Uçak Bileti

Bergama, Pergamon Krallığı ve Roma Devleti Dönemi’nde dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biriydi. Birçok ilk ve ene ev sahipliği yapan şehir, günümüzde İzmir’e bağlı bir ilçe. 100,000’i aşan nüfusa sahip olan Bergama, tarım, ticaret ve turizm merkezi.

Edremit Körfezi’nde Kozak Yaylası’nın eteklerinde kurulu olan şehir, Akropol, Asklepion, Kızılavlu, Türk-Osmanlı eserleri, Bergama Müzesi ve çok sayıda tarihi, kültürel eserle görmeye değer. Şehir aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası’nın 999. değeri.

Bergama Gezilecek Yerler

Bergama-Akropolis

Hala istenilen düzeyde turist sayısına ulaşamayan Bergama, tarihi ve kültürel eserler açısından zengin. Bergama gezilecek yerler denildiğinde çok sayıda alternatif karşımıza çıkıyor.

Şehir merkezinde bulunan ve Pergamon medeniyetinin izlerinin en iyi görülebildiği noktalardan biri olan Akropol (Akropolis), Zeus Sunağı, 15,000 kişi kapasiteli dünyanın en dik antik tiyatrosu, Athena kutsal alanı, Dionysos Tapınağı ve agora gibi yapıları içerisidne bulunduruyor. Akropol’e teleferikle ya da özel araçla çıkılabiliyor.

Mobil Uygulama

Antik dönemin sağlık merkezi olan Asklepion, dünyada su sesiyle tedavi yapılan ilk yer. Ayrıca psikoterapi uygulaması, farmakolojik keşifler ve telkin tedavisi de yine Asklepion’da uygulanmış. Akropol ile Akropol arasında yaklaşık 850 metrelik bir mesafe var. Bir hastane, bir kütüphane ve bir amfi tiyatrodan oluşan Asklepion’da tedavi tünellerine mutlaka girin.

İlçe ve çevresinde yapılan kazılarda bulunan eserlerin sergilendiği Bergama Arkeoloji Müzesi, sanat ve tarih meraklıları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Civardaki antik yerleşimlerden çıkan buluntular içinde Pergamon heykeltraşlık ekolüne ait örnekler, Pitane ve Gryneion’dan gelen Arkaik Dönem buluntuları dikkat çekiyor.

Mısır Tanrılar Tapınağı olarak da bilinen Kızılavlu, bölgenin en etkileyici yapılarından biri. Dış yüzeyindeki tuğla kaplamalarının renginden ismini alan yapı, Hıristiyanlık öncesi dönemde Mısır tanrılarına tapan halk tarafından yapılmış. Daha sonra kiliseye dönüşmüş.

Bergama’ya Nasıl Gidilir

Kizilavlu-Bergama

Bergama İzmir’den 110 kilometre uzaklıkta. İzmir’den her 15 dakikada bir ilçeye kalkan dolmuşlarla ilçeye gelmek mümkün. İstanbul ve Ankara yönünden ulaşım için Manisa’nın Soma ilçesi ya da Ayvalık ve sahil yolu öneriliyor. Bergama’ya en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. İzmir uçak bileti alarak, Bergama’ya çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Havalimanı ile ilçe arası yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Birçok ilkle dünyayı değiştiren Bergama, seyahat etmeyi sevenler için cennet niteliğinde. Hava yolu şirketlerinin kampanyaları ve ucuz uçak bileti seçenekleriyle önce İzmir’e, İzmir’den de bu tarihi yere uğrayarak, eşsiz coğrafyayı hemen deneyimleyebilirsiniz.

Bergama’ya seyahat etmek için otobüs yolculuğunu da tercih edebilirsiniz. İzmir otobüs bileti seçeneklerini tek ekrandan kolayca karşılaştırabilirsiniz.

Otobüs Bileti