Uçak Bileti

Turkana Gölü, Kenya‘da Rift Vadisi’nin kuzeyinde yer alıyor. Dünyanın en büyük çöl gölü unvanını taşıyan Turkana, aynı zamanda Kenay coğrafyasındaki tek kalıcı su kaynağı olması nedeniyle bölge yaşamı için büyük önem taşıyor.

Kenya ve çevresindeki ekosistem ve yaban hayatını besleyen gölde onlarca farklı balık türü ve bitki türü yaşıyor. Göldeki en bilinen canlılar ise kedi balığı, kirpi balığı, Nil levreği, nil timsahı, su aygırı, karabatak, yalıçapkını.

Kenya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Dünyanın Tarihine Yolculuk: Turkana Gölü

Dünyadaki en eski insan fosili Turkana Çocuğu adını taşıyor. 1.6 milyon yaşında olduğu tahmin edilen bu fosil insanlık tarihini anlamlandırmak için çok büyük önem taşıyor.

Mobil Uygulama

İnsanlık tarihini değiştiren en büyük keşiflerden biri olan Turkana Çocuğu, Turkana Gölü’nün çevresinde yer alıyor. Bu bölge aynı zamanda 300 binden fazla insanın yaşam alanı.

Modern dünyadan uzak, teknolojisi sınırlı bir bölgede yaşayan insanların temel geçim kaynağı balıkçılık, hayvancılık ve az da olsa tarım. Tüm bu ekonomik faaliyetler insanlık tarihini heyecanlandıran fosil ve taş aletlerin bulunduğu coğrafyada yapılıyor.

Yaşamın böylesine zor olduğu bir coğrafyada, imkansızlıklar içerisinde tam anlamıyla bir yaşam kaynağına dönüşen Turkana Gölü’ne bölge halkı Jade Sea (Yaşam Denizi) adını koymuş. Çölün katmanlarında bir serabı andıran göl ve çevresindeki milli parkların tamamı 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olarak koruma altına alındı.

Bölgede yaşanan yüksek hava sıcaklıkları ve çöl ikliminin de etkisiyle yıl boyunca buharlaşmaya bağlı olarak suyunu kaybeden göl ancak beş yılda bir yağan yağmurlarla bir nebze de olsa suyunu artırıyor.

Göl sularının buharlaşmaya bağlı olarak çekilmesi nedeniyle kıyılarda sahipsiz kalan balıkçı tekneleri ürkütücü bir görüntüye neden oluyor. Bölge bu özelliğiyle çok sayıda doğa fotoğrafçısını da ağırlıyor.

Yerel halkın dış dünyadan uzakta kendi kültürlerini ve geleneklerini yaşattığı bölge, Afrika’da bozulmaya uğramamış ve turist hareketliliği nedeniyle gerçekliğini kaybetmemiş az sayıdaki yerden biri.

Otantik kültürünü gündelik ritmi içerisinde sürdüren kabile halkı turizmden yavaş yavaş pay almaya başlamış. Bölgeyi ziyaret eden yabancı turistler için yerel kabile halkı geleneksel dans ve törenlerinden örnekler sergiliyor.

Turkana Gölü’ne nasıl gidilir?

Resmi adı Kenya Cumhuriyeti olan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın direkt uçak seferleri bulunuyor.

Direkt uçak seferlerinin yoğunluğa bağlı olarak pahalı olması nedeniyle birçok kişi aktarmalı uçak seferlerini tercih ediyor. Mısır’ın başkenti Kahire, Katar’ın başkenti Doha ya da Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük emirliği Dubai üzerinden aktarmalı uçuşlarla Kenya’nın başkenti Nairobi’ye ulaşım alternatifleri bulunuyor.

Kenya’nın Turkana Country eyaletinde yer alan bölgeye Nairobi’den direkt uçuş bulunuyor. Haftanın beş günü karşılıklı gerçekleştirilen seferler Turkana Country’deki Lodwar Havalimanı’na gerçekleştiriliyor. Nairobi-Turkana uçuş süresi 1 saat 30 dakika.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here