Uçak Bileti

Akdeniz’in en güzel ülkelerinden İtalya, her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği bir tatil cenneti. Güneyinden kuzeyine, batısından doğusuna farklı kültür ve tatil seçeneklerinin bulunduğu ülkeyi ziyaret etmeyi düşünenler, her adım attıkları şehirde yepyeni bir şeylerle karşılaşmaya hazır olmalı.

Güney Avrupa’da çizme şeklindeki konumuyla ilginç bir destinasyon olan İtalya’ya gitmek için çokça neden var. Göz alıcı doğası, binlerce yıllık tarihi mirası, dünyaca ünlü mutfağı, sanat ve moda ile özdeşleşmiş şehirleriyle büyüleyici bir ülke. Tabi ki İtalya sadece bu tanımlamalarla sınırlandırılacak bir ülke değil, daha fazlasını vadediyor.

İtalya’nın genelinde çok farklı iklim tipleri bulunuyor. İtalya’nın büyük bir kısmı farklı sıcaklıklardaki sularla çevrili ve bu durumdan dolayı  mikroiklim denilen oluşumlara rastlanıyor.

Genoa Körfezi’nde başlayan Akdeniz alçak basıncı, İtalya’nın tümüne yayılarak iç bölgelerde yağmur ve gökgürültülü sağnak yağışa neden oluyor. Yazları Toskana bölgesindeki gök gürültüleri inanılmaz olabiliyor, özellikle Ağustos ayında sıcak ve nemli havanın kırılacağı anlamına geliyor. İtalya’nın yüksek sezonları yılbaşı ve Christmas sezonu, okulların kapandığı Şubat ayı ve tüm Ağustos ayı. 

İtalya’ya Neden İlkbahar’da Gidilmeli?

Italyaya-Ne-Zaman-Gitmeli

İtalya’ya ilkbaharda gitmenin çok sayıda nedeni var. Sıcaktan, kalabalık yaz turistinden kurtulmak, daha mantıklı uçuş ve otel fiyatları, Kutsal Hafta törenleri, bahar festivalleri ve kültürel etkinlikler ilk akla gelen sebepler arasında.

İlkbaharda gerçekleştirilen seyahat, gün boyunca doğanın ve çiçeklerin tadını çıkartmak ve bahçelerde yapılan çiçek festivallerine katılmak isteyenler için daha fazla gün ışığından yararlanma fırsatı sağlıyor.

İtalya’ya Neden Yazın Gidilmeli?

İtalya’nın en çok turist ağırladığı dönem yaz ayları. Yaz aylarında İtalya’yı ziyaret etmek, güneşin tadını çıkartmak, fantastik yaz festivallerine katılmak, açıkhava konserlerine gitmek gibi alternatifler sunuyor. 

İtalya’ya Neden Sonbaharda Gidilmeli?

Sonbahar döneminde İtalya yolculuğu yapmak için uygun fiyatlı İtalya uçak bileti bulmak kolaylaşıyor. Otel ücretlerinin de düştüğü bu dönemde, kültürel etkinliklere katılmak, kalabalık olmayan sokaklarda rahatlıkla yürümek, sonbahar manzaralarına tanıklık etmek mümkün.

İtalya’ya Neden Kışın Gidilmeli?

Italya-Kis-Mevsimi-Gidilir

Kış döneminde tatil dışındaki günlerde uçak bileti fiyatları oldukça uygun seviyede. Kış sporları, kayak, tarihi tiyatrolardaki etkinlikler, müze ve turistik bölgelerde az kişinin olması ve İtalya gibi bir Akdeniz ülkesinde karı görmek için kış yolculuğu tercih edilebilir.

Yılın her dönemi farklı manzara ve güzelliklere tanıklık etmek için İtalya uçak bileti fırsatlarına göz atın. Unutmayın, tarihi, kültürü ve sıcakkanlı insanlarıyla İtalya her mevsim güzel!

Otobüs Bileti