Uçak Bileti

Ege’nin incisi İzmir, gezilip görülmesi gereken çok sayıda yere ev sahipliği yapıyor. Farklı kültürlerin buluşma noktası kent, deniz kokan sokakları ile ziyaretçilerini cezbediyor. Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri İzmir, kendine has lezzetleri, tarihi ve kültürel alanları ve modern yüzlü insanları ile hoşgörü kenti olarak anılıyor.

İzmir’de gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan, Kemeraltı Çarşısı, Kordon, Saat Kulesi, Kültürpark, Teleferik, Asansör gibi noktalar hem soluklanmak hem de kenti hissetmek için ideal. Her birini gezdiğinizde kendinizi iyi hissedeceğiniz bu yerleri sizler için bir araya getirdik.

İzmir’de Görülmesi Gereken Yerler

1. Kemeraltı, Konak

Kemeraltı, yüzyılı aşan tarihiyle, İzmir’in en canlı alışveriş mekanı. İstanbul’da Kapalıçarşı’yı, Ankara’da eski Maltepe Pazarı’nı bilenler için burayı canlandırmak pek de zor olmuyor. Konak Meydanı’nın yanı başında yer alan çarşıyı her gün binlerce kişi ziyaret ediyor.

Mobil Uygulama

Her türlü ihtiyacın bulunabildiği çarşı, dönercilerden, kıyafet mağazalarına, bebek malzemelerinden, sünnetliklere, nargileden, gelinlikçilere geniş bir yelpaze sunuyor. Ayrıca çarşıda cezbeden muhteşem kahve kokusu, içilebilecek en güzel kahvelerin yapıldığı dükkanlara da yol gösteriyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. İzmir Saat Kulesi, Konak

Ege’nin incisi nasıl İzmir ise, İzmir’in incisi de Saat Kulesi olarak biliniyor. 1901’de Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yıldönümü için yaptırılan kule, şehrin simgesi durumunda. Kentin en bilinen buluşma noktası haline gelen mekanın etrafında, gezilmesi gereken birçok farklı yer bulunuyor.

Kentin kurtuluşunun simgelerinden olan Hükümet Konağı, 18. yy Osmanlı sanatının en zarif örneklerinden Konak Yalı Camii ve İzmir’in en canlı alışveriş mekanı Kemeraltı, gün batımının en güzel izlendiği noktalardan Pasaport Vapur İskelesi ve gençlerin ilgi gösterdiği Kordon, Saat Kulesi’ne gelenlerin bir sonraki gezeceği yerler arasında.

3. Kordon, Alsancak

Yıllara meydan okuyan Türk filmlerinin vazgeçilmez yürüyüş rotalarından Kordon, İzmir denildiğinde ilk akla gelen yerlerden. Cumhuriyet Meydanı’ndan İzmir Limanı‘na kadar uzanan bu alan, özellikle çimlere uzanıp denize karşı bira yudumlayan gençlerin gözdesi.

Gerek deniz kenarındaki oturma yerleriyle, gerek yemyeşil çimleriyle, gerekse de birbirinden güzel kafe ve restoranlarıyla Kordon, İzmirlilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Her daim kalabalık olan bu alanda, isteyenler için fayton gezisi seçeneği bile bulunuyor.

4. Asansör, Karataş

Asansör denilince akla genelde apartmanlarda görmeye alışık olduğumuz bir sistem geliyor. Ne var ki Karataş’ta bulunan Asansör, bildiklerimizden biraz farklı. Burası, birbirinden farklı yükseltide bulunan iki cadde arasında işleyen asansörlerin kulesi aslında.

Mithatpaşa Caddesi ve Halil Rıfatpaşa Caddesi arasındaki 58 metrelik mesafe Tarihi Asansör ile kolaylıkla birleşiyor. Konak Meydanı’na 10 dakikalık uzaklıkta bulunan Asansör’ün restoranında yemek yiyebilir, terastan İzmir manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

5. Teleferik Tesisleri, Balçova

Balçova’da bulunan Teleferik Tesisleri, İzmir’in en güzel manzarasına sahip yerlerden biri. Uzun bir aradan sonra yeniden açılan Teleferik, eşsiz İzmir manzarasıyla ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor.

İzmir kent merkezinde en iyi yürüyüş rotaları arasında da gösterilen Teleferik’e, trekking, spor ve doğa tutkunları da ilgi gösteriyor. Teleferik, yeme-içme tesisleri ve farklı lezzetler sunan restoranıyla hafta sonu kahvaltısı ve akşam yemekleri için de tercih edilebilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here