Uçak Bileti

Farklı medeniyetlerin kesiştiği dünya şehri İstanbul, sembolleriyle insanların kalbinde iz bırakan bir etkiye sahip. Şehrin farklı yerlerinde konumlanan simge yapılar hikayeleriyle insanları cezbediyor.

Yurtiçi ve yurtdışından milyonlarca ziyaretçinin geldiği İstanbul’un dört bir yanı kitaplara, filmlere konu olan simgelerle dolu. Bu simgeler arasında en çok tanınanlardan biri olan Kız Kulesi, Üsküdar kıyısında, İstanbul Boğazı üzerinde bulunuyor.

Kiz-Kulesi-Nasil-Gidilir

Salacak açıklarındaki küçük bir adacık üzerine konumlanan Kız Kulesi, tarih boyunca hakkında farklı hikaye ve efsanelerin anlatıldığı, insanların her dönem merakla baktığı etkileyici bir eser.

Üsküdar’ın en önemli sembolü olan kule, ilçede Bizans Dönemi izlerini taşıyan tek yapı özelliğini taşıyor. Yapıldığı tarih tam olarak bilinmese de kulenin MÖ 24 yılına kadar uzandığı tahmin ediliyor. Karadeniz ile Marmara Denizi’nin birleştiği noktada, Salacak açıklarındaki kule yerli ve yabancı kaynaklarda farklı isimlerle anılıyor.

Mobil Uygulama

Bazı Avrupalı tarihçilerin Leander Kulesi dediği Kız Kulesi, Evliya Çelebi’nin eserinde de kendine yer bulmuş. Evliya Çelebi Kız Kulesi ile ilgili bilgi verdiği bölümde, “Deniz içinde karadan bir ok atımı uzak, dört köşe, sanatkarane yapılmış bir yüksek kuledir. Yüksekliği tam 80 (seksen) arşındır. Sathı mesehası iki yüz adımdır. İki taraftan yerde kapısı vardır” ifadelerini kullanıyor.

Yunan döneminde antik bir mezar taşıyan kayalıktan oluşan şimdiki Kız Kulesi, Bizans Dönemi’nde inşa edilen bina ile gümrük istasyonu olarak kullanılmış. Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’u fethiyle birlikte savunma kalesi, yangın kulesi, karantina odası, sürgün yeri, deniz feneri gibi amaçlarla kullanılmış.

Kiz-Kulesi-Ucak-Bileti

2000 yılında restore edilen ve modern bir tesisle, şık bir restoran ve etkinlik merkezine dönüşen kule İstanbul’un en popüler yerlerinden biri.

Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir

Kız Kulesi’ne nasıl gidilir sorusu birçok kişinin merak ettiği ve yüksek sesle dile getirdiği bir soru. Hem Anadolu hem de Avrupa yakasından kuleye ulaşım mümkün. Ortaköy ve Salacak’tan kalkan sandallarla ulaşılabilen Kız Kulesi için önceden rezervasyon yapılıyor.

Kız Kulesi gibi yüzlerce simge ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan İstanbul’a dünyanın her noktasından ulaşım için en iyi alternatif uçak yolculuğu. İstanbul uçak bileti alarak bu etkileyici şehre adım atmak ve yeni keşiflerin kapısını aralamak mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here