Uçak Bileti

Yaz tatillerini İzmir’de geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği ilçelerden biri olan Çeşme, gündüz birbirinden güzel plajları ve koyları, gece ise kıpır kıpır gece hayatı ve çarşısı ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dört bir yanı saran begonviller ve yasemin çiçekleri Çeşme sokaklarına renk katarken, ilçenin merkezinde tüm heybeti ile kendini gösteren tarihi Çeşme Kalesi de, tarihi yapılara meraklı olan konuklar için keyifli bir alternatif oluşturuyor.

Tarihi dokusu ve sokaklarının eşsiz görünümünün yanı sıra dillere destan plajları ve masmavi koylarıyla da ünlenen Çeşme’de, güneşin sıcağından bunalıp denizle buluşabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor.

Çeşme’de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Koy ve Plaj

1. Pırlanta

Çiftlikköy’de bulunan ve pırlanta gibi parlak ve güzel görünümlü kumları yüzünden bu isimle anılan bu muhteşem plaj, serin ve dalgalı suları ile konuklarını karşılıyor. Çeşme merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Pırlanta Plajında, denizin içerisinde ayağınıza değen yumuşacık kumlar ve muhteşem bir manzara eşliğinde tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Seaside

Alaçatı’da bulunan ve Seaside Plajı, mükemmel bir doğa içerisinde yer alıyor. Virajlı ve biraz da tehlikeli bir yoldan geçerek ulaşabildiğiniz bu plajda, soğuk ama berrak bir denizle karşılaşacaksınız. Gündüzleri dibi kumlu ve masmavi denizi ile dinlendiren bir yer olan Seaside, akşamları ise eğlenceli bir beach cluba dönüşüyor.

3. Ayayorgi Koyu

Ayayorgi Koyunun büyük bir bölümü özel işletmeler tarafından kullanılıyor. Gündüzleri masmavi denizi ile iç içe olduğunuz koy, akşamları ise eğlence hayatının merkezi haline geliyor. Haftasonları oldukça kalabalık olan Ayayorgi Koyunun tadını çıkarmak istiyorsanız tatil için kalabalığın daha az olduğu hafta içi günleri tercih etmenizde fayda var.

4. Paşa Limanı Koyu

Çoğu kişi Paşa Limanını henüz keşfetmemiş olsa da burası doğal ve sakin yapısı ile Çeşme’nin görülmeye değer noktalarının başında geliyor. Ilıca’ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve rüzgârlı havalarda bile durgun olan denizi ile şahane bir manzarayı ayaklarınızın altına seren Paşa Limanı, sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat.

5. Altınkum

Adından da anlaşılacağı üzere altın rengi kumları ile ünlü olan bu güzel plaj yaz aylarının sıcağından bunalanları serin suları ile rahatlatıyor. Çeşme’nin en çok tercih edilen ve bilinen plajlarından olan Altınkum, Maldivleri andıran görünümü ile balayı çiftlerinin de gözde tatil yerlerinden biri.

Yaz sezonunu açılmasına sayılı günler kala İzmir uçak bileti satın alıp keyifli bir Çeşme tatiline doğru yola çıkmanın tam zamanı. İzmir’e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Çeşme’ye en yakın havalimanı İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı. İster araç kiralayarak, isterseniz de havalimanından kalkan servisler sayesinde Çeşme’ye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here