Uçak Bileti

Afrika’nın doğal güzellikleri ve vahşi yaşamı keşfetme imkanı sunan doğal yaşam rezervleriyle ünlü ülkelerinden biri olan Botswana, bölgenin kültürel dokusunu, geleneksel yaşamını ve tarihi geçmişini gözler önüne seren müzelere de ev sahipliği yapıyor. Elmas madenlerinin keşfedilmesinin ardından dünyada ismi daha çok duyulmaya başlayan Botswana, günümüzde ise maceraperest ve yeni kültürler keşfetmeyi seven gezginlerin en gözde ziyaret adreslerinden. İşte bu ülkede görmeniz gereken müzelerden bazıları.

Botswana’da Görmeniz Gereken 7 Müze 

1. Botswana National Museum and Art Gallery

Botswana National Museum and Art Gallery (Botswana Ulusal Müze ve Sanat Galerisi), ülkenin başkenti olan Gaborone‘de bulunuyor. Geleneksel Botsvana el sanatları ve tablolarının yer aldığı bu müze, 1967 yılında kuruldu. Müzenin bahçesinde ise geleneksel thatched house evlerinin örneklerini görebilirsiniz.

2. Kgosi Bathoen II (Segopotso) Museum

Kgosi Bathoen II (Segopotso) Museum (Kgosi Bathoen II (Segopotso) Müzesi), ülkenin güney bölümünde konumlanıyor. Botswana’nın dokuz bölgesinden biri olan Ngwaketse’nin tarihi hakkında bilgiler bulabileceğiniz bu müzede, bazı amatör sergiler de yer alıyor.

Mobil Uygulama

3. Kgosi Sechele I Museum

Molepolole şehrinde bulunan Kgosi Sechele I Museum (Kgosi Sechele I Müzesi), halkın ziyaretine 1992 yılında açıldı. Müze, bölgedeki kültürün korunması amacıyla hayata geçirilen bir proje kapsamında kuruldu.

4. Khama III Memorial Museum

Serove şehrindeki Khama III Memorial Museum, ülkenin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. Güney Afrika‘nın en önemli hanedanlarından biri olan Khama ailesinin tarihi geçmişi hakkında bilgiler bulabileceğiniz bu müzede, aileye ait bazı eşya ve sanat eserleri de var.

5. Nhabe Museum

Ülkenin kuzey kesimindeki Maun şehrinde yer alan Nhabe Museum,1939 yılında İngiliz askerleri tarafından inşa edilen tarihi bir bina ziyaretçilerini ağırlıyor. Yerel sanatçıların kullandığı bir merkeze ev sahipliği yapan müzede, bu bölgenin zengin kültürel çeşitliliğini tasvir eden yaban hayatı sergileri ve kültür eserlerinden oluşan bir koleksiyon da var.

6. Phuthadikobo Museum

Mimarisiyle ilgi çeken tarihi bir binada bulunan Phuthadikobo Müzesi‘nde, Afrika’ya özgü el sanatları sergileniyor. İçinde serigraf baskı atölyesi de olan müze; bölgedeki yerel yaşamı ve gelenekleri görmek isteyenler için etkileyici bir ziyaret noktası.

7. Supa Ngwao Museum

Francistown şehrindeki Supa Ngwao Museum, yerel kültür ve tarihi doku hakkında küçük ve ilginç bilgiler öğrenebileceğiniz bir sanat mekanı. Geçici sanat sergileri ve özel etkinliklere de ev sahipliği yapan müze, 100 yıllık eski bir binada hizmet veriyor.

Bu Afrika ülkesinin az bilinen geleneksel yaşamı ve sanat dünyası hakkında bir şeyler öğrenmek isteyenler Botswana uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarına başlayabilir.

NOT: Botsvana vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here