Uçak Bileti

Köln, renkli gece hayatı ve Orta Çağ esintileri taşıyan sokaklarıyla gezgin ruhların buluşma noktalarından biri. Yolu Almanya’ya düşenlerin gözde şehirleri arasında gösterilen Köln’de mimariye ve sanata meraklı olanlar için de sayısız gezi noktası var. Eğer siz de Avrupa tatilinde rotasını Almanya’ya çevirenlerdenseniz bu şehri ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Köln’de Görülmesi Gereken Turistik Yerler

1. Köln Dom Katedrali

Yapımı 632 yıl süren Köln Dom Katedrali, şehrin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren yapılarından biri. İnşasına 1248 yılında başlanan bu katedral günümüzde Katolik dünyasının en önemli ibadethaneleri arasında.

2. Roma Germen Müzesi

Müze gezilerinden keyif alan kültür meraklılarının uğrak adresi olan Roma Germen Müzesi, adından da anlaşılacağı üzere Roman dönemine ait eserlerin sergilendiği etkileyici bir sanat mekânı.

3. Alter Markt (Eski Meydan)

Orta Çağ döneminden bugüne dek ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve büyülü atmosferiyle öne çıkan Alter Markt (Eski Meydan), aynı zamanda şehrin en eski ve kalabalık meydanı olmasıyla da ünlü.

Mobil Uygulama

4. Hava Tramvayı

Manzara tutkunları için eşsiz bir deneyim fırsatı sunan Hava Tramvayı, fotoğraf meraklılarını harika görüntülerle buluşturuyor. Siz de bu tramvay sayesinde panoramik bir Köln manzarası izleyebilirsiniz.

5. General Jan Won Wert Heykeli

Bölgede yaşayan ve sevdiği kıza kavuşamayan bir adamın hikayesine ithafen dikilen General Jan Won Wert Heykeli, umutsuz aşıkların buluşma noktası oluyor.

6. Sualtı Tüneli

Ren Nehri’nden başlayıp, Kuzey Denizi yerleşim alanları ve Atlantik Okyanusu’na dek devam eden Sualtı Tüneli sayesinde köpek balıkları ve sayısız deniz canlısıyla karşılaşacağınız bir sualtı gezisi yapabilirsiniz.

7. Hohe Caddesi

Dünyaca ünlü markalara ait mağazalarıyla adını duyuran Hohe Caddesi, şehrin en hareketli ve kalabalık yerlerinden. Bu caddeye uğrayarak hem sevdiklerinize hem de kendinize hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

8. Hohenzollern Köprüsü

Katedral Köprüsü yerine inşa edilen Hohenzollern Köprüsü, Köln’e gelen turistlerin uğrak adresleri arasında. Hem tren yolu hem de araba yolu olarak kullanılan köprü eşsiz manzarasıyla şehrin simge yapılarından.

9. Noel Pazarı

Eski Meydan üzerinde kurulan Noel Pazarı, Köln’de görebileceğiniz en renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Eğer bu pazara uğramak istiyorsanız, seyahatinizi 24 Kasım -24 Aralık tarihleri arasına denk getirmeyi unutmayın.

Almanya Schengen bölgesinde yer aldığı için Türk vatandaşlarının yola çıkmadan önce vize işlemlerini tamamlaması gerekli. Ayrıca Almanya’da çok sayıda Türk göçmen yaşadığı için bu ülkede fazla yabancılık çekme şansınız da yok. Siz de Köln uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu şehrin sokaklarını alt üst etme şansı bulabilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Aslında yalnızca Almanya turuna çıkılsa yeri… Yalnızca Berlin’i görmüş olmama rağmen Almanya beni düşünmediğim kadar etkilemişti.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here