Uçak Bileti

Denizli’nin dünyaca meşhur doğal güzelliği Pamukkale, kaplıcalar, travertenler ve travertenlerden akan karbonat mineralli sularıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Menderes Nehri Vadisi’nde yer alan Pamukkale, bembeyaz bir tepede, Hierapolis Antik Kenti ile birlikte Türk turizminin en çok tanınan yerleri arasında.

Denizli şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunan örenyeri, karşı tepeler ve vadilerden de görülebiliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan antik kentteki travertenler yaşattığı görsel şölenin dışında romatizma, deri hastalığı ve kalp rahatsızlıklarına da iyi gelen şifalı suya sahip.

Pamukkale-Nasil-Gidilir

Tarihçilerin günümüzden 14,000 yıl kadar önceye dayandırdığı köklü geçmişi ile Pamukkale insanoğluna uzun yıllardır şifa kaynağı olan bir merkez. Travertenler üzerinde bulunan irili ufaklı çok sayıdaki havuz, ziyaretçilere açık. Ayakkabı ya da terlikle girişe izin verilmeyen bu eşsiz yapıda çıplak ayakla hissederek dolaşmak mümkün. Güneşin batışında harika manzaralar sunan bu büyülü kent, yılın her günü ziyaret edilebiliyor.

Son yıllarda örenyeri çevresinde artan yapılaşma ve özellikle beş yıldızlı otellerin bilinçsiz su tüketimiyle beraber travertenler özelliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ancak alınan önlemlerle bu kötüye gidişin önüne geçildi.

Mobil Uygulama

Pamukkale Travertenleri Giriş Ücreti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak TURSAB tarafından işletilen Pamukkale Örenyeri’ne giriş ücreti 35 TL. Müze Kart sahipleri yılda 2 kez bu örenyerine ücretsiz girebiliyor. 35 TL’lik ücreti tek giriş için ödememek için Müze Kart alınması öneriliyor.

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir

Pamukkale-Ucak-Bileti

Denizli şehir merkezine sadece 18 km mesafede bulunan Pamukkale, Türkiye’nin önemli kavşak noktalarından birinde yer alıyor.

Denizli merkeze 60, Çardak ilçe merkezine ise 5 kilometre uzaklıktaki Çardak Havalimanı, Denizli’ye ulaşım için en iyi seçeneklerden. İstanbul ve Ankara’dan gerçekleşen uçuşlara ilgi artıyor.

Denizli, İzmir-Aydın, Antalya-Muğla, Afyon-Ankara karayollarının tam ortasında. Şehir, Ankara’dan 488 km, İstanbul’dan 633 km ve İzmir’den ise 268 km uzaklıkta.

Bir uçak bileti alarak ulaşabileceğiniz beyaz cennet, yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da en etkileyici noktalarından biri. Masal diyarında, muhteşem bir atmosferde, eşsiz bir zaman dilimi geçirmek için ideal bir yer olan Pamukkale çevresindeki termal otelleriyle de tercih ediliyor.

Otobüs Bileti

1 YORUM

Comments are closed.