Uçak Bileti
Karadeniz, yemyeşil doğası, insanlarının kendine özgü şivesi ve tavırlarıyla olduğu kadar birbirinden lezzetli yemekleriyle de kendine hayran bırakan zengin bir coğrafya.

Birçoğumuz adını duyduğumuzda ilginç tepkiler versek de, tadıyla yiyenleri etkisi altına alan bu yemekler, yerinde tüketildiği zaman çok daha lezzetli oluyor. Bölgede yetişen, yağ, un, sebze, meyve ve et ürünleri kullanılarak pişirilen bu yemeklerin namı, dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda.

Karadeniz’in Tadı Damağınızda Kalacak 5 Lezzeti

1. Muhlama

Karadeniz’in en başından en sonuna kadar tüm şehirlerinde severek tüketilen bir yemek olan muhlama, bu coğrafyaya yakın olan Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelerde de pişiriliyor. Mısır unu, bol tereyağı ve yöreye has tuzlu peynir karıştırılarak pişirilen muhteşem bir lezzet olan muhlama, ülkenin diğer şehirlerinde sabah kahvaltılarının gözdesi olsa da, Karadeniz’de bu yemeği pişirmek, acıktığınızda tavaya iki yumurta kırmak ile aynı anlama geliyor.

2. Hamsili Ekmek

Hamsi ve ekmek kelimesini yan yana yakıştıramayanlar için tuhaf bir durum olsa da, tadına baktığınızda aklınızdaki bütün soru işaretlerinin bir anda silineceğini belirtmekte fayda var. Pazı, hamsi, mısır unu, sivri biber gibi malzemelerin birbiri ile karıştırılıp, ekmek hamuru kıvamına getirilmesiyle yapılan hamsili ekmeğin yanında bol miktarda salatalık tüketmeyi unutmayın.

Mobil Uygulama

3. Fasulye Turşusu Kavurması

‘Taze fasulyenin sadece yemeği yapılır, o da ya etli ya da zeytinyağlı’ diyenlerdenseniz bu lezzetli yemeği tatmayı ihmal etmeyin. Fasulye turşuları ve ince dilimlenmiş soğan, salça ve zeytinyağı gibi malzemeler ile hazırlanan bu güzel yemek özellikle yaz aylarında sofralarınızın vazgeçilmesi olabilir.

4. Kara Lahana Sarması

Bahçesi olan Karadenizlilerin birçoğu, kendi yiyeceği kadar kara lahanayı yetiştirmeyi ihmal etmiyor. Bahçeden taze bir şekilde sofralara gelen kara lahana sarmasını, bildiğimiz sarmalardan ayıran kısmı, biraz daha yavan bir tada sahip olması ve daha iri şekilde sarılması.

5. Laz Böreği

Adının içerisinde börek kelimesinin geçmesi sizi şaşırtmasın çünkü Laz Böreği bir tatlı. Yanı bildiğiniz tuzlu böreklere hiç benzemiyor. Yufkaları börek şeklinde sıraladığınızda arasına peynir vb. şeyler koymak yerine muhallebi eklediğinizde bu lezzetli tatlıyı elde etmiş olursunuz. Tabi tereyağı, şerbet gibi ayrıntıları da unutmamak gerek. Ayrıca Laz Böreği yapıldıktan bir gün sonra tüketildiğinde çok daha lezzetli oluyor.

Karadeniz mutfağının leziz yemeklerini tatmak ve bu dünya güzeli yemeklerden daha fazla mahrum kalmak istemiyorsanız, Karadeniz seyahatleri ve turlarının arttığı bu dönemde, uçak bileti alımını erkenden halletmeyi unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here