Uçak Bileti

Amsterdamlılar için Dam Meydanı, günlük hayatlarına devam ederken, bir yerlere giderken geçtikleri bir meydan olarak kullanılıyor. Bu tarihi meydan 1270’li yıllarda Amstel’i Ij’den ayırmak için inşa edildi ve şehre ismini verdi. Turistler için ise Dam Meydanı Amsterdam’ın kaçırılmaması gereken, kesinlikle merak edilen ve mutlaka gezilmesi gereken adreslerinden biri.

Dam Meydanı’ndan geçtiğiniz herhangi bir gün, bazıları çok orijinal olmakla beraber, birçok sokak sanatçısının performansını görme şansınız var. Bu durumun kesinlikle güzel bir ruh kattığı Dam Meydanı’nda yiyip içebileceğiniz pek çok mekân da bulunuyor.

Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kraliyet Sarayı

Hollanda‘nın Altın Çağı’nın zenginliği ve refahını göstermesi amacıyla yapılan sarayın dışındaki görkem bile bunun ne kadar iyi başarıldığının göstergesi. Kraliyet Sarayı’nı gezmek için ise İngilizce rehber eşliğindeki turlara katılabilir, imparatorluk mobilyaları ve sanatının büyük koleksiyonunu görebilirsiniz. Günümüzde kralın şehre geldiğinde kullandığı rezidans olarak hizmet veriyor.

Amsterdam Ulusal Anıt

Ulusal Anıt, II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anılarını yaşatmak için dikildi. Dam Meydanı’nın diğer tarafında yükselen ve 22 m’lik obelisk bir yapı olan Ulusal Anıt’a gömülmüş 11 vazonun içinde vilayetlere ait topraklar, 12’nci vazoda ise Endonezya’daki Onur Mezarlığı’ndan gelen toprak bulunuyor. 4 Mayıs 1956’da Kraliçe Juliana tarafından Ulusal Hatırlama Günü’ne adanan Ulusal Anıt’a, her yılın 4 Mayıs’ında çelenkler dizilip Hollanda’nın tamamında 2 dakikalık sessiz saygı duruşunda bulunuluyor. Anıt şimdilerde dünyanın her tarafından Amsterdam’a gelenlerin buluşma noktası olarak sıklıkla tercih ediliyor.

Amsterdam Nieuwe Kerk

De Wallen’de yer alan Eski Kilise’nin (Ould Kerk) ünü, Dam Meydanı’ndaki sonradan Yeni Kilise (Nieuwe Kerk) olarak anılmaya başlayan binanın ün kazanmasına yol açtı. 15. yüzyıldan kalma Gotik tasarımıyla Yeni Kilise (Nieuwe Kerk), Dam Meydanı’nın en önemli yapılarından biri. Kraliyet Sarayı’nın yanında yer alıyor. 1814’ten bu yana Hollanda monarşisinin resmi taç giyme törenleri burada yapılıyor. Yeni Kilise’nin en göze çarpan özelliği, içerisinde barındırdığı ve 1649’da yapılan vaiz kürsüsü. 1670’ten kalma bir yer alan org, bronzdan yapılmış eşsiz güzellikte koro sahnesi görmeye değer.

Kilisenin bir diğer ilginç yanı ise PC Hooft ve Nicolaes Tulp gibi ünlü Flemenklerin mezarlarına ve 1679’da ölen Amiral Michiel de Ruyter’in Barok tabutuna ev sahipliği yapması. Vitrayları ise olağanüstü güzellikteki kilisede, 1650’de yapılanlardan biri IV. William’ın şehrin armasını almasını tasvir ediyor. Kraliçe Penceresi ise 1898’de Kraliçe Wilhelmina’nın taç giyme törenini sembolize ediyor.

Beehive

Hollanda’nın en yeni, en büyük ve en iyi mağazasında Beehive, alışveriş sevenleri mutlu edecek bir yer. Elektronikten giyme pek çok şeyin bulunduğu, her bütçeye uygun 6 katlı bu mağaza, alışveriş severlerin paralarını harcamaktan çekinmeyecekleri bir ürün çeşitliliği sunuyor.

Madame Tussauds

Ünlü balmumu heykelleriyle bilinen Madame Tussauds, Dam Meydanı’nın en gözde turistik yerlerinden biri. Ünlü şarkıcılardan, artistlerden Barack Obama’ya kadar bütün favori ünlülerimizin birebir balmumu heykelleri ziyaretçilerini bekliyor.

Amsterdam Dam Meydanı’ndaki yeme içme mekanları genel olarak kentin diğer bölgelerine göre biraz yüksek fiyatlı. Kısa bir yürüyüşle çevrede çok daha ucuza yemek yiyip, içip, uyuyup, parti yapabileceğiniz daha uygun alternatifler bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here