçü ülke, devrimin izlerini taşıyan sokakları, dünyaca ünlü puroları, eski Amerikan tarzı arabaları ve eşsiz doğası ile oldukça renkli bir atmosfere sahip.

Küba Gezisinde Yapabileceğiniz 5 Şey

1. Devrim Müzesi’ni Gezin 

Ülkenin en büyük ve en önemli müzesi olan Devrim Müzesi, Küba’nın bağımsızlık savaşını gözler önüne seren çok sayıda esere ev sahipliği yapıyor. Müzeye dönüştürülmeden önce Başkanlık Sarayı olarak kullanılan binada, mücadele zamanlarında yaşanan çatışmaların mermi izleri bile duruyor.

2. Trinidad Meydanı’nda Salsa İzleyin

Salsa’nın büyülü ezgisine kapılıp, keyifli zamanlar geçirmek istiyorsanız, Trinidad Meydanı‘na uğramayı ihmal etmeyin. Seyahatinizde, Küba’nın rengarenk dünyasını görmek ve güzel tınılar duymak için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.

Mobil Uygulama

3. Che Guevara’nın Anıt Mezarını Ziyaret Edin

Ülkenin devrim tarihindeki en önemli isimlerden olan Ernesto Che Guevera‘nın anıt mezarı, Santa Clara kasabasındaki Devrim Meydanı’nda bulunuyor. Bu anıt mezar, Küba’ya gelen turistlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından biri.

4. Katedral Meydanı’na Uğrayın

Bir açık hava müzesini andıran Eski Havana’nın en popüler noktalarından olan Katedral Meydanı‘nda, ülkenin geleneksel kıyafetleri ile sokaklarda gezen çok sayıda Kübalı görebilirsiniz ancak purolarıyla poz veren bu şirin insanların, sizden fotoğraf karşılığında para isteyebileceğini unutmayın.

5. Maria La Gorda’da Dalış Yapın

Amerika’nın Florida eyaletine yakın konumda bulunan Maria La Gorda, zengin sualtı çeşitliliği ile dalış meraklılarını cezbediyor. Ülkenin şirin bir turizm bölgesi olan Maria La Gorda, aynı zamanda Amerika’ya kaçış yapmak isteyen Kübalıların çıkış noktası olarak da ünlendiği için burada denetimler oldukça yoğun.

Siz de, Küba uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu harika ülkenin sokaklarını keşfedip, devrim hikayesine yakından tanık olabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here