Uçak Bileti

Tercih ettiğiniz arama motorunda Dünyanın en iyi festivalleri, En popüler festivaller ya da benzer bir ifade aratmanız halinde karşınıza Glastonbury, Coachella, Oktoberfest veya La Tomatina gibi büyük ihtimalle daha önce defalarca duyduğunuz isimler çıkacaktır. Araştırmaya devam etmeniz durumunda ise açık havada canlı müzikten, bir defada yirmi yedi bardak bira taşıyabilen garsonlardan ve ziyan edilen tonlarca domatesten bahseden yazılar okuyacaksınız ve yine büyük ihtimalle hiçbirine şaşırmayacaksınız.

Hakkında bir şey okuyamayacağınız çok sayıda şeyden birkaçı ise dünyanın en iyi orkestralarının çaldığı yüzen bir sahne, bir milyondan fazla çiçek ve bitkinin yer aldığı 8000 metrekarelik bir bahçede baharın gelişinin kutlanması ve metrelerce yükseklikte, rengârenk buz heykeller ve binalar ile aydınlanan masalsı kış geceleri olacak.

Eğer ikinci grup size daha çekici geliyorsa doğru yerdesiniz. İşte Çin’den Güney Afrika’ya, Avustralya’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanından, dünyanın en popüler festivalleri arasında olmayan ama dünyanın en iyi festivalleri arasında olup olmadığına sizin karar vereceğiniz, ufkunuzu açacak, nispeten az bilinen 10 festival!

10. Bregenzer – Avusturya

Mobil Uygulama

Klasik müziğin anavatanı olan Avusturya, haliyle her yıl çok sayıda seçkin müzisyen ve orkestranın büyük bestecilerin en önemli eserlerini icra ettiği sayısız etkinliğe sahne oluyor. Brezenger Festivali ise, bu etkinlikler arasından kolaylıkla sıyrılan benzersiz bir müzik olayı. Bodensee gölünün kıyısında, yüzen bir sahnede, muhteşem bir manzara eşliğinde klasik müzik konserleri ve operalar izleyebileceğiniz festival, klasik müzik seviyorsanız size hayatınızın en keyifli anlarından bazılarını yaşatacak.

9. New York Kahve Festivali – Amerika

New York’a gitmek için fazla bahaneye gerek olmasa da, kahve tutkunları açısından bakacak olursak New York Kahve Festivali, hiç uyumayan bu şehre gitmek için olabilecek en geçerli nedenlerden biri. Onlarca kahve, yiyecek ve ekipman üreticisiyle buluşacağınız, hayatınızda karşınıza çıkabilecek en lezzetli kahveleri tadıp kahve uzmanlarını iş üstünde izleyebileceğiniz New York Kahve Festivali’nden sonra, New York’ta Bir Sonbahar dendiğinde aklınıza gelen ilk şey bir daha asla bir aşk filmi olmayacak.

8. Holi Festivali – Hindistan

Holi -ya da fotoğrafa baktıktan sonra sizin de kendisine daha uygun göreceğiniz gayriresmi ismiyle Renklerin Festivali– iyinin ve iyiliğin, kötülüğün üstesinden gelmesinin kutlandığı, kökleri oldukça eski zamanlara uzanan bir festival. Her yıl şubat sonu ve mart başı dolaylarında düzenlenen Holi’de sokaklar zengin ya da fakir, yaşlı ya da genç, tanıdık ya da yabancı herkesin kendini ve birbirini boyalı toz ve suya buladığı, baharın gelişinin renkler, müzik, dans ve kahkaha ile kutlandığı bir karnaval alanına dönüşüyor. Holi, özellikle de Hindistan gitmek ve kültürünü yaşamak istediğiniz yerler arasında yer alıyorsa yıllık izninizi ona göre planlamanıza değecek bir olay.

7. Alba Uluslararası Beyaz Truffle Fuarı – İtalya

Eğer yer mantarları ile kıyısından köşesinden de olsa ilgiliyseniz, ya da kendinizi bir çeşit gurme olarak görüyorsanız, her sene İtalya’nın Alba kasabasında gerçekleştirilen beyaz truffle fuarı, gitmeniz halinde terk etmek istemeyeceğiniz bir ortama sahne oluyor. Dev bir truffle pazarında bu mantar çeşidi ile ilgili her şeyi öğrenebileceğiniz ve muhteşem tatların keyfine varabileceğiniz bu fuar; yer mantarı avı simülasyonu, şarap tadımları, konserler ve hatta güzellik yarışması gibi eğlenceli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

6. Floriade Festivali – Avustralya

Baharı Avustralya’da karşılamak kulağa nasıl geliyor? Peki ya baharı Avustralya’da, çeşit çeşit bitki ve çiçeğin muhteşem renklere boyadığı kırsal alanda müzik, kültürel kutlamalar, yemek ve şarap, sanatsal aktiviteler ve çok daha fazlası eşliğinde karşılamak? Eğer bunlar ilginizi çekiyorsa, girişin ücretsiz olduğu ve hayatınızın her anlamda en renkli anlarından bazılarını yaşayacağınız bu muhteşem festivale bir şans vermelisiniz!

5. Harbin Buz ve Kar Festivali  – Çin

Şimdi biraz daha uzaklara, biraz daha soğuk bir iklime geçmek gerekirse, bunu yapmanın Harbin Buz ve Kar Festivali’nden daha görkemli bir yolu olamaz. Metrelerce yükseklikteki buzdan heykeller ve binaların, gecenin karanlığında göz alıcı renkleriyle parladığı festival, kendinizi kısa süreliğine de olsa bir masal diyarında hissetmenizi sağlayacak.

4. AfrikaBurn – Güney Afrika

Glastonbury ile Çılgın Max’in tekinsiz ellerde büyümüş çocuğu Burning Man bu liste için birazcık fazla popüler de olsa, festivalin –ya da toplantının- Afrika şubesi olarak tanımlamanın yanlış olmayacağı AfrikaBurn, hem tarzı hem de içeriği düşünüldüğünde daha fazla bilinmeyi hak ediyor. Her yıl nisan mayıs aylarında on binden fazla katılımcının bir araya gelip kamp kurduğu, müzik yaptığı, ne olduğunu anlaması güç sanat eserleri meydana getirdiği, dans ettiği, ve tabii ki bir şeyleri yaktığı festivalin sizi ne kadar mutlu edeceğini söylemek zor olsa da, hayatınızda benzerini yaşayamayacağınız bir deneyim olduğu rahatlıkla söylenebilir.

3. Songkran Su Festivali – Tayland

Yeni yılı ülke çapında bir su savaşı ile kutlamak ister misiniz? Bu soruya Türkiye de dahil çoğu ülkede olumlu cevap vermek kolay olmasa da, 13 Nisan’a denk gelen Tayland yeni yılı, ülkede tam da bu şekilde kutlanıyor. Birçok bölgeye yayılan, boyutları kimi zaman yolların trafiğe kapatılmasına kadar varan çılgın su savaşları, ülkede kısa süreli, oldukça ıslak ve bir o kadar da eğlenceli bir kaos ortamı yaratıyor. Yerel tapınaklara yapılan ziyaretler, gençlerin yaşlılara saygılarını sunması ve ataların anılması da, farklı bir kültüre yakından bakmanın en eğlenceli yollarından bir tanesi olarak düşünülebilecek Songkran’ın daha az hareketli olan diğer önemli gelenekleri arasında yer alıyor.

2. Pingxi Gökyüzü Feneri Festivali – Tayvan

25 yıldır kutlanıyor olsa da kökleri 2000 yıl kadar öncesine uzanan Pingxi Gökyüzü Feneri Festivali, Çin yeni yılı zamanlarında gidebileceğiniz, ve hayatınızın en etkileyici deneyimlerinden birini yaşayabileceğiniz bir etkinlik. Fotoğraf makinenizi kapatmakta zorluk çekeceğiniz festivalde dileklerin, fotoğrafların ve diğer kişisel parçaların iliştirildiği binlerce fener, karanlık geceye doğru umutla bırakılıyor ve gökyüzü aydınlanırken ortaya ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir manzara çıkıyor! 

1. Boynuzgaga Festivali – Hindistan

Nagaland’da gerçekleştirilen, adını aynı isimli kuştan alan Boynuzgaga Festivali, çok sayıda popüler festivale ev sahipliği yapan ve haklı olarak festivaller diyarı olarak bilinen Hindistan’ın az bilinen ama kesinlikle çok şey vaat eden festivallerinden. Nagaland’da yaşayan ve kendilerine ait festivalleri olan çeşitli kabileleri bir araya getirerek kültürel bir kaynaşma sağlamayı amaçlayan Boynuzgaga Festivali; performanslar, müzik, dans, oyunlar ve yöresel sanat ile, ziyaretçiler için farklı kültürlere açılan bir pencere olma özelliği taşıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here