Uçak Bileti

Yaz aylarında hareketlenen Ege kıyıları, özellikle denize hasret kalan çok sayıda insanı buluşturuyor. Masmavi denizi, yemyeşil ormanları, birbirinden güzel köy ve kasabalarıyla Ege Bölgesi tam anlamıyla bir tatil cenneti.

Yaz mevsiminde deniz, kum, güneş turizmiyle hareketlenen Ege kıyıları, yaz dışındaki dönemde de farklı beklentileri karşılamak için ideal. Özellikle kısa süreli kaçamaklarda, bir şeyler yemek, soluklanmak ve keyifli bir hafta sonu tatili için tercih edilen Ege kasabaları yeni rota arayışında olanlar için birer fırsat.

Her Mevsim Görülecek 4 Ege Kasabası

1. Foça, İzmir

İzmir’in Foça ilçesi şehirden uzak sakin görünümü, birbirinden güzel taş evleri, muhteşem denizi, damla sakızlı dondurması ve günübirlik tekne turlarıyla keyifli bir rota. Yılın her dönemi yeni yerler keşfetmek ve bir yerlere gitmek isteyenler için tercih edilebilecek noktalardan biri olmaya aday Foça’nın ismi Akdeniz fokundan geliyor. Zaman zaman kendini gösteren Akdeniz foklarına merhaba demek ve huzurla buluşmak için Foça’ya gidin. Foça’ya en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes.

2. Ayvalık, Balıkesir

Mobil Uygulama

Balıkesir’in Ege Denizi kıyısındaki ilçesi Ayvalık, Kuzey Ege’nin en çok tercih edilen rotalarından biri. Yunan adası Midilli ile karşı karşıya bakan Ayvalık, ‘Rakı, Balık, Ayvalık’ sözüyle biliniyor. Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, taş evleri, butik otelleri ve balık lokantalarıyla Ayvalık kuzey bölgesinde ulaşım açısından da avantajlı bir bölgede. Ayvalık’a en yakın havalimanı Balıkesir Kocaseyit (Körfez) Havalimanı.

3. Alaçatı, İzmir

İzmir’in yaz aylarında yoğun ilgi gören tatil merkezi Çeşme’nin son yıllarda ismini markaya dönüştüren mahallesi Alaçatı, birbirinden güzel butik taş otelleri, begonvilli sokakları, tasarım atölyeleri, mekanları, kafe ve restoranları ile yaz dönemi dışında da tercih ediliyor. Rüzgar sörfünde de iddialı olan Alaçatı’da meşhur Alaçatı kumrusunu denemek, midyenin tadına bakmak ve günü güzel bir tatlıyla sonlandırmak keyifli seçeneklerden. Alaçatı’ya en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes.

4. Akyaka, Muğla

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle olan Akyaka, Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil olan kentlerinden. Yüksek katlı binalara izin verilmeyen bu cennetten köşede buz gibi suyuyla insanı kendine getiren Azmak Çayı’nda tekne turları yapılıyor. Yeşil ve mavinin bütünleştiği Akyaka’nın hoş otellerinde konaklayarak bölgenin tadını çıkarmak gerekiyor. Akyaka’ya en yakın havalimanı Dalaman’da.

Ege sahilleri birbirinden güzel köy, kasaba ve tatil beldelerine sahip. Bu güzelliklerden birini tercih ederek, ilk fırsatta çıkacağınız seyahati planlamak oldukça kolay. Hemen uçak bileti seçeneklerine göz atın ve yolculuğa hazırlanın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here