Uçak Bileti

Gastronomi, seyahatin her zaman ayrılmaz bir parçası. Baharatlar, sebzeler, meyveler yetiştiği farklı coğrafyaların mutfak kültürlerini şekillendirmiş, yeme içme alışkanlıklarını belirlemiş. Dünya mutfağına ilgisi olan, yemek yemeyi ya da pişirmeyi seven kişiler için de gastronomi başlı başına bir seyahat gerekçesi olmuş. Dünyanın en lezzetli yemeklerini yerinde tatmak için kilometrelerce yol kat edebilirsiniz. Ama ben o kadar zahmete giremem derseniz oturduğunuz yerden farklı lezzetleri öğrenebileceğiniz gurme seyahat programları nı izleyebilirsiniz.

Gurme Seyahat Programları

Gurme Seyahat Programları

Seyahat programlarını izlemeyi çocukluğumdan beri sevmişimdir. İçime seyahat aşkının tohumları hep o yıllarda atılmış demek ki. 😊 Yemek yapmaya olan ilgim de ortaokul yıllarıma uzanıyor. Bu iki sevda birleşince de gastronomi turizmi ilgimi çekmeye başladı. Sırf bunun için seyahat ediyorum diyemem ama seyahatlerimde yöresel tatları deneyimlemek önemli bir yer tutuyor.

Siz de benim gibi hem seyahate hem de ülkelerin yemek kültürüne meraklıysanız ilgiyle izleyebileceğiniz gurme seyahat programları bulunuyor. Bu programlarda dünyanın en önemli gastronomi duraklarını, ülkemizin farklı bölgelerinin yöresel lezzetlerini yerinde deneyimleyen gezginlerin maceralarını izleyeceksiniz.

Gastronomi Temalı Seyahat Programları

Mobil Uygulama
  • Gastronomi Maceraları
  • Lezzet Avcısı
  • Two Greedy Italians
  • Görevimiz Yemek
  • Deniz’in Lezzet Pusulası
  • No Reservations
  • Somebody Feed Phil

Gastronomi Maceraları

Gastronomi Maceraları

Ayhan Sicimoğlu en güzel seyahat programlarının başrol oyuncusu. Ünlü gezginimiz bir çok keyifli gezi programına imza attı. Gastronomi Maceraları da adından anlayacağınız üzere farklı lezzetleri tatmak için yollara düştüğü, maceralara atıldığı bir program. İzlemelere doyamayacağınız, hemen de bitmeyecek bölümler dolusu bu programda Ayhan Sicimoğlu hem dünyada hem Türkiye’de harika yerlere gidiyor, nefis lezzetler tadıyor.

Lezzet Avcısı

Lezzet Avcısı

Lezzet Avcısı bir gurme gezgin programı. Venedik’ten İstanbul’a dünya mutfaklarını yerinde deneyimleme amacında olan İngiliz gurme Şef Rick Stein tarafından sunuluyor. Bu gastronomi yolculuğu İtalya, Hırvatistan, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye’den geçiyor. Birçok yemeğin bilinmeyen tarihini öğrenmek isterseniz mutlaka izleyin.

Two Greedy Italians

Two Greedy Italians

Dünya mutfağı içinde kendine hatırı sayılır bir yer edinmiş İtalya yemeklerini hangimiz sevmeyiz ki? Bu gurme programda iki ünlü İtalyan şef Gennaro Contaldo ve Antonio Carluccio, İtalya’yı gezerek lezzetli yemeklerin tadına bakıyor ve ağız sulandıran yemekler hazırlıyorlar. Aklınızda standart sıkıcı bir program canlandıysa çok yanılırsınız. Sıra dışı bu ikili üzüm çalıyor, Michelin yıldızlı restoranların küçük porsiyonlarını tiye alarak 4 porsiyon sipariş veriyor, yemeğin suyuna ekmek banıyorlar. Müthiş bir doğallıkla bize İtalya’yı ve İtalyan yemeklerini sevdiriyorlar.

Görevimiz Yemek

Görevimiz Yemek

İki İtalyan şeften iki gurme Türk yazara geçiş yapıyoruz. Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal iki farklı tarza sahip üstat. Görevimiz Yemek, programı ile kendileriyle geziyor, yiyor, görüyor ve öğreniyoruz. Türkiye’nin farklı yerlerinde bir çok mekan ve lezzet deneyen bu ikiliyi Bein Connect platformunda izleyebilirsiniz.

Deniz’in Lezzet Pusulası

Deniz'in Lezzet Pusulası

Şöyle Ege, Akdeniz havası almak isterseniz, daha çok deniz ürünleriyle ilgiliyseniz tam size göre bir program Deniz’in Lezzet Pusulası. Dünya denizlerinde süzülen mega yatların mutfak şefi Deniz Kurt Görsev bu programın başında. Türkiye’nin kıyılarını ve bazı Yunan adalarını dolaşarak özel lezzetler keşfediyor.

No Reservations

No Reservations gurme seyahat programları

Anthony Bourdain’in dünyanın çeşitli ülkelerini gezip değişik yemeklerini yediği bir gurme seyahat programı No Reservations. Dünyayı geziyor, kebaplardan, kahvaltılara iştahla yemek yiyor. Açken izlememenizi öneririm. 😄 İstanbul’da geçen bölümü de epey eğlenceli.

Somebody Feed Phil

Somebody Feed Phil

Bu programda Phil Rosenthal, dünyayı dolaşıyor ve şehirlerin yerel mutfaklarını ve kültürlerini öğreniyor. 6 sezonluk bu programda her sezonda 6 bölüm var. Bangkok’tan Tel Aviv’e, Seul’den Hawaii’ye kadar bir çok ülkenin bir çok şehrin yemek kültürünü öğreneceksiniz. Bu keyifli programı Netflix’ten izleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here