Uçak Bileti

Dünyanın bazı coğrafyalarında bazı şeyler insanın gözüne çarpar ki, gördüğünüz manzaranın dünyanın başka yerlerinde olmadığını hatta bu gezegenin dışında bir yerde olduğunuzu hissettirir. Belki çok gezmiş olanlar için bu güzellikler ve atmosfer artık sıradandır ama şu an bu yazıyı okuduğunuz yerden sizi oralara ışınlasak ne dediğimiz çok daha iyi anlaşılır belki.

Dünyanın Gerçek Üstü 10 Sahili

1. The Great Ocean Road, Avustralya

Avustralya‘nın Victoria eyaletinin Torquay şehrinden başlayıp Warranmbool şehrine kadar uzanan bu 243 km uzunluğundaki dünyanın en güzel yollarından biri olan The Great Ocean Road, I. Dünya Savaşında ölen askerlerin anısına, II. Dünya Savaşından dönen askerler tarafından 1919 ve 1932 yılları arasında yapılmış. Haziran 2012’de Tazmanya’dan kiraladığım motorhome ile Melbourne geçip oradan da bu olağanüstü güzellikteki yoldan geçip Adelaide’e ulaşmıştım.

Avustralya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

2. Miniloc Island, Filipinler

Hiç düşünmeden dünyanın en güzel yerlerinden biri denilebilecek bir yer Filipinler’in Palawan Adasındaki El-Nido yakınlarında yer alan Bacuit Bay’deki Miniloc Adası’dır. Burada yer birkaç futbol sahası kadar kayalıklar arasında oluşmuş bu genişçe lagünün girişi ise oldukça etkileyici.

 3. Kauai, Hawaii

Napali Kıyılarından, Waimea kanyonuna kadar uzanan bu 50 milden uzun bu kıyı şeridinde yolculuk ettiğinizde kendinizi Lost filminin sahnelerinden birinde hissedebileceğiniz bir ada.

4. Dawlish, İngiltere

İngiltere’nin Güney Batısındaki Exeter yakınlarında olan şirin turist kasabası Dawlish kıyılarındaki ilginç kaya oluşumları ilgi çekici.

5. Aruba

Aruba, Küçük Antiller adalar topluluğunda, Venezuela’ya yakın, Kurasao’nun batısında, Hollanda’ya bağlı kıyı uzunluğu 68 km olan uzunluğunda bir adadır.

6. Cannon Beach, Oregon

Devasa dalgaların şekillendirdiği bu kıyılar deneyimli sörfçülerin dalgalarla dans ettiği bir yer. 9 km uzunluğunda kesintisiz yürünebilen plajı olan bu kıyıda yer alan Haystack Rock, 235 metre yüksekliğiyle , dünyanın üçüncü büyük kıyı monolitidir.

7. San Francisco, California

Ocean Beach’in kuzey ucunda yer alan Seal Rocks adını bu kıyılarda yaşayan deniz aslanlarından almaktadır. San Francisco’nun ünlü 49-Mile Drive yolunun bir parçasıdır.

8. Khezr Beach, Hormoz Island, Iran

Bu ilginç manzaralı plaj Fars Körfezi’nde Hürmüz Boğazı’nda yer alıyor. Aynı zamanda hacılar için kutsal bir yer olan bu yerdeki sahilde bulunan siyah kum ve taşlar buranın volkanik bir geçmişinin olduğuna işaret ediyor.

9. Ontario, Kanada

Kanada’nın Ontario şehrinin güney batısında, Grey County’de, The Blue Mountains yakınlarında yer alır.

10. Hindistan

Nüfusu itibariyle dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, renklerin ve kokuların ülkesi olarak biliniyor. 800’den fazla dil konuşulduğu ülkede, dünyanın en mutlu insanları ile en mutsuz inanlarını bir arada yaşıyor. Fakiri, zengini, gurusu, bollywoodu, zencefili, körisi, şarkıları, dansı, çamuru, güzeli, yogacısı, hindusu, pintisi ile 40 çeşit baharattır hindistan.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here