Uçak Bileti

Arnavut kaldırımlı dar sokakları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren birbirinden harika yerleşim yerleri, mimari yapıları ve zengin kültürel dokusuyla hayranlık uyandıran Hırvatistan, Avrupa’nın en sevilen turizm destinasyonlarından biri.

Tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra yaz aylarına keyif katan manzaralar saklayan enfes sahilleriyle de adını duyuran bu coğrafya, hem yaz hem de kış aylarında oldukça kalabalık oluyor. 2013 yılından bu yana Avrupa Birliği (AB) üyesi olan bu ülkeye gitmeden önce Schengen vizenizi almayı ihmal etmeyin. İşte Hırvatistan sokaklarında görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Hırvatistan Gezilecek Yerler

1. Dubrovnik

Adriyatik kıyıların en güzel şehri olarak anılan Dubrovnik’in en popüler ziyaret noktalarından biri Dubrovnik Old Town. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren bu bölge, etkileyici mimarisiyle masal diyarlarını andıran bir görünüme sahip.

2. Plitvice Gölleri Milli Parkı

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı Plitvice Gölleri ile ünlü olan Plitvice Gölleri Milli Parkı, muhteşem doğası, tertemiz havası ve göz kamaştıran güzellikteki manzaralarıyla ülkenin en etkileyici yerlerinden biri. Bosna-Hersek sınırına oldukça yakın bir konumda yer alan bu milli parka uğramadan ülkeden ayrılmamalısınız.

Mobil Uygulama

3. Split, Hırvatistan

Split, Dalmaçya’nın en büyük, Zagreb’den sonra Hırvatistan’ın 2.büyük şehri. Balkan Yarımadası ve Adriyatik Denizi’nin doğu sahilinde küçük bir yarımada üzerine kurulmuş. Şehir ve güneyde Akdeniz, kuzeyde Adriyatik Alp dağları ile çevrili.

Split şehri, tarihi kalıntıları, Salona Harabeleri, Trogir UNESCO şehri, denizi, marinaları, 1700 senelik Dieklotianus sarayı, alışveriş dükkanları, kafeleri, cruise limanı, adaları ile Akdeniz Kıyısında çok turistik bir şehir.

Roma İmparatoru’nın Split şehrine inşa ettirdiği Diocletian Sarayı, çevresini saran tapınak ve duvarlarla ihtişamlı bir görünüm oluşturuyor. Yapıldığı yıllarda yazlık saray olarak kullanılan bu yapı, günümüzde ülkeye gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği yerler arasında.

Split’e direkt uçuş yok ancak Pegasus ve Croatia Airlines ile Roma’dan aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.

4. Rovinj, Hırvatistan

Rovinj

Rovinj, Hırvatistan‘ın kuzeybatısında, Istria Yarımadası’nda yer alan küçük bir liman şehri. Rovinj, pastele çalan renkli evleri, taş sokakları ile pitoresk bir yer. Istrian Yarımadası’nın batı kıyılarındaki Rovinj, Adriyatik Denizi’ne bakıyor.

Rovinj’de gezilecek ilk yer eski şehir merkezi. Zaten yürüyerek her yerini kolayca gezebilirsiniz. Eski şehir bölgesinde 12. yüzyıl şehir saati, Balbi Arch, Ortaçağ Şehir Kapısı, Carrera Caddesi, Grisia Caddesi ve Valdibora Çiftçi Pazarı’na uğrayın. Rovinj’e Türkiye’den hava yoluyla direkt ulaşım imkanı yok. Şehre en yakın havalimanı Pula’da. Pula Havalimanı, Rovinj’e 40 km uzaklıkta.

5. Korcula

Deneyimleriyle pek çok kaşife ilham kaynağı olan dünyaca ünlü tüccar Marco Polo’nun doğum yeri olarak da anılan Korcula, huzur dolu atmosferiyle öne çıkan şirin köyleri, masmavi sulara sahip plajları ve bakir doğasıyla göz kamaştıran ormanlarıyla Adriyatik kıyılarını süsleyen eşsiz bir tatil adası.

6. Pula

pula

Pula, Stria bölgesinin en büyük şehridir. Istrian Yarımadası’nın ucunda küçük bir şehir olan Pula, Antik Roma çağlarından beri Istria’nin idari merkezi olmuş. Şehir ılık iklimi, dalgasız düz denizi ve bozulmamış doğası ile Hırvatistan’ın önemli bir turizm merkezi.

Pula Amfitiyatrosu olarak da bilinen Pula Arenası, Roma mimarisinin en çarpıcı örneklerinden biri. Milattan Önce 27-68 yılları arasında Pula şehrinde inşa edilen bu arena, dünyanın en önemli altı arenası arasında yer alıyor. Yaklaşık 23 bin kişi kapasiteli bu yapının toplam 15 kapısı bulunuyor.

Şehrin tam kalbinde yer alan Forum, şehrin tarihini öğrenebileceğiniz Arkeoloji Müzesi, şehrin en ilginç yerlerinden biri olan Karlo Rojc’u seyahat listenize ekleyin. THY ve Croatia Airlines ile Avrupa üzerinden aktarma yaparak Pula’ya uçabilirsiniz.

7. Zadar

Hırvatistan’ın beşinci büyük yerleşim yeri olan Zadar şehrinde yer alan St. Mary Kilisesi de, ülkenin görülmeye değer yerleri arasında. Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Zadar’ın eski şehir bölgesine de ev sahipliği yapan kilise çevresi, oldukça hoş bir mimariye sahip.

8. Sibenik, Hırvatistan

Sibenik

Sibenik, Hırvatistan’ın kuzeyinde Adriyatik kıyılarında yer alan tarihi bir şehir. Krka ırmağının Adriyatik Denizi’ne dökülen bölümüne kurulmuş. Şehir Dalmaçya kıyılarının iki önemli şehri Zadar ve Split arasında yer alıyor.

Gezmeye UNESCO dünya Mirası Listesi’ndeki Saint James Katedrali’nden başlayın. Orta Çağ’dan kalam duvarlarla çevrili şehirde, Orta Çağ Manastır Bahçesi, Sibenik Şehir Müzesi, Aziz Michel Kalesi şehrin en gözde yerleri. Split’e İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Hırvat Havayolları’nın Zagreb seferleri ile Zagreb üzerinden aktarmalı uçuşla gidiliyor.

Eğer siz de bu etkileyici ülkeyi ve birbirinden harika turistik noktalarını daha yakından keşfetmek istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey Hırvatistan uçak bileti fırsatlarına göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here