Uçak Bileti

Son yıllarda her şey hızla değişiyor. Elbette tatil seçenekleri de bir dönüşümden geçiyor. Pandemi ile kazandığımız yeni alışkanlıklar, kalabalık ve ortak kullanım alanı fazla olan otelleri tercih etmedeki azalma, uzaktan çalışma şeklinin hayatımıza daha fazla girmesi gibi nedenlerden dolayı tatilden beklentilerimiz ve taleplerimiz farklılaştı. Gelin hepimizin ilgisini çekecek yeni nesil tatil trendleri nelermiş göz atalım.

Yeni Nesil Tatil Trendleri

Yeni Nesil Tatil Trendleri

Alışılagelmiş tatil seçenekleri yerini yenilikçi konaklama türlerine bırakıyor. Hijyen ve sosyal mesafe, doğada olma, farklı deneyimler kazanma istekleri işletmecileri bu değişimi yapmaya itti. Eskiden oldukça sınırlı olan konaklama seçenekleri her şey dahil oteller ve daha uygun fiyatlı pansiyonlardan ibaretti. Her geçen gün gelişen teknoloji ile hem salaşlığı hem lüksü bir araya getiren farklı konaklama seçenekleri ortaya çıktı.

Şanslıyım ki size anlatacağım bu yeni nesil konaklama trendlerini deneyimleme fırsatım oldu. Farklı konaklama deneyimlerini seven biri olarak klasik şehir otellerinden ziyade daha yenilikçi, daha konsept mekanları tercih ediyorum. Sizin de mutlaka ilginizi çekeceğini düşündüğüm bu tatil seçeneklerini mutlaka değerlendirmenizi öneririm. Web sitemizdeki otel seçeneklerini inceleyebilir, güvenle rezervasyon yapabilirsiniz.

Glamping

glamping Yeni Nesil Tatil Trendleri

Çadır tatili dendiğinde şöyle bir durup düşünüyorsanız, hatta size çok uzak bir fikirse bir de glamping deneyimine şans verin derim. Bildiğiniz tüm çadır kamplarını unutun. Burada lüks ve ihtişamı salaşlıkla muazzam bir uyum içinde bulabileceksiniz.

Mobil Uygulama

Teknoloji ve konfordan ödün vermeden doğa ile kucaklaşabileceğiniz glamping tesisleri ülkemizde bir çok yerde misafirlerini ağırlıyor. Çanakkale’de, Muğla’da, İzmir’de harika yerler var. Özellikle Fethiye’de bulunan Perdue bu deneyimi romantizmle bir araya getirerek olayı beş basamak üste taşımış bir yer. Benim favori konaklama tesislerimden biri. Şiddetle tavsiye ederim.

Tiny House

Yeni Nesil Tatil Trendleri tiny house

Tiny House son yıllarda çok daha sık duymaya başladığımız yeni nesil tatil trendleri arasında. Aslında bir yaşam biçimi olarak düşünebilirsiniz. Tekerlekli bu yürüyen evler taşınabiliyor olması nedeniyle de tercih edilebiliyor. Mesela bildiğim kiralama yapılan bir tiny house her ay başka bir konumda misafirlerini ağırlıyor.

Küçücük bir metrekareye nasıl bir yaşam alanı sığdırılır derseniz cevabı tiny house. İçerisinde oturma alanı, mutfak, banyo, yatak olan bu şirin küçük evler oldukça popüler oldu. Yine ülkemizin çoğu yerinde bu gibi tesisler ya da bireysel kiralama yapan kişiler bulabilirsiniz. Güvenilir olması açısından bildiğiniz platformlardan rezervasyon yapmanızı öneririm. Doğanın içinde lüks bir tiny house deneyimi için Göcek’te bulunan Lovin Göcek tavsiyemdir.

Karavan

karavan otel

Bireysel olarak karavanı bir yaşam biçimi olarak kabul etmiş, karavan tatilinden vazgeçemeyen hatta karavanda yaşayan insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada bahsetmemin nedeni ise karavana olan ilgiyi fark edip neden otelimin odaları birer karavan olmasın ki diyen işletmeler.😊

Aynı glamping gibi bir modern kampçılık sunan karavan oteller farklı konaklama deneyimi için tercih edilebilir. Otel konforunda, kamp salaşlığında ve doğa ile iç içe bir tatil seçeneği olan karavan tesisler için benim önerim Clun Amazon Bördübet.

Kapsül Otel

kapsül otel

Yükselen bir trend olan ‘kapsül oteller’ ilk olarak Japonya’da ortaya çıktı. Şimdi dünyanın farklı yerlerinde ve havalimanlarında çokça tercih edilen küçük uyku odaları var. Ben Meksika’nın Cancun şehrinde bir kapsül otelde konakladım ve gerçekten en ilginç otel tecrübelerimden biriydi.

Kapsülün içine girdiğiniz anda bir uzay gemisinde gibi hissediyorsunuz. Her şey teknolojik. Tavan ışığından, oda içi ısıya, kapıya kadar her şeyi düğmelerle açıp kapatıyorsunuz. Ne kadar rahat olur ki diye düşünmeyin konakladığım çoğu otelden çok daha konforluydu yatak ve yastıklar. Kapsülün içinde televizyon, mini kasa, askılık, usb girişi gibi olanaklar vardı. Adeta bir bilim kurgu filminin içinde gibiydim açıkçası. Tek kişilik ya da çift kişilik odaları oluyor. Duş ve tuvalet alanları ortak kullanım oluyor.

Gittiğim herhangi bir ülkede denk gelirsem kesinlikle yeniden bir kapsül otelde konaklarım. Ben inanılmaz keyif aldım. Size de şiddetle tavsiye ederim. 😊

Villa Kiralama

villa kiralama

Yeni nesil tatil trendleri içinde villa kiralama son yıllarda oldukça rağbet görüyor. Bunda pandeminin ve izole tatil yapma ihtiyacının da etkisi büyük. Herkesin aynı anda yemek yediği kalabalık otel restoranları, ortak kullanılan havuzlar büyük tehlike arz ettiği için yalnızca bize ait olacak alanları tercih etmeye başladık.

Bu dönemde de villa kiralama yükselen bir trend oldu. Herkesten izole, korunaklı villalar kendine ait olan havuzları nedeniyle de hem sağlıklı hem de keyifli. Dilediğiniz gibi güneşlenebilir, yüzebilir, hamakta uyuyabilirsiniz. Bahçede barbeküde keyifli akşam yemekleri hazırlayabilirsiniz. Bu yıl villa tatili yapalım fikriniz varsa özellikle Antalya ve Muğla’da son derece lüks ve güzel villalar var.

Balon Otel

balon otel

Yine son yılların konaklama trendlerinden biri balon oteller yani ‘bubble hotel’. Balona benzeyen ve tamamen şeffaf olan odalarda gökyüzünü izleyerek uyumak son derece romantik. Dünyanın farklı yerlerinde bir çok bubble hotel var. Kiminde karların ortasında, kiminde çölde uyanıyorsunuz. İzlanda’da kuzey ışıklarının odanızı doldurmasını mı, Mauritius’ta çay tarlalarının kalbinde kalmayı mı istersiniz?

Mavi Yolculuk

mavi yolculuk

Mavi yolculuk en sevdiğim tatil türlerinden biri olabilir. Bir tekne kiraladığınızı, ailenizle ya da sevdiğiniz arkadaşlarınızla 5 gün denize açıldığınızı, her gün başka bir mavilikte uyandığınızı hayal edin. Üstelik bu tatilde size düşen tek şey yüzmek, dinlenmek, oyunlar oynayıp dans edip eğlenmek.

Tekne mürettebatı sabah kahvaltınızı, öğle ve akşam yemeklerinizi hazırlıyor. Siz afiyetle yemeklerinizi yiyor, herkesten uzak tatilinizi yapıyorsunuz. Son yılların yükselen tatil trendlerinden olan mavi yolculuk için Antalya Kaş bölgesini ya da Muğla’nın Göcek koylarını tercih edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here