Uçak Bileti

Toprak ananın Anadolu’ya sihirli dokunuşuyla var ettiği Kapadokya, dünyada bir eşi daha bulunmayan çok özel bir coğrafya. Kültür turizminin kalbi konumundaki Kapadokya bölgesi kuzeyde Karadeniz’den, doğuda Fırat Irmağına, güneyde Toroslardan batıda ise Tuz Gölü’ne kadar uzanan geniş bir alanı kapsıyor.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uçhisar ise, Kapadokya’nın en yüksek noktası. Şehir merkezine 5 km mesafedeki Uçhisar, tüm bölgenin en güzel panoramik seyrinin yapıldığı tepe üzerine kurulu. Kapadokya’nın kapısı olarak bilinen ilçe tarih boyunca Persler’in Kral Yolu ve Selçuklular’ın İpek Yolu üzerine kurulmuş, bölgenin en stratejik noktası. Günümüzde ise Kapadokya bölgesinin en nezih konaklama merkezi.

Uchisar-Gezilecek-Yerler

Uçhisar Kalesi‘nin çevresine kurulan Uçhisar Kasabası, bölgenin en güzel vadilerine ev sahipliği yapması nedeniyle birçok lüks butik otelin yer aldığı, zengin turistler tarafından tercih önemli bir turizm merkezi.

Geçmişte savunma ve korunma amaçlı inşa edilen Uçhisar Kalesi bölgenin en yüksek noktası. Yüzlerce basamakla çıkılan kalenin zirvesinden tüm bölgeyi görmek mümkün: Kızılçukur, Ortahisar, Ürgüp, İbrahimpaşa, Mustafapaşa ve Gömede Vadileri ile Göreme, Avanos, Çavuşin, Nevşehir, Çat ve İç Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyes’e kadar tüm bölge izlenebiliyor. Müze kartla ücretsiz olan kale girişinde tam bilet 6.50 TL, öğrenci bilet ise 3.25 TL. Çoğunlukla dik olan yüzlerce basamak tırmanarak ulaşacağınız zirveye çıktığınızda gözlerinizin önüne serilen manzara ile adeta sarhoş oluyorsunuz.

Mobil Uygulama

Uchisar-Ucak-Bileti

Kalenin eteklerinde ise, yokuş aşağı inerken sağ ve sol taraflarda kurutulmuş sebze ve meyve satan Uçhisarlıların tezgâhları kurulu. Yokuşu indiğinizde sıra sıra dizili yöresel hediyelik eşya dükkânlarının önündeki renk cümbüşü karşılıyor sizi. Dışarıdan bakıldığında küçücük olan bu mekânlar, doğal mağaralara oyulmuş olduklarından içine girdiğinizde devasa alışveriş merkezlerine dönüşüyorlar.

Uçhisar’ın gezilecek yerlerinin en önemlilerinden biri de, bölgenin en uzun vadisi olan Güvercin Vadisi. Uçhisarlılar, uzun yıllar boyunca sebze ve meyveleri gübrelemek için vadiye güvercinlikler oyarak kuşları beslemişler. Günümüzde trekking vadisi olarak kullanılan vadi 4 bin metre uzunluğunda ve zengin bitki örtüsüne sahip.

Uçhisar’a Nasıl Gidilir?

Uçhisar, Ankara’ya 277, İstanbul’a 730, İzmir’e ise 767 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Nevşehir merkeze 5 km, Ürgüp’e 12 km, Kayseri’ye 80 km, Avanos’a 10 km, Çavuşin’e ise 7 km mesafede yer alıyor.

Uchisar-Nasil-Gidilir

Haftanın 7 günü de trafiğe açık bulunan Nevşehir Havalimanı’nda Türk Hava Yolları tarafından her gün İstanbul-Nevşehir-İstanbul iç hat tarifeli seferleri, yaz sezonunda İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerden dış hat turistik charter seferleri yapılıyor. Şehir merkezine 30, ilçe merkezine ise 11 km uzaklıkta yer alan havaalanında Pegasus ve Anadolu Jet’in de uçuş seferleri bulunuyor.

Nevşehir otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

İkinci uçuş alternatif olan Kayseri Havaalanı ise, Nevşehir merkeze 100 km mesafede yer alıyor ve yaklaşık 45 dakikada Uçhisar’a ulaşım mümkün. Bölgedeki birçok otel, misafirlerine havayolu taşıma hizmeti veriyor.

Uçhisar’da şarabınızı yudumlarken günü batırmak bir Nevşehir uçak bileti ya da Kayseri uçak bileti almak kadar kolay.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here