Uçak Bileti

900 bine yaklaşan nüfusu ile Rusya‘nın Gürcistan sınırı yakınlarında yer alan etkileyici bir yerleşim yeri olan Krasnodar, 2011 yılında ‘Dünya’nın en cazip ve en iyi yaşam şehri’ ödülüne layık görülmüş. Kuzey Kafkasya’nın dikkat çeken turizm destinasyonlarından biri olan şehir, bölgenin bilim, eğitim ve kültür merkezi olarak da nitelendiriliyor. Kuban Irmağı’nın kuzey kıyısında bulunan ve 1793 yılında askeri bir kale olarak kurulan şehir, o dönemlerde ‘Yekaterinodar’ adıyla anılıyormuş. Günümüzde ise gezilip görülmesi gereken birbirinden güzel yerleri ile Türkiye‘nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi başaran şehir, güleryüzlü insanlarıyla da tanınıyor.

Krasnodar’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5

1. Hiperboloid Kulesi 

1928 yılında Rus mühendis Vladimir Grigorievich Shukhov tarafından yapılan Hyperboloid Kulesi, ilk inşa edildiği yıllarda su kulesi olarak kullanılmış. Günümüzde yapılan ışıklandırmaların etkisi ile hoş bir görüntü oluşturan bu çelik kafesli kule, eşsiz mimarisi ile hem turistlerin hem de mühendislerin beğenisini topluyor.

2. Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesi

19. yüzyılda inşa edilen tarihi bir konak içerisinde bulunan Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesi, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Birbirinden değerli kitaplar, taşlar ve silahların da sergilendiği müze, haftanın her günü ziyarete açık.

Mobil Uygulama

3. F.A. Kovalenko Bölgesel Sanat Müzesi

İçerisinde; eski Rus sanatı, 18 ve 20. yüzyıl Rus ve Sovyet sanatı, Batı Avrupa, Asya ve Afrika sanatı gibi kategorilerden 9 bin civarı eser sergilenen F.A. Kovalenko Bölgesel Sanat Müzesi, etkileyici atmosferi ile kendine hayran bırakıyor. Özellikle İmparatoriçe Katherina’nın büyük portresi, müzeye gelen turistlerin beğenisini topluyor.

4. Alexander Zafer Kemeri

19. yüzyılda, İmparator 3. Alexander’ın şehre gelişi onuruna inşa edilen Alexander Zafer Kemeri, Krasnaya Caddesi üzerinde bulunuyor. 1930’lu yıllarda hasar gören ve yıkılan tarihi kemer, 2009 yılında restore edilerek günümüzdeki görünümüne kavuşturulmuş. Şehrin görülmeye değer tarihi yapılarından olan kemer, etkileyici görünümü ile göz alıyor.

5. Alexander Nevsky Katedrali

Temeli 1872 yılında Kaza Ataman Kuhorenko tarafından atılan büyüleyici bir ibadethane olan Alexander Nevsky Katedrali, beyaz görüntüsü nedeniyle halk arasında beyaz tapınak adıyla da biliniyor.

Krasnodar’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt ya da aktarmalı uçuşlar ile seyahat edilebilen Krasnodar, İstanbul üzerinden havayolu ile yaklaşık iki saat uzaklıkta. Şehirde hizmet veren Pashkovsky Havalimanı‘ndan şehir merkezine gitmek içinse taksi, tren, otobüs ya da araç kiralama gibi ulaş seçenekleri değerlendirilebilir.

Siz de Krasnodar uçak bileti fırsatlarını takip ederek, bu cezbedici şehrin sokaklarında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here