Uçak Bileti

Küçük bir haftasonu kaçamağı ya da iş seyahati için bavul hazırlamanız gerekiyor ama kocaman çantalarla yapılan uzun ve kaygısız tatillerden sonra eliniz ayağınıza mı dolaşıyor? Merak etmeyin bu konuda yalnız değilsiniz. Şimdi sakinleşin ve etrafa saçtığınız kıyafetleri ve eşyaları bir kenara koyun. Eğer yolculuğunuz için hem az hem de ihtiyaç duyduğunuz eşyaları yanınıza almak istiyorsanız sizin için hazırladığınız ipuçlarına göz atarak bavul hazırlama sürecinizi daha hızlı ve pratik hale dönüştürebilirsiniz. İşte seyahat rehberinizde ilk sıralarda yer alması gereken ipuçlarından bazıları.

Kısa Süreli Yolculuk Öncesi Bavul Hazırlama İpuçları

1. İhtiyaç listesi oluşturun

Hava durumunu ve gideceğiniz yerde nasıl ortamlarda bulunacağınızı önceden bilirseniz, ihtiyaç listenizi oluşturup yanınıza mutlaka almanız gerekenleri yazarak, bavulunuzu gereksiz ağırlıklarla doldurmaktan kurtulabilirsiniz.

2. Her gün ne giyeceğinizi planlayın

Hava sıcaklıklarını da göz önüne alarak her gün ne giyeceğinizi planlarsanız, ‘belki bunu da giyerim’ düşüncesinden uzaklaşıp, yalnızca ihtiyacınız olan parçaları seçebilirsiniz. Bu sayede seyahat sırasında da ‘bugün ne giyeceğim’ diye düşünerek zaman kaybetmezsiniz.

Mobil Uygulama

3. Likit ürünleri kilitli poşete koyun

Eğer kremleriniz ve parfümlerinizin ortalığa saçılıp, bavulunuzu ve kıyafetlerinizi mahvetmesini istemiyorsanız, hemen hemen her markette ve havaalanında satılan kilitli poşetlerden temin ederek, bu tür eşyalarınızı daha güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz.

4. Kişisel bakım ürünlerini kullanacağınız kadar alın

Kilitli poşetlere koyarak dökülmesini engellediğiniz kişisel bakım ürünlerinizi küçük kaplara koyup, yalnızca kullanacağınız kadarını yanınızda taşıyın. Böylece hem ağırlıktan kurtulabilir hem de bavulunuzda daha geniş yer kalmasını sağlayabilirsiniz.

5. Rulo katlama taktiklerini öğrenin

Az yere çok eşya sığdırmak isteyenler özellikle sırt çantalı gezginlerin çok iyi bildiği bir katlama şekli olan rolo katlamayı öğrenerek bavullarını daha düzenli hale getirebilir. Ayrıca bu sayede iki yerine üç kazak alacak kadar yer kazanma şansı da bulabilirsiniz.

6. Havlu yerine peştemal kullanın

Yalnızca kendi havlunuzu kullanmak gibi hijyen takıntılarınız varsa ya da gittiğiniz yerde havlu bulma sorunu yaşayacaksınız hem az yer kaplayan hem de kurulanma konusunda oldukça işlevsel olan peştemal havlulardan edinmeyi deneyebilirsiniz. İnce olduğu için valizde az yer kaplayan peştemaller aynı zamanda hızlı kuruma özelliğine de sahip.

7. El çantası taşıyın

Yolda ihtiyaç duyabileceğiniz şarj aleti, hırka, ilaç ve cep telefonu gibi eşyalarınızı koyabileceğiniz küçük bir el çantası edinerek sürekli valiz açıp kapamaktan kurtulabilirsiniz. Ayrıca olası bir hırsızlık durumuna karşı değerli eşyalarınızı tek bir çantaya koymamanız gerektiğiniz de unutmayın.

Uçak biletinizi çantanıza koyup yeni rotalar keşfetme hayalleri kurarken, seyahatinizi daha konforlu hale dönüştürecek bu küçük ipuçlarını değerlendirmeyi de ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here