Uçak Bileti

Avrupa, seyahat sevenlerin en çok ziyaret ettiği kıtalardan biri. Gezilecek muhteşem şehirler, Orta Çağ’dan kalmış gibi duran kasabalar, muhteşem manzaralı köyler, harika göller, akarsular, milli parklar sunuyor.

Kurların yükselmesi, Avrupa’yı gezme hevesimizi biraz kırsa da Doğu Avrupa’da uygun bütçelerle gezilecek birbirinden güzel şehirler halen var. Eğer farklı rotaları seviyorsanız, Avrupa’nın doğusunda keşfedilmeyi bekleyen şehirlere bir göz atın. Bütçe dostu, ulaşımın kolay olduğu Doğu Avrupa şehirleri için planlarınızı yapmaya başlayın!

Doğu Avrupa’da Az Bilinen 8 Şehir

1. Vilnius, Litvanya

Vilnius

Vilnius, Litvanya’nın başkenti ve en büyük şehri. Vilnius’un tarihi bölgesi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olmuş. Uzun yıllar Sovyetler Birliği’nin bir parçası olan kentte Sovyetler’in izlerini görmek mümkün. Baltık şehirlerinin en güzellerinden biri olan Vilnius’un sokakları, müzeleri, tarihi binaları görülmeye değer.

Şehri Old Town bölgesinden gezmeye başlayabilirsiniz. Güzel bir manzara sunan Gediminas Kulesi, The Gates of Dawn (Şafak Kapısı), KGB Müzesi, Palace of Grand Dukes of Lithuania (Büyük Dük Sarayı), Church of St. Peter and St. Paul, Church of St. Anne (Aziz Anne Kilisesi) görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Mobil Uygulama

İstanbul’dan Vilnius’a direkt uçuş var. Yolculuk yaklaşık 2 saat 40 dakika sürüyor. Vilnius Uluslararası Havalimanı şehre 6,2 km uzaklıkta yer alıyor. En uygun Vilnius uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin.

2. Bacau, Romanya

Bacau, Romanya


Bacau, Romanya’nın Bacău ilinde yer alan, Romanya’nın 200 bin kişilik nüfusuyla aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor. Bistirita ve Siret Nehirlerinin birleştiği yerde kurulan Bacau kenti Romanya’nın doğusuna kurulmuş. Moldiva adıyla anılan bölgede yer alan şehir, ünlü Karpat Dağları ile çevrili.

İnsan dostu, yaşanabilir ve misafirperver bir şehir olarak kabul edilen Bacau, büyük parklara, özellikle de keyifli ve çok romantik Park of the Roses’a (Güller Parkı) sahiptir. Bacau Tiyatrosu, açılış tarihi 1890 yılına dayanan Precista Kilisesi ve Tescani Uluslararası Resim Kampı, “Iulian Antonescu” Tarih Müzesi, görülecek yerlerin başında geliyor.

Başkent Bükreş’e yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta bulunan kentte Bacau Uluslararası Havalimanı hizmet veriyor. Türkiye’den direkt uçuşun bulunmadığı kente ulaşmak için öncelikle Bükreş, Brüksel veya Roma gibi kentlere uçmanız gerekmektedir. En uygun Romanya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Kişinev, Moldova Cumhuriyeti

Kişinev, Moldova

Kişinev, Moldova Cumhuriyeti’nin başkenti. Ülkenin en büyük şehri olan Kişinev, Bic Nehri’nin kıyısına kurulmuş. Yemyeşil bir yerleşim Kişinev, sayısız park ve göle sahip. Şarapçılık konusunda da oldukça başarılılar. Dünyanın en iyi şaraplarını üreten yerler arasında üst sıralardalar.

Kişinev’i gezerken gözleriniz yeşile doyacak. Yaklaşık onbin bitki türüne ev sahipliği yapan Kişinev Botanik Bahçesi, Stefan cel Mare Central Park, Kişinev’de hükümet binasının tam karşısında Zafer Kemeri, Puşkin Müzesi, Moldova Ulusal Tarih Müzesi gezilecek yerler listesinde mutlaka olmalı.

THY’nın, Air Moldova’nın Kişinev’e direkt uçuşu var. Yolculuk yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Kişinev Uluslararası Havalimanı şehir merkezinden yaklaşık 15 km uzaklıkta. En uygun Kişinev uçak bileti için gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme seçeneklerine sahip turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Brno, Çek Cumhuriyeti

Brno, Çek Cumhuriyeti

Brno, Çek Cumhuriyeti’nin ikinci en büyük şehri. Svitava ve Svratka nehirlerinin kesişiminde yer alan Brno, Morovia bölgesinin de idari merkezi. Brno’nun en önemli özelliği en çok koruma alanına sahip ikinci şehir olması. Gerçekten de şehrin her tarafı muhteşem binalarla bezeli. Brno öğrenci ve eğlenceli gece hayatı ile de tanınıyor.

Brno’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başarmış pek çok yapı var. Liberty Square (Özgürlük Meydanı), St. Peter ve Paul Katedrali, Veveri Castle (Veveri Kalesi), Spilberk Castle (Spilberk Kalesi), Old Town Hall, Mendel Müzesi ve gezilecek pek çok tarihi noktaya sahip.

Türkiye’den Brno’ya direkt uçuş yok. Londra, Münih ya da Prag’a uçup aktarmalı olarak Brno-Turany Havalimanı’na aktarma yapabilirsiniz. Havalimanı şehir merkezine 14 km uzaklıkta. En uygun Çekya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Kaunas, Litvanya

Kaunas, Litvanya

Kaunas, Litvanya’nın Vilnius’tan sonra ikinci büyük şehri. Bir dönem Litvanya’ya başkentlik yapmış. Şehir, Neris ve Neman nehirlerinin kesişim noktasına kurulmuş. Düzgün planlı bir yerleşimi olan Kaunas, son derece modern bir şehir. Gotik yapılar, özenli bir peyzaj ve bol bol yeşillik, Kaunas’ı özetliyor.

Kaunas Kalesi, Pažaislis Manastırı ve Kilisesi, Belediye Binası, St. Michael Başmelek Kilisesi, Santaka Parkı, Ninth Fort, Laisvės Alėja Yolu, Şeytanlar Müzesi, Vytautas Büyük Savaş Müzesi şehrin ilgi çekici yerleri.

Türkiye’den Kaunas’a direkt uçuş yok. Vilnius’a uçup buradan trenle ulaşım sağlayabilirsiniz. En uygun Kaunas uçak bileti için kesintisiz iade garantisi ve daha fazla fırsat sunan turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Nis, Sırbistan

Nis, Sırbistan

Nis, Sırbistan’ın güneyinde yer alıyor. Ülkenin üçüncü büyük şehri olan Nis, Bulgaristan sınırı yakınlarını kurulmuş. Niş’in en önemli özelliği Avrupa’daki uluslararası karayollarının kesişim noktasında olması. Öğrencilerin nüfusunun fazla olduğu bir yerleşim.

Kral Milan Meydanı şehrin en canlı yeri. Niş Kalesi (Nis Fortress) de bu meydana çok yakın. Obrenoviceva Caddesi, arkeoloji sit alanı Mediana, Kafatası Kulesi (Skull Tower), Bubanj Anıt Sitesi şehrin en turistik yerleri.

Şehre direkt uçuş yok ancak Belgrad’a uçup aktarma yapılabilir. Belgrad’dan araç kiralayarak ya da otobüsle de Nis’e ulaşabilirsiniz. En uygun Nis uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

7. Rijeka, Macaristan

Rijeka, Macaristan

Rijeka, Hırvatistan’ın en büyük liman şehri. Adriyatik Denizi’nin kenarında Kvarner Körfezi’nde yer alan Rijeka, Hırvatistan’ın Primorje-Gorski Kotar Bölgesinin merkezidir. Hırvatistan’ın nüfus yoğunluğu bakımından en büyük şehri. Rijeka’nın ekonomisi çoğunlukla deniz taşımacılığı, tersanecilik ve turizme dayanıyor.

Rijeka’yı gezmek için şehir merkezindeki turistik yolu takip edebilirsiniz. Görülecek yerlerin hepsi yürüme mesafesinde. Rijeka’yı tepeden gören Trsat Kalesi, City Tower, The Our Lady of Trsat Sanctuary Anıtı, Rijeka Vali Sarayı, Aziz Vitus Katedrali mutlaka görülmesi gereken yerler.

Croatia Havayolları ile şehre aktarmalı uçuş yaparak ulaşabilirsiniz. Havalimanı Krij adasındaki Rijeka kentinde bulunuyor. En uygun Rijeka uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

8. Satu Mare, Romanya

Satu Mare, Romanya

Satu Mare, Romanya’nın kuzeyine kurulmuş oldukça küçük bir şehir. Macaristan sınırına çok yakın.Bir gün içinde kolayca gezilebilir. Burada aslında gezilecek çok bir yer yok ve konaklama imkanları kısıtlı. Genelde diğer şehirlerden gelenler için bir mola yeri olarak kısa süreliğine uğranılıyor.

Şehirde görülecek yerler Fireman’s Tower, Satu Mare Central Park, Ascension Cathedral Satu Mare ve Ardud fortress. Satu Mare’de uluslararası bir havalimanı var. Ancak Türkiye’den direkt uçuş yok. Türkiye’den Kaloşvar2a uçup aktarma yaparak Satu Mare’ye ulaşabilirsiniz.

Turna.com uçak bileti sayfasında en uygun Satu Mare uçak bileti seçeneklerine göz atın. Kampanyaları değerlendirerek, seyahat planınız için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here