Uçak Bileti

Ege Bölgesinin gözde şehirlerinden biri olan İzmir, yalnızca tarihi yapısı ve muhteşem plajlarıyla değil, her biri birbirinden ilginç eserlerle dolu renkli butik müzeleriyle de dikkat çeken bir yerleşim yeri. Şehir merkezinin en işlek caddelerinde bulunan bu müzeleri gezenler, alışılan klasik müze görünümünün biraz dışında bir tablo ile karşılaşıyor.

Oyuncaklar, radyolar, dünyanın dört bir yanından örnekleri yansıtan masklar ve daha nicesini ziyaretçilerinin beğenisine sunan bu müzeleri gezmek ilginç bir deneyim olabilir.

İzmir’de Mutlaka Görülmesi Gereken 4 Müze

1. Neşe ve Karikatür Müzesi, Alsancak

Modern müzecilik anlayışı ile hayata geçirilen müzelerden biri olan Neşe ve Karikatür Müzesinin içerisinde dolaşırken yüzünüzde sürekli bir gülümseme oluşmasına şaşırmayın. Zira Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki ara sokaklarda bulunan eski cumbalı evlerinden biri içerisinde hayata geçirilen bu müzenin dört bir yanında yer alan karikatürlerle süslü objeler oldukça eğlenceli bir ortam yaratıyor.

Mobil Uygulama

2. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Konak

Konak’ın meşhur Varyant yokuşu üzerinde bulunan ve daha içerisine girmeden kapısının önünde bulunan oyuncak heykelleri ile sizi karşılayan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesinin içerisindeki cam dolaplarda her biri birbirinden güzel oyuncakları inceleyerek, keyifli bir müze turu yapabilirsiniz. Teneke, tahta, kağıt ve plastik malzemelerden üretilmiş dünya tarihinin en önemli oyuncaklarının sergilendiği ve genellikle çocuk gruplarının ziyaret ettiği müze, pazartesi günleri kapalı oluyor.

3. Mask Müzesi, Alsancak

Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bulunan ve pazartesi hariç diğer tüm günlerde ziyarete açık olan Mask Müzesi, mask öğrenimine yönelik atölye çalışmaları ve çeşitli sergilere de ev sahipliği yapıyor. Atölyelere katılarak mask yapımını öğrenen kursiyerler, bu maskları müze içerisinde sergileme imkânı da buluyor. Siz de, tahtadan, metalden, kumaştan, deriden ve ya alçıdan da yapılabilen masklardan satın alarak, bu keyifli müze turunu anımsatacak bir hatıra sahibi olabilirsiniz.

4. Radyo ve Demokrasi Müzesi, Konak

Dünyadaki 390 radyo müzesinden biri olan Radyo ve Demokrasi Müzesi, radyo ve demokrasi kavramını birlikte kullanan ilk ve tek müze olma özelliği ile diğerleri arasından ayrılıyor. Basmane – Altınpark bölgesinde ‘Asmalı Ev’ isimli tarihi yapı içerisinde yer alan, altı oda ve bir kütüphaneden oluşan müzede, yaklaşık 150 radyo, pikap, çok sayıda plak ve interaktif eser sergileniyor. Yaz dönemi dolayısıyla pazar ve pazartesi günleri kapalı olan müzeye metronun Basmane durağında inerek ulaşım sağlanabiliyor.

Güleryüzlü insanların dolaştığı güzel sokakları, tarihi yapıları ve muhteşem manzaraları ile eşsiz bir gezi rotası olan İzmir’de bulunan renkli müzeleri gezerek, farklı bir deneyim yakalama fırsatını yakalamak için İzmir uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here