Uçak Bileti

İstanbul‘un Karadeniz kıyısında, Şile ilçesi sınırlarında bulunan Ağva, bölgenin en hareketli turizm merkezlerinden. Tarih boyunca Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlıların yerleşim kurduğu Şile’de zengin tarihi geçmişin sembolü çok sayıda yapı bulunuyor.

Ağva günümüzde daha çok İstanbul ve çevresinde gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında. Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez adresi olan Ağva’da çok sayıda butik otel, pansiyon ve konaklama tesisi bulunuyor.

İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Ağva Görülecek Yerler

1. Ağva Feneri – Ağva Sahili

Mobil Uygulama

Ağva sahili bu şirin beldeye gelen konukların uğrak noktası. Yeşilçay ve Göksu nehirlerinin Karadeniz’e döküldüğü noktada yer alan sahil incecik kuma sahip ve 5 km uzunluğunda. Sahilde denizcilere rotasını gösteren bir de fener bulunuyor.

2. Aşıklar Yolu

Aşıklar Yolu, tamamı yaya trafiğine açık, araçların giremediği bir yürüyüş yolu. 1 km uzunluğundaki Aşıklar Yolu’nda balıkçı barınakları ve irili ufaklı birkaç tane kafe bulunuyor. Yeşilçay ve yemyeşil orman manzarasına doyum olmuyor.

3. Kilimli Koyu

Daha çok kampçıların tercih ettiği Kilimli Koyu, yarımada görünümündeki bir tepenin tam ardında bulunuyor. Sahil kısmı işletmeciye kiralanan koyda ateş yapmak ve kamp yapmak yasak olsa da koyun yüksek kesimlerinde çadır kurulabiliyor. Herhangi bir restoran ve kafenin bulunmadığı koya hazırlıklı gitmekte yarar var.

4. Kadırga Koyu

Ağva’nın saklı cenneti Kadırga Koyu, Ağva’ya günübirlik gelenlerin genellikle gözden kaçırdığı bir koy. Hiçbir işletmenin bulunmadığı koyda denize doğru uzanan doğal kaya oluşumları görsel bir şölen yaşatıyor.

5. Kalemköy

Kalemköy, Ağva’nın tarımsal üretim merkezi. Yüksek bir kesimde olmasından dolayı tertemiz havası ve yeşil dokusuyla doğaya özlem duyanlar için tam anlamıyla bir cennet olan Kalemköy’de arıcılık ve bal üretimi yapılıyor. Kestane, defne, ıhlamur, kekik gibi meyve ve bitkilerin de üretildiği Kalemköy’de küçük bir şelale de var.

6. Hacıllı Şelalesi – Gürlek Mağarası

Ağva Hacıllı Köyü’nde bulunan Hacıllı Şelalesi’ne giderken yol boyu mangal kömürü üretip satan tezgahlarla karşılaşılıyor. Köyü geçer geçmez aracı bırakarak şelaleye ulaşmak için 30 dakika yürümek gerekiyor. İlginç kaya şekilleri ve yeşil dokusuyla şelale huzurlu bir kaçış rotası. Şelalenin arkasında bulunan Gürlek Mağarası da buraya kadar gelmişken görülmeli.

7. Kurfallı Köyü

Ağva’nın turist akınından henüz etkilenmeyen Kurfallı Köyü, mantar satışıyla ayakta duran bir köy. Orman sahasındaki yürüyüş rotaları, tarihi köy evleri ve plajıyla köy farklı alternatifleri bir arada sunuyor.

8. Delikli Koy

Kilimli Koyu’ndan bir sonraki koyda yer alan Delikli Koy, ismini denizin içerisindeki irili ufaklı oyuklu kayalardan alıyor. Cennet ve Cehennem kuyusu olarak adlandırılan coğrafi oluşumlar nedeniyle Delikli Koy yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

9. Ağva 

Ağva merkez, klasik bir tatil kasabası görünümünde. Sahil boyunca sıralanan kafe ve restoranlarda yemek yiyebilir, hediyelik eşya standlarından hediyelik alabilir, dondurma ve mısır gibi tipik yaz mevsimi olmazsa olmazlarını yerine getirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here