Uçak Bileti

İzmir, Anadolu’nun batıya açılan kapısı konumunda. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile Anadolu coğrafyasının en eski yerleşim yerlerinden. Maviliğine doyum olmayan Ege Denizi kıyısında 600 km’yi aşan kıyı şeridine sahip olan İzmir, antik kentleri, doğal güzellikleri ve maviyle yeşilin buluşmasına tanıklık eden sahil kasabaları ile ülkemizde tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla birlikte kalabalıktan uzak, izole ve doğayla baş başa tatile olan ilginin de artmasıyla İzmir’in dört bir yanındaki kamp alanları çadır ya da bungalov tatili yapmak isteyen konukları ağırlıyor. İzmir’de ister denize sıfır, isterseniz şehir merkezinden uzakta, mis gibi havasıyla ormanın yanı başında gidebileceğiniz onlarca kamp alanı bulunuyor.

İzmir’e otobüsle gidecekseniz eğer İzmir otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

İzmir Kamp Alanları

1. Urla

demircili koyu

Demircili Koyu: Demircili Koyu, Urla’nın güneyinde yer alan ilçenin en popüler plajlarından biri. Demircili Yarımadasının iki yakasında irili ufaklı çok sayıda koya sahip olan Demircili’de Demircili Plajı içerisinde ayrılan özel kamp alanında denize sıfır kamp keyfi yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Koyda tuvalet, duş ve yemek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük bir kafe bulunuyor. Koyun doğu yakasındaki Denizyıldızı Plajı da alternatif bir kamp alanı olarak daha sessiz ve sakin bir yer arayışında olanlar için tercih edilebilir. Demircili Koyunda kendi çadırınızı getirerek kamp yapmak isterseniz 50TL, mevcut çadırlardan kiralamak isterseniz ise 100TL ücret ödemeniz gerekiyor.

Torasan: Torasan Kampı, Urla ilçe merkezinin batısında Torasan Mahallesinde bulunuyor. Denize sıfır konumdaki kamp alanında wc, duş, sıcak su, ortak mutfak, mangal alanı, şezlong ve şemsiye hizmeti veriliyor. Kamp alanının ince deniz kumlu zemini kampçılar için zaman zaman sıkıntı yaratsa da Torasan huzurlu ve sakin atmosferi ile tercih edilebilecek bir yer. Kamp alanına kendi çadırıyla gelenlerden gecelik 50TL ücret alınıyor. Kampa yakın bir konumda market ve kafe alternatifi de var.

2. Foça

Sazlıca Plajları: Sazlıca Plajları, Foça ile Yeni Foça yolu arasında, denize sıfır konumda yer alan, İzmir’in en eski ve en ünlü kamp alanlarından biri. Foça’nın buz gibi berrak denizinin tadını çıkarabileceğiniz kamp alanında çadır ve karavanlar için konaklama alanı bulunuyor.

Tuvalet, duş, sıcak su, elektrik, buzdolabı, giyinme odası, mangal alanları, piknik alanı, büfe, restoran ve otopark gibi olanaklara sahip olan Sazlıca’da çadırlı konaklama için kişi başı 50TL ücret alınıyor. Kamp alanında en çok şikayet edilen konu ise tuvaletlerin temizliği.

İngiliz Burnu: İngiliz Burnu, Foça ilçe merkezinde yer alan muhteşem deniz manzarasıyla Foça’nın tadını çıkarabileceğiniz muhteşem bir konumda. Özellikle havanın kararmasıyla birlikte yıldızları tek tek sayabileceğiniz İngiliz Burnunda bir ücretli bir de genel kullanıma açık olan kamp alanı bulunuyor.

Ücretli kamp alanında tuvalet, duş, elektrik ve temiz su bulunurken, ücretsiz alanda hiçbir olanak yok. En yakın market ve alışveriş olanağı da ilçe merkezinde olduğundan arabayla gelmek şart. Akşam saatlerinde ilçeye günübirlik gelenlerin genellikle müzik dinleyip, alkol aldığı bölge özellikle sessizlik arayışında olanlar için çok uygun değil. Ücretli kamp alanında çadırla konaklama ücreti 50TL.

Acar Kamping: Acar Kamping, Foça’nın en eski kamp alanlarından. Foça ile Yeni Foça Karayolu üzerinde denize sıfır bir konumda yer alan Acar Kamping’e damsız konuk kabul edilmiyor. Misafirlerin kadın-erkek dengesini gözetmesi bekleniyor. Kısa sürede derinleşen tertemiz bir koyda bulunan kamp alanının temizliği misafirlerden tam not alıyor.

Kamp alanında tuvalet, duş, elektrik, sıcak su, kafe, restoran, market ve kablosuz internet bağlantısı bulunuyor. Çadırlı konaklama için gecelik kişi başı 50TL talep ediliyor.

3. Karaburun

Dolungaz Koyu Kamp

Dolungaz Kamping: Dolungaz Kamping, İzmir’in en bakir ilçelerinden Karaburun’da, Dolungaz Koyunun yanı başında, denize sıfır konumda yer alıyor. Kamp alanının yanında misafirlerin araçlarını park edebileceği otopark alanı da var.

Çadırların kurulduğu yer ise denize sıfır konumuyla huzurlu bir atmosfere sahip. Kamp alanında çadırlı konaklamalar için ücret talep edilmiyor. Tuvalet, duş, elektrik, market gibi ihtiyaçlar için ise kamp alanından ücret karşılığında yararlanabilirsiniz.

Morkoyun Bungalov Kamp: Morkoyun Bungalov Kamp, Karaburun ilçe merkezinde, yemyeşil ağaçlarla bezeli bir ortama sahip. Özel olarak dizayn edilmiş bungalov evlerde konaklayabileceğiniz kamp alanından araçla 10 dakikalık mesafede pek çok alternatif koy bulunuyor. Kamp alanının en çok sevilen özelliği ise leziz yemekler sunan restoranı.

Morkoyun Bungalov Kampında hafta içi 2 kişilik oda fiyatı 300TL, hafta sonu ise 350TL. Konaklama fiyatına kahvaltı da dahil. Kamp, çadır kurmakla uğraşmak istemeyenler için otel konforunda odalara sahip.

4. Çeşme

Tanay Tabiat Parkı: Çeşme’nin dünyaca ünlü plajı Ilıca Plajının yanı başında, yemyeşil çam ağaçlarıyla bezeli bir kamp alanı. Gölgelik alanlarının çokluğu nedeniyle yaz aylarının kavurucu sıcaklarından uzaklaşabileceğiniz kamp alanı, Ilıca Plajına olan yakın konumuyla da deniz, kum, güneş tatili yapmak isteyenler için ekonomik bir konaklama seçeneği.

Kamp alanında çadırlı konaklamanın yanı sıra 4 yataklı ahşap kır evinde de kalabilirsiniz. Kişi başı giriş ücreti olarak 5TL alınan kampta otomobillerden 15TL, minibüslerden ise 45TL giriş ücreti alınıyor. 4 yataklı kır evinin fiyatı 400TL, çadırla konaklamada kişi başı alınan ücreti ise 50TL. Kamp alanında piknik alanı, lokanta, büfe, elektrik, su, tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunuyor.

Deliklikoy: Deliklikoy, Çeşme’ye bağlı ünlü turizm merkezi Alaçatı’da son yıllarda giderek popülerleşen bir merkeze dönüştü. Özellikle gençlerin zaman geçirmeyi sevdiği Deliklikoy, Alaçatı Port ile Ovacık arasında yer alıyor. İsmini denizin içerisinde yer alan ve ortasında boşluk olan devasa bir kayadan alan koy, günübirlik tatilcilerin denize keyfi yapıp, müzik dinlediği bir yer.

Deliklikoy’un en büyük dezavantajı ise koyda herhangi bir tesisin olmaması. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olan koy çevresinde hem günübirlik denize girmeye çalışanlar hem de kamp kuranlar nedeniyle adım atacak yer kalmayabiliyor. Tuvalet, duş, temiz su, büfe gibi olanaklar yok. En yakın market de Alaçatı Port’ta. Bir geceden fazla konaklamalı durumlarda temizlik konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz ancak manzara ve ortam güzel.

5. Menderes

Hipo Kamp: Hipo Kamp, Menderes’e bağlı Gümüldür Mahallesinde, denize çok yakın bir konumda yer alıyor. Yalnızca haziran ve eylül arasındaki dönemde hizmet veren kamp alanında kendi çadırınızın yanı sıra işletmenin çadırlarında ya da bungalov evlerde konaklayabiliyosunuz.

Çadırla konaklama ücreti alana göre 50-100TL arasında değişiyor. ahşap bungalovlarda ise kişi başı 150TL’ye kalabiliyorsunuz. Kamp alanında tuvalet, duş, sıcak su, soyunma kabini, ortak mutfak, 24 saat güvenlik, çocuk oyun alanı, mini market, karavanlar için şarj ünitesi, bulaşık yıkama yeri ve kiralık kasa bulunuyor. Çok yakın bir konumda market ve restoran seçenekleri de var.

Ürkmez Kamping: Menderes’in Ürkmez sahilinde yer alıyor. Çadır ya da bungalov konaklama seçeneği bulunan kamp alanında giriş ücreti olarak kişi başı 30TL alınıyor. Çadır konaklama 50TL, karavan konaklama 75TL, çadır kiralama 125TL, bungalov konaklama ise gecelik 250TL. Kamp alanında tuvalet, duş, elektrik, mangal alanı, restoran, plaj gibi olanaklar var. Denizi sığ ve sıcak.

6. Karşıyaka

Karagöl, izmir
Karagöl, izmir

Karagöl Orman Kampı: İzmir şehir merkezinde yer alan Karşıyaka ilçesinin sırtlarındaki Yamanlar Dağında bulunan Karagöl Orman Kampı, İzmir kent merkezine en yakın kamp alanlarından biri. Yolu bol virajlı ve kısmen kötü olsa da hem orman dokusu hem de göl kıyısındaki muhteşem manzarasıyla kamp alanı keyifli bir yer.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından işletilen Karagöl Orman Kampına giriş ücreti 8,50TL, öğrenci 4,50TL, otomobil 25TL, çadır yeri 34TL, çadır konaklama 13TL, karavan yeri 34TL. Kamp alanında restoran, çadır ve karavan alanları, mangal alanı, otopark, restoran, büfe, su ve tuvalet bulunuyor. Kampın bazı kesimlerinde telefon çekmiyor.

7. Seferihisar

Teos-Orman-Kampi

Teos Orman Kampı: Seferihisar’ın Sığacık Mahallesinde, mavi ve denizin buluştuğu, denize sıfır bir kamp alanı. Piknik alanları, otopark, su, elektrik, soyunma kabini, restoran, kafe, şezlong ve şemsiye hizmetinin verildiği kamp alanından günübirlik de yararlanabilirsiniz. Denizi sıcak ve sığ, plajı ince kumlu. Teos Orman Kampında çadırla konaklama ücreti 75TL, kamp alanında konaklayabileceğiniz otel de var.

8. Dikili

Caravan Camping: Caravan Camping, Dikili’nin Maldivleri anlatan turkuaz renkli deniziyle tanınan Bademli Köyünde bulunuyor. Denize sıfır olan kamp alanında tuvalet, duş, çadır ve karavan kamp alanı, piknik alanları, restoran, havuz, elektrik gibi olanaklar var. Denizi soğuk ancak çok temiz, plajı ise ince kumlu. Karavan kiralama ücreti 200TL, karavan konaklama 100TL, çadır konaklama 50TL.

Deniz Çadır Kampı: Bademli Köyünde yer alan, 2002 yılından bu yana misafir ağırlayan nezih bir işletme. 7 yaşına kadar çocuklardan ücret almayan işletmede çadırlı konaklama için gecelik 50TL ücret alınıyor. Eğer hazır çadırlarda kalmak isterseniz iki kişilik çadır 120TL, 4 kişilik çadır ise gecelik 200TL. Bisikletli konukalara yüzde 15 indirim yapılıyor.

Kamp alanında tuvalet, duş, aydınlatma, buzdolabı, büfe, elektrik, otopark, kablosuz internet bağlantısı, çadır ve karavan konaklama alanları bulunuyor. Sürdürülebilir turizm anlayışıyla hizmet veren işletme çevreye duyarlı yaklaşımıyla keyif alabileceğiniz bir yer.

Eos Kamping: Eos Kamping, Dikili’nin Denizköy Mahallesinde, denize sıfır bir konumda. Denizi oldukça soğuk, plajı ise ince kumlu ve sığ. Çadırlı konaklamadan gecilik 60TL talep eden kamp alanında tuvalet, duş, bulaşık ve çamaşır yıkama alanları, elektrik, büfe ve çadırlı konaklama alanları bulunuyor.

9. Kemalpaşa

Nazarköy Dere Camping
Nazarköy Dere Camping

Nazarköy Dere Camping & Restaurant: Nazarköy Dere Camping & Restaurant, Kemalpaşa’nın nazar boncuğu üretimiyle tanınan Nazarköy Mahallesinde yer alıyor. Çadırlı konaklama için gecelik 50TL talep eden işletmede öğrenci, dağcılık, bisiklet ya da motosiklet federasyonu üyesi olanlardan 40TL alınıyor. Doğa sporu sevenler için yemyeşil ağaçlarla çevrili yürüyüş parkurlarına ev sahipliği yapan kamp alanı hafta sonları kalabalıklaşıyor.

Kamp alanında tuvalet, duş, elektrik, çamaşır makinesi, buzdolabı, piknik alanı, kafe, kiralık bisiklet ve binicilik gibi olanaklar var.

İzmir kamp alanlarıyla doğaya gönül verenlerin çok sayıda alternatif bulabileceği bir şehir. Denize sıfır tesislerden doğayla baş başa mis gibi dağ havası alabileceğiniz kamp alanlarına kadar onlarca seçenek olan şehirde birçok kişinin tercihi Ege’nin masmavi sularının tadını kamp atmosferi ile çıkarmak oluyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here