Uçak Bileti

Dünyanın en batısında bulunan yerleşim yerlerinden biri olan Cook Adaları büyüleyici manzaralar oluşturan doğal güzellikleri, el değmemiş ormanları, berrak sularıyla ruhunuzu dinlendiren plajlarıyla hikâyelerde geçen ıssız adaların etkileyici bir yansıması gibi. İsmini, 1770’li yıllarda adayı keşfeden James Cook’tan alan bu adada günümüzde yaklaşık 17 bin 459 kişi yaşıyor. Güney Büyük Okyanus’da 15 küçük adadan oluşan ve Yeni Zelanda’ya bağlı olan bu takımada ülkesi, coğrafi olarak da Okyanusya kıtasında yer alıyor.

Cook Adaları’nda Görebileceğiniz 5 Yer

1. Avarua

Ülkenin başkenti konumundaki Avarua şehri bölgeye gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri. Cook Adaları’nın en hareketli ve kalabalık yerleşim yerlerinden biri olan bu şehirde; Te Rua Manga, Raemaru Dağı ve Cook Islands Wildlife Centre gibi pek çok turistik nokta, lokanta ve alışveriş yapabileceğiniz dükkân bulabilirsiniz.

2. Akaiami

Turkuaz renkli sularda serinlemek, incecik kumlara sahip plajlarda tatilin ve sıcak günlerin tadını çıkarmak istiyorsanız, Akaiami sizin için oldukça cazip bir adres olabilir. Cook’taki en popüler adalardan biri olan Akaiami Adası, Muritapua’nın küçük adalarının kuzeyinde, Aitutaki Lagün’ün ise doğusunda konumlanıyor.

Mobil Uygulama

3. Tapuaetai

Palmiyeler, tertemiz bir hava, bembeyaz kumlarıyla ünlü plajlar, mavinin hemen hemen her tonu görebileceğiniz sular derken cennetten bir köşeyi andıran Tapuaetai, Cook Adaları’nın Aitutaki atolündeki 22 adadan biri. İsmi ayak izi anlamına gelen One Foot Island olarak da bilinen bu adaya, günübirlik hareket eden teknelerle ulaşabilirsiniz.

4. Muri Beach

Muri Beach, Cook’un en popüler ve en çok ziyaretçi çeken plajlarından biri. Rarotonga’nın güney doğusunda Ta’akoka tropikal adası manzaralı hoş bir plaj. Muri Lagoon’un masmavi sularıyla çevrili olan bu plaj, gündoğumu manzarası izlemek isteyenlerin de ilk adresleri arasında.

5. Aroa Beach

Kimi zaman sakinliğiyle ıssız bir adaya düşmüş izlenimi uyandıran Aroa Beach, tüm yılın yorgunluğunu atıp, serin suların ve şahane manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca şnorkelle dalıp sualtının enfes güzelliğiyle tanışabilir ya da kano, muz gibi su aktivitelerini katılıp tatilinize biraz hareket katmayı da tercih edebilirsiniz.

Sakinliği ve dingin yaşamıyla stresli bir hayattan uzaklaşmak isteyenleri kendine çeken bu ülkede, kasım ve mart ayları arasında tayfunlar görülebiliyor. Bu nedenle Cook Adaları uçak biletinizi bu dönemlerin dışında bir tarihe almanızda yarar var. Cook Adalarına gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Yeni Zelanda temsilciliklerinden vize başvurusunda bulunması gerekiyor. Türkiye’den direk uçuş olmayan bu ülkeye gitmek için aktarmalı uçuş seçeneklerine göz atarak seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here