Uçak Bileti

Kışın karla kaplanan, ilkbaharın gelişiyle uyanan ve orman gülleriyle kaplanan bir doğa hayal edin. Hele sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle gözünüzü de gönlünüzü de fethedecek bir yer Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı. Düzce gezilecek yerler listesinin demirbaşlarından, illa gidilmesi görülmesi gereken bir güzellik.

Doğada ziyaret etmeyi en çok sevdiğim yerler sanırım kanyonlar ve şelaleler. Ülkemiz de doğa güzellikleri bakımından epey torpilli. E yolumuz da Düzce’ye düşünce baktık ki doğayla kucaklaşacağız, bol bol oksijen depolayacağız. Araştırırken beni heyecanlandıran bir yer olmuştu Güzeldere, gördüğümde de heyecanım hayranlığa dönüştü. Methiyelerimi dizdiğime göre, hadi bu harika yeri daha yakından tanıyalım. 😊

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Güzeldere Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Şelalenin de içinde bulunduğu tabiat parkı 22.76 ha alanı kapsıyor. Güzeldere Şelalesi rakımı 630 m’dir. Şelalenin olduğu bölge 1993’te mesire alanı, 2011’de ise Tabiat Parkı olarak tescil edilmiş. Şelale 120 metre yükseklikten dökülüyor. Bu harika şelaleye 350 basamakla ulaşılıyor.

Tabiat parkında kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, karayemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler var. Yani sizi nasıl bir doğa bekliyor hayal edin. Alabildiğine yeşil, tertemiz bir hava ve bolca huzur vadediyor.

Mobil Uygulama

Tabiat parkı içinde piknik ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları bulunuyor. Burada doğa yürüyüşü, kampçılık, bisiklet, foto-safari vb. aktiviteleri rahatça yapabilirsiniz. Ayrıca alanda, konaklama ve yeme-içme olanakları da var.

Güzeldere Şelalesi Nerede?

Güzeldere Şelalesi Nerede

Tabiat Parkı, Düzce Gölyaka İlçesi sınırlarında bulunuyor. Düzce’ye 18 km, Gölyaka ilçesine 11 km mesafede bulunuyor.

Güzeldere Şelalesi yol tarifi için buraya tıklayın.

Güzeldere Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Güzeldere Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Düzce’den Gölyaka tabelasını takip ederek ilçeye ulaşın. Gölyaka’dan Açma köyü sapağından doğu istikametine, Hacı Yakup Köyü’nden de güneye saparak “Güzeldere” tabelalarını takip edip şelaleye ulaşabilirsiniz.

Güzeldere Şelalesi Giriş Ücreti

Güzeldere Şelalesi Giriş Ücreti

Tabiat parkına giriş ücreti araç için 25 TL. Yaya olarak giriş yapacaksanız 10 TL giriş ücreti var.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı iletişim

Telefon: +90 (530) 685 02 81

Whatsapp: 0530 685 02 81

Tabiat parkının kurumsal web sitesini incelemek isterseniz buraya tıklayın.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Konaklama

Güzeldere Tabiat Parkı Konaklama

Tabiat parkı içinde konaklama yapabileceğiniz farklı seçenekler mevcut. Burada çadırla ya da karavanla konaklayabileceğiniz kamp alanı ve bungalovlar yer alıyor. Güzeldere Şelalesi kamp alanı çadır ve karavan konaklamasına uygun. Burada çadır kiralama olanağı olmadığından kendi çadırınızla gitmeniz gerekiyor. Buzdolabı kiralama gibi bir hizmet de yok.

2 ve 4 kişilik çadırlar için gecelik fiyat 35₺, 6 kişilik ve üzeri çadırlar için gecelik fiyatı 70₺. Karavan için ise gecelik ücret 45₺. Elektrik kullanımı için ise günlük 20₺ alınıyor.

Ayrıca burada bungalov evlerde de kalabilirsiniz. Tabi önceden rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin. Bungalovlar 1 salon, 1 yatak odası, mutfak ve banyodan oluşuyor. Sıcak su ve su ısıtıcı, mutfak gereçleri, dolaplar, ayna bulunuyor. Düzce Güzeldere bungalov evleri fiyatları sezona göre değişiyor. O nedenle en sağlıklı bilgi için mutlaka arayın.

Güzeldere Şelalesi’nde Ne Yapılır?

Güzeldere Şelalesi'nde Ne Yapılır?

Tabiat parkında uzun vakit geçirecek ya da konaklayacaksanız burada tüm olanakların bulunduğunu belirteyim. İçeride bir market var, tabi siz yine hazırlıklı gidin ama ola ki bir şey unuttunuz rahatça temin edebilirsiniz.

Restoranda açık büfe kahvaltı, kebap, ızgara, pide, tatlı, içecekler vs. aradığınız bir çok şeyi bulabilirsiniz. Alanda mescid, çocuk parkı olanakları da var. Burada trekking, doğa fotoğrafçılığı, piknik yapabilirsiniz. Burada mangal yakma imkanı da var.

Bu harika tabiat parkını ve şelaleyi görmek için Düzce otobüs bileti seçeneklerine mutlaka bakın.


Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here