Uçak Bileti

Türkiye’nin batılı yüzü, modern çehresi İzmir, 8 bin 500 yıllık zengin tarihi geçmişi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış büyük bir kültürel mirasın üzerinde yer alıyor. Tarih boyunca doğunun en batısı, batının ise en doğusu olarak nitelendirilen kent Anadolu’nun zenginliklerini batı dünyasına ulaştıran önemli bir liman kentiydi.

İç sokaklardaki balkonlarından fesleğen, sardunya, karanfil fışkıran ahşap, cumbalı İzmir evleri artık yok gibi. Kiliselerdeki sıralar boş, koroar yok olmuş, sinagoglar çöküyor. Kent Anadolu’dan göçedenlerin gecekondularıyla kuşatılmış, beton egemen olmuş.

İzmir Merkezde Doğaya Karışabileceğiniz Enfes Yerler

1. Homeros Vadisi

Homeros Vadisi

Homeros Vadisi, İzmir kent merkezinde, Bornova ilçesi sınırları içerisinde kalıyor. Mayıs 2008’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan bir rekreasyon alanı. İsmini bir dönem İzmir’de de yaşadığı düşünülen, Antik Çağda yaşamış İyonyalı ozan Homeros’tan alan rekreasyon alanında, Homeros’un eserlerine ilham kaynağı olduğuna inanılan mağara da görebilirsiniz.

Toplamda 7 km’lik bir vadiden oluşan Homeros Vadisi’nde yürüyüş parkurları, sosyal donatı alanları, piknik alanları ve kahvaltı mekanları var. Homeros Vadisi’nde yılın belirli dönemlerinde konser, etkinlik, festival gibi farklı organizasyonlar da düzenleniyor.

Mobil Uygulama

2. Teleferik

teleferik izmir

Teleferik, İzmir’in sembollerinden biri, Balçova ilçesinde yer alıyor. Bir yüzü İzmir Körfezi’ne diğer yüzü ise Balçova Barajı’na bakan Teleferik, 1974 yılından bu yana kente gelenlerin uğrak noktası. Türkiye’nin en eski teleferik sistemlerinden biri olan merkez, 2017’de yapılan iyileştirme çalışmalarının ardından yeniden kullanıma açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Teleferik, 810 metrelik hat boyuna sahip. Deniz seviyesinden 316 metre yükseklikte yer alan Teleferik’in tepe noktasına ulaşım 2 dakika 42 saniye sürüyor. Körfez manzaralı seyir terası, gözleme-mantı evi, piknik alanları, et evi, kafe, kır kahvesi ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu tesislere dışarıdan yiyecek ve içecek götürmek yasak.

3. İzmir Kuş Cenneti

izmir kuş cenneti

İzmir Kuş Cenneti, İzmir’in Çiğli ilçesi sınırlarındaki Çamaltı Tuzlasında, 40 bin hektarlık yüzölçümüne sahip Gediz Deltası ile birlikte uluslararası kurumlar tarafından koruma bölgesi ilan edilmiş doğal yaşam alanı. Türkiye’de flamingoların ürediği iki alandan biri olan İzmir Kuş Cenneti’nde 30 binden fazla flamingo yaşıyor.

Nesli küresel ölçekte tehlike altında olan tepeli pelikanların da üreme alanı olan İzmir Kuş Cenneti’nde 289 türden 100 binden fazla su kuşu yaşıyor. Yaban kedisi, yaban domuzu ve tilki gibi yaban hayvanlarının da yaşam alanı olan bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın denetiminde.

4. İzmir Doğal Yaşam Parkı

izmir-dogal-yasam-park

İzmir Doğal Yaşam Parkı, Çiğli’nin Sasalı Mahallesi’nde 425 dönümlük bir alanda kurulu, Türkiye’nin ilk ve en büyük doğal yaşam parkı unvanına sahip. 2008’de ziyarete açılan park, geçmişte Kültürpark’ta bulunan hayvanat bahçesinin modernleştirilmesi ve hayvanların daha özgür bir ortamda yaşaması amacıyla inşa edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle hizmete açılan İzmir Doğal Yaşam Parkında hayvanlar kendileri için özel hazırlanan, doğal ortamlarına benzer barınaklarda özgürce yaşıyor. Binlerce bitki ve ağaç türü ile İzmir’in soluk aldığı, doğayla buluştuğu yerler arasında.

5. Nif Dağı

nif-dagi

Nif Dağı, İzmir Körfezinin doğusunda Kemalpaşa ilçesinin Vişneli Köyü yakınlarında, Bozdağların en batı ucunda yer alan, deniz seviyesinden bin 510 metre yüksekliğindeki dağ zirvesi. Antik Çağ’da Olimpos adını taşıyan 19 dağdan biri olan Nif Dağının ismi farklı efsaneler ve mitolojik öykülerde de konu olmuş.

İzmir’in Bornova bölgesinden yükselen dağ, Torbalı-Kemalpaşa ovalarına kadar uzanıyor. Nif Dağı, doğa sporları ve piknik gibi aktivitelerin yapılabildiği, kent merkezine en yakın kaçış rotalarından biri.

Tarihi geçmişi MÖ 2000’e uzanan Hitit-Luvi beyliği olan Mira’nın prensini tasvir eden kayaya oyulan kabartmasıyla ünlü Karabel Geçidi, Nif Dağı’nın en popüler noktası.

İzmir’e otobüsle gidecekseniz eğer İzmir otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here