Uçak Bileti

İzmir’in Ege Denizi kıyısının en kuzey ilçesi olan Dikili, son yıllarda hızla gelişen bir turizm şehri. İzmir’e 120 km mesafedeki ilçenin kuzeyinde Balıkesir, doğusunda Bergama, batısı ve güneyinde ise Ege Denizi bulunuyor. 40,000’i aşan kış nüfusu, yaz aylarında 2-3 kat artan Dikili, birbirinden güzel plajları, doğal güzellikleri ve arkeolojik kalıntıları ile ilgi çekiyor.

Dikili Tarihi

Dikili-Gezilecek-Yerler

MÖ 5,000’li yıllara kadar uzanan tarihi ile bölgenin en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Dikili’de Ağıl Tepe ve Kale Tepe insan izinin ilk görüldüğü noktalardan. Akaların yaşadığı şehre Atermagus denildiği tespit edilmiş.

Kurulduğu ilk yıllardan günümüze sırasıyla Lidyalılar, İranlılar, Frikyalılar, Mysialılar, Romalılar, Bergamalılar, Bizanslılar, Cenovalılar, Selçuklular ve Osmanlılar’ın egemenliğine giren yerleşim yerinde, kurulan her yönetimin izine rastlamak mümkün.

Mobil Uygulama

Farklı uygarlıkların hakim olduğu bu güzel liman kentinin ziyaretçileri arasında Aristo, August, Büyük İskender gibi ünlü isimler de bulunuyor.

17.yüzyıldan itibaren Manisa ve Akhisar bölgesinde büyüyerek Ege Bölgesi’nin tamamına hakim olan Karaosmanoğullarının egemenliği ile Dikmelik ismini alan ilçenin bu ismi almasında çiftlik ve tarım amaçlı arazi olarak kullanılmasının etkisi olmuş.

Dikili Gezilecek Yerler

Nebiler Şelalesi, Pitane Antik Kenti, Çandarlı Kalesi ve plajı, Demirtaş ve Deliktaş köylerindeki tarihi mağaralar Dikili’de gezilecek yerler arasında.

Antik yerleşim yeri Pitane’de gerçekleştirilen kazılarda çıkarılan eserler günümüzde Bergama Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Pitane’den günümüze kadar ulaşan Çandarlı Kalesi, bölgenin en görkemli eserlerinden biri. Osmanlı döneminde II. Murat’ın ünlü Sadrazamı Çandarlı Halil Paşa’nın yeniden yaptırdığı kale, 2015 yılında restore edildi. Oldukça sağlam, bakımlı ve korunaklı bir görünümü olan kalede her yıl festival ve farklı etkinlikler düzenleniyor.

Dikili’ye Nasıl Gidilir

Dikili-Ucak-Bileti

İzmir’e 120 km mesafedeki Dikili’ye havayolu bağlantısı kullanarak ulaşmak için 2 havalimanından yararlanılabiliyor. Bunlardan biri İzmir Adnan Menderes Havalimanı diğeri de Edremit Körfez Havalimanı. Adnan Menderes Havalimanı’na 155 km, Edremit Körfez Havalimanı’na ise 75 km mesafedeki Dikili’ye gelmenin en kolay yolu bir uçak bileti almak.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden İzmir’e otobüs bileti alarak, İzmir Otogarı’ndan ise her 30 dakikada bir kalkan minibüslerle ilçeye ulaşılabiliyor. Dikili Limanı’ndan Midilli (Lesvos) Adası’na feribot seferleri de bulunuyor.

Büyük bir turizm potansiyeli bulunduran, Edremit, Foça, Ayvalık, Bergama, İzmir gibi merkezlere yakın mesafedeki Dikili, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Bu hazineyi yakından görmek için ilk adım uçak bileti almak olabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here