Uçak Bileti

Jomtien, Tayland Körfezinin doğu kıyısında, Pattaya’nın yaklaşık 3 km güneyinde yer alıyor. Jomtien’in en büyük avantajı, rahat plajları ve daha az turistik bir çevre sunmanın yanında 15 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile güney Pattaya ve Walking Street’e ulaşılabiliyor olması.

1990’ların sonlarında Pattaya, Güney Doğu Asya’nın en popüler tatil merkezlerinden biri olmasıyla beraber 6 km uzunluğunda kumsallara sahip olan Jomtien’de bu popülerlikten nasibini aldı.

Jomtien pattaya

Sadece Bangkok’dan gelen aile ve haftasonu tatilcilerinin değil, sadece Pattaya için gelen ancak daha sakin ve gürültüden uzak bir tatil arayanların tercih ettiği bir yer haline geldi.

Jomtien Sahili

Oldukça fazla sayıda otel, denize sıfır tatil merkezleri ve ucuz hosteller bulabileceğiniz Jomtien, Pattaya’nın göbeğinde ki karmaşadan uzak ancak yine de tam anlamıyla Pattaya’nın gece hayatı ve alışveriş çılgınlığından kopmak istemeyen tatilciler için en iyi seçimlerden biri.

Mobil Uygulama

Sahil tropik bir atmosferi yaşamak isteyenlerin tam olarak hayalini karşılamıyor ama Pattaya merkezdeki plajlardan daha sakin olduğu için tercih ediliyor. Adalardaki berrak deniz burada yok maalesef. Derginizi, kitabınızı alıp kumların üstünde meyve suyunuzu yudumlayarak dinlenme şansınız var.

Pratamnak (Büyük Buda) tepesi topolojik olarak Jomtien koyunu Güney Pattayadan ayırmakla birlikte Pattaya’nın en hızlı gelişen yerleşim bölgesi olarak Jomtien’in kuzey kısımlarını Pattaya’nın güney kısımlarıyla birleştiriyor.

Jomtien Sahili hakkında

Pattayanın birkaç km güneyinde kendine ait bir koya sahip ve Güney Pattaya, Walking Street gibi turistik yerlere 10 dakikalık bir otobüs yolculuğu kadar uzaklıkta. Alışması oldukça kolay bir yer.

Şu anda tek bir Kuzey-Güney arasında bulunan tek bir anayol var. Sokaklar ya numaralandırılmış ya da bölgede bulunan binalara göre isimlendirilmiş.

Otobüs-taksiler sürekli Jomtien sahil yolu ile Güney Pattaya arası gidip gelerek bu iki bölgeyi birbirine bağlıyor. Jomtien sahil yolundan kuzeye doğru bineceğiniz bir otobüs, en geç 10 dk sonra Pattaya’da olacaktır. Tayland’ın her yerinde olduğu gibi yine burada da her köşede motosiklet taksiler var. Motor kullanmayı biliyorsanız kendinize uygun bir motor kiralayıp Pattaya merkeze kolaylıkla gidebilirsiniz.

Jomtien’in kuzeyindeki Dongtan Polis merkezini geçtikten sonra Jomtien Sahil yolu Thappraya Yolu olarak isim değiştiriyor (taksilerin Pattaya’ya gitmek için kullandığı ana yol).

Güney Pattaya’ya kadar gidiyor ve orada 2. Pattaya yoluna bağlanıyor. 1 km yukarısında ki Pratamnak tepesinde Thepprasit yolu ile birleşen bir kavşak bulunuyor. Bu kavşak da Jomtien ve Sukhumvit Yolu arasında ki bağlantıyı sağlıyor.

Jomtien’de gaylerin çoğunlukta bulunduğu Dongtan Sahili, Dongtan polis istasyonunun hemen kuzeyinde ki Jomtien sahili ve Thrappraya yolu kavşağında bulunuyor.

Jomtien Sahilinde yapılabilecek şeyler

Jomtien, yüksek katlı apartman daireleri, plazalar, otel ve restoranlara ev sahipliği yapan daha sakin bir bölge. 80 ve 90’larda başlayan turizmle birlikte sadece deniz kıyısı ve sahillerdeki aktiviteleri ile biliniyordu ancak son zamanlarda altyapının da gelişmesiyle birlikte özellikle expatlar için harika bir yaşam alanı haline geldi.

Jomtien’in Pratumnak Tepesinde, çok sayıda Rus ve İskandinav vatandaşı ikamet ediyor. Orta ve iyi halli batılılar genelde bu bölgede yaşıyor. 

Büyük küçük süpermarketler, uluslar arası damak tatlarına hitap eden restoranlar, çok sayıda barlar, kulüpler ve eğlence merkezleri de burada yaşayan halka hizmet vermeye başladı.

Jomtien beach

Sahil caddesi üzerinde bulunan ara sokaklarda ise her türlü Tay restoranı, döviz büroları, seyahat acenteleri, hediyelik eşya dükkânları, masaj salonları ve içinde aradığınız herşeyi bulabileceğiniz marketler ve hatta azımsanmayacak sayıda eczane, dişçi ve gözlükçüler bile var.

Pattaya’da ki dükkânlarla kıyaslanmayacak kadar küçük olsalar da, gelen turistlerin beklentilerini karşılayabilecek kadar yeterli sayıda ve büyüklükte dükkânlar bulunuyor.

Mesela, her Cuma’dan Pazar’a kadar kurulan Thepprasit Gece Marketi sadece turistlere yönelik değil, yerel halkın da sürekli alışveriş için gittiği ve mutlaka görülmesi gereken bir yer. Sukhumvit yolunun hemen köşesinde bulunan Tesco ve büyük bir fabrika satış mağazası ise ucuz fiyatlara markalı ürünler arayanları bekliyor.

ⓘ En ucuz Pattaya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Thappraya ve Thepprasit yolunun birleştiği yerde yabancı turistlerin ve expatların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecekleri çok büyük bir uluslar arası süpermarket bulunuyor. Eğer burası da size yetmez derseniz de zaten Pattaya taksiyle 10 dakikalık bir mesafede ve 20 Baht’dan daha pahalıya patlamaz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here